Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Wydaje się, ze okres dryfu PO i jej degradacji oraz zaniku właśnie dobiega końca.Schet wypieprzy skompromitowanych słabeuszy i debili oraz, przy okazji, swoich oponentów. PO bez Kopacz, Niesioła i kilkudziesięciu innych będzie silniejsza i bardziej wiarygodna niż z nimi. Zapewne pozostawi kreatury typu Pitery, czy HGW jeśli mu się w pełni podporządkują i będą siedzieć cicho. Jak wyjdzie z nimi jakaś afera to wywali bez skrupułów i zrobi z tego dowód na oczyszczenie i kryształową uczciwość partii. To spowoduje że może początkowo mu spadnie do 15 %, ale potem odrobi to z nawiązką od Nowoczesnej i biznesu postkomuszego. Razem ma szanse na 20 % i wyżej nie podskoczy, ale taka jest jego ambicja - przetrwać tę kadencję, okopać się gdzie się da w najsilniejszych fortach i powrócić do gry. Kiedy? Gdy PiS popełni kardynalny błąd, gdy okoliczności zewnętrzne spowodują silny kryzys gospodarczy w Polsce albo gdy wyborcy zmęczą się PiS i jego sukcesami za 2-3 kadencje. Wstrętny z niego typ, ale tylko on jest w stanie uratować PO. Oczywiście musi jeszcze odciąć się zdecydowanie od Tuska. Chyba wie jak go skompromitować i ośmieszyć. Czeka na moment i sposób, aby zrobić to tak jakby PO nie odpowiadała za Tuska. Potem będzie musiał odejść, bo on jest niewybieralny na Premiera nie mówiąc o Prezydencie.
PS: No i po przejęciu PO zacznie konsumować Nowoczesną razem z Kukizem, To jego potencjalny koalicjant po sanacji PO. Wiem ze to ryzykowna hipoteza, ale zważywszy dawne przyjaźnie i eklektyzm obu ugrupowań kto wie?
Niektóre spece mówią, że to nie przypadek, że bunt na podtapianej Bladźformie nastąpił akurat wtedy, kiedy PiS ogłosił urbi et orbi, że nie poprzez Chyżego na drugą kadencję w Brukselce. Chili, może to być padgatowka pod ostateczne zatopienie Bladźformy, żeby na jej truchle narodziło się coś nowego, co wchłonie Nowoczerską i popłuczyny po LSD. Oczywizda pod przywództwem jaśnie wielmożnego Słońca Peru, który w międzyczasie zajebie Gźegozia "O mało co mnie nie zabili", czego nie zrobił on z różnych powodów przed wyjazdem z TenKraju
Komentarz
Miś wam łapkę poda dziś.
Co, nie poda? Smutna mina?
W mordę misia, s**wysyna!
miś pluszowy śpiewa Wam.
Mówią o mnie Miś pijaczek,
bo gardziołko wielkie mam.
Znam się z Grzesiem nie od dziś