ZNP ogłasza gotowość do manifestowania
Właśnie tajsz Broniarz ogłosił, że w poniedziałek odbędą się pikiety w 17 dużych miastach, w których udział mają wsiąść "tysiące członków ZNP, organizacje i stowarzyszenia pozarządowe, zaniepokojeni planami rewolucji w szkole rodzice i uczniowie"... Ta tak czerwona, że aż czarna k.rew nawet nie kryje się z tym, że do akcji antyrządowych komuchy z ZNP będą wykorzystywać zmanipulowanych i okłamanych przez nich rodziców oraz uczniów. Ktoś ostatnio pisał tutaj o narastającym wzburzeniu w środowisku leśników. Teraz zamierzają otwierać front antypisowski w szkołach. Lech Bolesław chyba miał odpowiedni przekaz dostarczony przez dobrze poinformowanych, że ta jesień będzie gorąca. Czy nie za dużo rozkołysań i szarpnięć jak na jeden raz?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
?
ZNP jako związek nie jest w sporze zbiorowym z rządem. Natomiast oświatowa "S" weszła w ten spór jeszcze z poprzednim rządem, ale nadal w nim jest. Świadczy to tylko o tym, że za poprzednich rządów, Broniarzowi i spółce nie chciało się nawet ruszyć tyłka, żeby powalczyć o interesy oświaty.
Aha, zapomniałem dodać, że jest to gimnazjum, czyli szkoła, której ma nie być. Moim zdaniem, jak na takie grono, to nie jest źle.
Inna rzecz...kto by, nawet gdyby to kultura była, taką cOOlturę chciał.
Ja osobiście wolę z żulem kląć niż krucyfiks w moczu maczać kulturalnie.
czy za PO było im tak dobrze że nie protestowali?
czy może za PiS jest im tak źle że czują się zobowiązani by protestować aby było tak jak za PO?
Spoko Eden, pierwszy stanę w szeregu gdy nauczycielom będzie się działa krzywda. Ale gdy szereg będzie stał tylko dlatego że nie jest tak jak było a ma być tak jak było (parafraza klasyka) to wuj z szeregiem.
Można było ten elektorat kupić na dluzej dosypując trochę kasy, albo chociażby zneutralizować i rozleniwić politycznie
Inna rzecz, że en masse to elektorat liberalny, choć nawet 1-2 nauczycieli na szkołę, o słusznych poglądach, potrafi zmienić znacząco jej profil na patriotyczny. Zwłaszcza w mniejszych ośrodkach.
Administracji przybyło − reforma się udała
Tutaj zapowiedź następnych protestów i demonstracji przygotowywanych w następnym tygodniu. Tym razem w kwestii CETA i TTIP. To coraz bardziej niebezpiecznie zaczyna wyglądać. Ciężkie, czarne, jesienne chmury zbierają się nad #dobrązmianą
Program lektur z języka polskiego w 2,5 letnim liceum został bardzo okrojony. Ja na maturze pisałem wypracowanie i byłem przepytywany z wiedzy o epokach ... Dziś (przynaymniey dwa lata temu tak yeszcze było) egzamin z języka polskiego wygląda jak egzamin z języka obcego. Wypowiedź ustna i rozmowa, czytanie ze zrozumieniem, wypowiedź pisemna, która ma być niby interpretacją, a właściwie znowu yest czytaniem ze zrozumieniem fragmentu lektury... By zdać maturę z polskiego nie trzeba mieć wiedzy tylko minimalne umiejętności językowe...
"Kod polski" w ograniczonym stopniu yest przez współczesną przekazywany ... to po co ta szkoła jest? Dziś licea są ogólnokształcące li tylko z nazwy. Przygotowują pod katem egzaminów maturalnych, testów, kluczy ...
Trzeba wrócić do ośmioklasowej podstawówki i czteroletniego liceum... To konieczność.
PO likwidowała szkoły i prace dla nauczycieli, wprowadzała jakieś idiotyczne "profilowania" by zaoszczędzić kasę...PIS chce podnieść yakość edukacyji...
No też mnie się tak wydaje dlatego pytałem Wszak wszystko zależy od tego czy będzie kogo uczyć a nie w jakiej formule.
Się mylę?