Skip to content

Przy bufecie

edytowano April 2016 w Forum ogólne
Hania zaprosiła Timmermansa na marsz KODu.
Podobuje się nam?

*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

«1

Komentarz

• Towarzystwo nieliczne ale starannie dobrane.

Podobuje mi się że hej. *urwy i złodzieje razem! I jak tu mówić że nie ma demokracji?
  • A Timmermans ochoczo się stawi. Nie wiem, o czym tu dyskutować. Sprawdzona metoda zwalczania PiSu "euroentuzjazmem".

• Robi się bardzo ciekawie. Euro-lewacko-liberalna elyta zaczyna pałować Polskę z coraz większym entuzjazmem. To pałowanie styropianowymi kijami, póki co, ale widać, że traktują woltę polską dużo poważniej niż węgierską. No, przynajmniej Niemcy.

Peem tak, ostatnie 5 miesięcy otworzyły mi oczy, nie zdawałem sobie sprawy z roli Niemiec w naszym politycznym i gospodarczym życiu. Chodzi mi głównie o skalę. Skurwysyny, II wś toczy się dalej, tylko fronty inne. A jeżeli tak jest, to jak najszybciej należy powiesić licznych polskojęzycznych kolaborantów. Bez tego marnie naszą przyszłą historię widzę.
  • Czasy sie zmienily, wieszac nie trzeba, wystarczy ogolic na lyso.
  • JORGE a o czym Ci poopowiadać? Branża wydawnicza? Branża budowlana?
    Co do merituma to testują reakcję PiS, która jest nader miękka.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    JORGE a o czym Ci poopowiadać? Branża wydawnicza? Branża budowlana?
    Co do merituma to testują reakcję PiS, która jest nader miękka.
    Ja bym mógł też poopowiadać, w swojej branży. Ale rozmiar pajęczyny mnie jednak mocno zaskoczył. Czasami jest tak, że się patrzy, ale się nie widzi, nie dociera. Dotarło.
  • edytowano April 2016
    przemk0 napisal(a):
    Czasy sie zmienily, wieszac nie trzeba, wystarczy ogolic na lyso.
    Nie sądzę. To zbyt mało. W każdym razie wszystko było - Niemcy, Ruscy i niedobitki Żydów, znowu przeciw nam. I legion kolaborantów miejscowych. Polska to rejon nizinny (idealny do toczenia wojen), trochę górek na południu, trochę lasów, jezior, kawałek plaży nadmorskiej, trochę węgla w ziemi zagrzebanego. I nic więcej. Faktycznie, chyba największym problemem tego rejonu są ludzie, którzy na nim mieszkają. Czyli my. Z jakichś powodów nam nie odpuszczą, aż po koniec czasów.

Niech i tak będzie. Są dwa typy ludzi - wojownicy i reszta. Dla wojowników wszystko, każde zdarzenie, okoliczności są szansą, wyzwaniem, dla reszty niebywałym szczęściem, albo dopustem bożym.
  • Po zastanowieniu, to odpowiedź w mediach może być jedna: prywatne zaproszenia Bufetowej są jej prywatną sprawą, oficjalne zaproszenia do domena profesjonalistów z MSZ.
  • "Niedobitki Żydów znowu przeciwko nam"- Jorge.
    Chłopie, co ty kierwa jesz? Zmień dietę, bo ta ci ewidentnie szkodzi...
  • Edenowi wolno mniej, dużo mniej.
  • edytowano April 2016
    Eden napisal(a):
    "Niedobitki Żydów znowu przeciwko nam"- Jorge.
    Chłopie, co ty kierwa jesz? Zmień dietę, bo ta ci ewidentnie szkodzi...
    A kim są prostytutki z Wyborczej ? Tajami ? Dokładnie tak, niedobitki Żydów. Żyją, zostali i nienawidzą Polski i Polaków. Mnie, ciebie, nas wszystkich.
  • Zaoranie Czerskiej i Wiertniczej jest w tej chwili priorytetem przetrwania Rzeczypospolitej.
  • edytowano April 2016
    peterman napisal(a):
    Zaoranie Czerskiej i Wiertniczej jest w tej chwili priorytetem przetrwania Rzeczypospolitej.
    Zaoranie wszystkich kolaborantów. Porządek wewnątrz to podstawa. Inaczej będzie nieustanna dywersja torpedująca wszystko co się da. Nasi kolaboranci mają potężnych mocodawców, sprawa arcytrudna. Problemem jest jeden okupant, kiedy jest ich trzech (albo i więcej) robi się naprawdę skomplikowane wyzwanie. Historia pokazuje, że z jednym raz sobie radziliśmy, raz nie. Z większą ilością - nigdy.
  • Natomiast Peterman określiłeś całą sytuację trafnie. Ja przynajmniej dopiero niedawno sobie uświadomiłem, że gra jest właśnie o taką stawkę - przetrwanie Polski, bo wcześniej wydawało mi się, że to takie jednak ostrzejsze pitu pitu. Bardziej wewnętrzne. I nie ma zmiłowania, żadnego wahania się, jeżeli ktoś będzie płakusiał, że jak to można nazwać Żyda Żydem, to z automatu wstawiać do słupka w tabelce z opisem kolaborant.
  • Banda zdjęła rękawiczki, więc trzeba odpowiedzieć tym samym.

Tu bez związku, ale miła wieść z rana - wczoraj z posadki szefa lotniska Balice wyleciał platfus Pamuła.
  • peterman napisal(a):
    Zaoranie Czerskiej i Wiertniczej jest w tej chwili priorytetem przetrwania Rzeczypospolitej.
    +10
  • Tymczasem w naszej TVP wczoraj goszczono Pawła Wrońskiego. Vivat Kurski i Pereira, vivat pluralizm!
  • JORGE napisal(a):
    A kim są prostytutki z Wyborczej ? Tajami ? Dokładnie tak,
    niedobitki Żydów. Żyją, zostali i nienawidzą Polski i Polaków. Mnie, ciebie, nas wszystkich.
    Adam Michnik
    Jestem polski Polak, jak cholera!
    Cytata dosłowna na jakiejś konferencji w USA, gdzie zdenerwowany był niewygodnymi pytaniam. nie pamiętam kiedy ale jakieś naście lat temu.

I mam zagwozdkę.... :))

• A...a...adam w potrzebie potrafił nawet publicznie śpiewać Pieśń Konfederatów Barskich. I co z tego?
    A tak w ogóle, to obserwuję, że z chamokomuną idzie się w ograniczonym zakresie dla dobra Polski dogadać. Vide Młynarz.
    Natomiast żydokomuna z przyległościami stoi na nieprzejednanych pozycjach antypolskich.
  • Noji Timmermans jednak nie przyjedzie do Polski.
    Pewnie wreszcie zorientował się, że zaproszenie od prezydenta Warszawy nie znaczy wcale zaproszenia od Prezydenta Polski.
    Bo prawdę mówiąc, Warszawa powinna mieć wójta. W UE nie robiłaby zamieszania.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• edytowano April 2016
    AnnaE napisal(a):
    Noji Timmermans jednak nie przyjedzie do Polski..
    Co za siurpryza :-) :-) :-)
    Zachowali się jak pętaki z tym nagłym zaproszeniem, myśleli że zmieni swoje plany, rzuci wszystko, aby ich ratować.
    I jak pętaki zostali potraktowani.
  • No to chlast z drugiej strony!

Janusz Wojciechowski został wybrany na członka ETO.
    <:-P

*

• Eh, patałachy. Powinni byli zaprosić Guja, albo tego syna hitlerowca :-B
  • AnnaE napisal(a):
    No to chlast z drugiej strony!

Okurka, ale się cieszę :D
  • .
    AnnaE napisal(a):
    No to chlast z drugiej strony!

Przy okazji mamy lekcję poglądową, jak pracują eurostruktury. Parlament może sobie głosiować, a decyzje zapadają w innych gremiach. W tym wypadku to korzystna okoliczność dla nas.
  • Mania napisal(a):
    peterman napisal(a):
    +10
    +100

• Może jakież konkrety, jak tego dokonać ;)
  • krzychol66 napisal(a):
    A...a...adam w potrzebie potrafił nawet publicznie śpiewać Pieśń Konfederatów Barskich. I co z tego?
    Sze przyznam, że było dla mnie pewnem zaskoczeniem dowiedzieć się, że owo wiekopomne dzieło to wykwit ducha epoki gierkowskiej.

Ciekawe1, czy nasza epoka pozostawi po sobie takie pieśni.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    krzychol66 napisal(a):
    A...a...adam w potrzebie potrafił nawet publicznie śpiewać Pieśń Konfederatów Barskich. I co z tego?
    Sze przyznam, że było dla mnie pewnem zaskoczeniem dowiedzieć się, że owo wiekopomne dzieło to wykwit ducha epoki gierkowskiej.
    Nieno, chyba tylko melodia. Tekst jest wykwitem romantycznego ducha Wieszcza Juliusza.

• Brzost napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    krzychol66 napisal(a):
    Nieno, chyba tylko melodia. Tekst jest wykwitem romantycznego ducha Wieszcza Juliusza.

Potwierdzam.

Wszelako, ona melodia, godną jest a wspaniałą.

Wogle, trudno sobie wyobrazić kawałek znanego poety Słowackiego bez melodii kompozytora Andrzeja Kurylewicza.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.