Skip to content

ŚDM Kraków 2016

2

Komentarz

• Rozumiem, że perska delegacja natknęła się pod Kaaba na Seryjnego Zadeptywacza, tak? Całkowicie przypadeczkiem...
  • Seryjny Zadeptywacz akurat przechodził tam ze swoim wielbłądem i tragarzami
  • Papa Frania przyleciała :)
  • I promieniują taką radością, że normalnie aż mnie się udzieliła bez telewizor...
  • Własnie redachtOOr z Radia Wawa walnął bonmota:
    Wielki człowiek w tak małym samochodziku :P
  • Ewakuacja na pogranicze Beskidu Makowskiego i Małego - zresztą w Wadowicach pielgrzymów też nie brakuje.

Jeździ się nieźle i nie ma aut? No cóż, jak trzeba mieć specjalny identyfikator, żeby wjechać... na co dzień też by można tak zrobić, miasto zamknięte jak w latach 60., od razu będzie więcej lebensraumu. No i fahrensraumu ;)
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    Ewakuacja na pogranicze Beskidu Makowskiego i Małego - zresztą w Wadowicach pielgrzymów też nie brakuje.

Jeździ się nieźle i nie ma aut? No cóż, jak trzeba mieć specjalny identyfikator, żeby wjechać... na co dzień też by można tak zrobić, miasto zamknięte jak w latach 60., od razu będzie więcej lebensraumu. No i fahrensraumu ;)
    Wystarczyłoby poszerzyć i podrożyć strefę płatnego parkowania. Chwilę później wróciłyby dorożki ;)
  • Nu, najlepiej podrożyć benzynę po 7 zł. za litra. Chwilę później wróciłyby riksze
  • fatuswombatus napisal(a):
    Własnie redachtOOr z Radia Wawa walnął bonmota:
    No naprawdę, już tak ten Papa Drogi Franek cudaczy. Ford Focus, pięćdziesięcioletni citroen, a teraz VW golf. No na wóz z gnojem go trza było wsadzić, przeszły by mu te wielkopańskie maniery...
  • qiz napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):
    Własnie redachtOOr z Radia Wawa walnął bonmota:
    No naprawdę, już tak ten Papa Drogi Franek cudaczy. Ford Focus, pięćdziesięcioletni citroen, a teraz VW golf. No na wóz z gnojem go trza było wsadzić, przeszły by mu te wielkopańskie maniery...
    Albo by nie chciał zsiąść, hehe ;)
  • edytowano July 2016
    ... naoglądały się Bestii, a tera im się golfy i fordy nie podobią :-/

Ale uroczystość na Wawelu napawała mię dumą, tak było pięknie i dostojnie. A moje kudłate myśli poszybowały ku temu profesoru, promotoru naszego Pana Prezydenta, ku temu Rozenszwajnu czy jakmutam, któren obrzucał Pana Prezydenta oszczerstwamy i lał nań kubły pomyj i se myślałam jak sie ta zakała Krakowa dziś czuje widząc dostojeństwo naszej Glowy Narodu i Jego pięknej Małżonki. Chiba obgryzał paznokcie.
    Takie miałam ja myśli patrząc na tę piękną uroczystość.
  • @Mania

bylo to gdzies transmitowane czy bylas osobiscie?
  • edytowano July 2016
    JORGE napisal(a):
    Znaki znaki. Jak zamknięcie Pisma Świętego na trumnie Jana Pawła II, jak erupcja wulkanu i zatrzymanie ruchu lotniczego nad Europą podczas pogrzebu Kaczyńskich. Tak teraz, Zachód w strachu, jeszcze małym, ale strachu przed islamską patologią. A tu, kilkaset kilometrów od granic Innego Świata, w Krakowie (a wcześniej całej Polsce) wielki zlot chrześcijan z całego świata. Jak to dobrze, że to nie my piszemy scenariusze ...
    nigdy nie zapomne felietonu Pietrzaka na pierwszo rocznice zamachu smolenskiego: w Anglii powozy wielkich tego swiata sunoce do Westminsteru a my oplakujemy w bezsilnosci wrak, ktory najprawdopodobniej nigdy nie wroci...
    Tam weselicho i blichtr (Kate i William) a u nas lzy i upokorzenie (usuwane tulipany).
    nie twierdze, ze dzis sytuacja odwraca sie o 180° ale jednak klimat w obu miejscach inny.

• balbina napisal(a):
    @Mania

bylo to gdzies transmitowane czy bylas osobiscie?
    osobiście oglądałam na tvp info
  • U tej pacjentki to chiba troszke choroba juz
  • Największą głupotę zrobili krakowscy przedsiębiorcy i same Krakusy, którzy masowo ewakuowali się na czas ŚDM Nigdy mi się tak dobrze nie załatwiało samochodem spraw na mieście jak podczas ŚDM. Pusto na ulicach. Zero korków. Zero kolejek w urzędach. Cisza i spokój. Zamiast nawalonych angoli - rozśpiewani chrześcijanie z całego świata. Atmosfera jak na Juwenaliach z początku lat 90 tych i EURO. Tyle, że uczestnicy nie są tak nawaleni.
  • Rafał A. Ziemkiewicz ‏@R_A_Ziemkiewicz · 28 min.28 minut temu

Przesłanie z dzisiejszych wystąpień Papieża: wpuśćcie "uchodźców" i szykujcie sie na śmierć.Czy coś źle zrozumiałem?

• Wszystko źle zrozumiał. Właściwie dobrana kategoria
  • Sorry, źle spojrzałem. Womit zRAZa przenieść do Psychiatryka, subito!
  • rdrrdr
    edytowano July 2016
    w GW euforia

EDIT: czyzby to ten slawny chrzescijanski terroryzm?

EDIT2:

> niszcz, wysmiewaj Kosciol, chrzescijanstwo, chrzescijanskie wartosci, promuj rozwiazlosc
    > pouczaj innych bo "pan papiez powiedzial"
  • Eden napisal(a):
    Lewacka furia, czy już jednostka chorobowa...?
    http://m.niezalezna.pl/83910-zenada-roku-szalony-atak-lewackiej-dziennikarki-na-papieza-franciszka
    Synergia lewacta i protestanckich uprzedzeń do papieży w ogóle.
    Mania napisal(a):
    ... naoglądały się Bestii, a tera im się golfy i fordy nie podobią :-/
    To jest problem cienkiej, a ważnej granicy miedzy świadectwem a kabotyństwem. I różnic kulturowych. Dla osób z mniej emocjonalnej północy kwestia wyboru papieskiego samochodu może wyglądać na zbliżanie się do tej granicy.

• To jest problem cienkiej, a ważnej granicy miedzy świadectwem a kabotyństwem. I różnic kulturowych. Dla osób z mniej emocjonalnej północy kwestia wyboru papieskiego samochodu może wyglądać na zbliżanie się do tej granicy.

Chyba tak. Znaczna część szokujących nas wypowiedzi papieża Franciszka wynika tej różnicy kulturowej. Oni chyba tam w Ameryce Południowej maja poprzeczkę z napisem "przesada" ustawioną o metr wyżej niż my. Akceptują chyba też bardziej skrajne uproszczenia i skróty myślowe.No i kochają gesty.

• 4 godz. ·
    Twitter
    Krzysztof Wyszkowski:

Już na Jasnej Górze w oczekiwaniu (tyle, że władze Częstochowy zadbały o brak gazu i niskie ciśnienie wody, więc bez śniadania i kąpieli...)
  • edytowano July 2016
    .
  • Mufta co chceta, ale był Duch Święty na Błoniach. Przepiękne widowisko, a homilia Franciszka trafiona w punkt.
  • edytowano July 2016
    Teraz Franciszkańska 3.
    Tyz piknie.
    Trzy słowa. Znamy je.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano July 2016
    To ja się pochwalę:
    w Piekarach mieszkali (i wracaja jeszcze na dwa noclegi w niedzielę) Ugandczycy, na czele ze swoim biskupem.
    A w moim studiu.... :)
    Jessi i Rachel zgospodynią.
    image
  • Budyń mistrz, rzucił od niechcenia na tłiterze i poszło w świat.

image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.