Sprawdziłem, czy umiem zliczyć do trzech. Wicepremierów. 1. Gliński 2. Gowin 3. Morawiecki. Chyba jednak umiem... Ja wiem... Niedźwiedziu, gdybyś w mateczniku siedział, nigdy by się o tobie Wojski nie dowiedział... Z drugiej strony - z tych 3 akurat Gliński wyglądał na najporządniejszego, najbliższego PiS-owi i dobrej zmianie. Komu miejsce zostawia, usuwając się?
@krzychol - on ciągle w tv podkreślał, że opracowuje projekt o funkcjonowaniu NGO, że robi to w porozumieniu z JK, ponieważ 30 lat właśnie tym się zajmował ( czytaj: "Nie ma w Polsce lepszego ode mnie szpeca w tej materii") - tak jakby ten fakt mógł mu zabezpieczyć tyły i uratować przed utratą funkcji vice premiera.
Patrząc na dotychczasową praktykę rządów PiS-u, spodziewam się, że niebawem za ochronę praw zwierząt będą odpowiadać myśliwi, za edukację księża, a za profilaktykę medyczną antyszczepionkowcy. Standard usług świadczonych przez organizacje pozarządowe runie. To jest program Ruina na Swoim. Bo żeby chociaż PiS miał ludzi, żeby obsadzać te wszystkie stanowiska – ale nie, tam trafiają ludzie kompletnie przypadkowi!" – Maciej Konieczny w Radio TOK FM o planach powołania Narodowego Centrum Społeczeństwa Obywatelskiego i zawłaszczaniu instytucji przez niekompetentne i przerażająco niebezpieczne środowiska.
Wypowiedział się ten, który na profesjonalnym dojeniu społeczeństwa przez fundacje na pewno się zna.
7dmy napisal(a): Poraziła mnie szczególnie ta UWolska buta Pana WCe Premiera.
Możesz wyjść z UW. UW nie wyjdzie z ciebie już do końca życia.
Glińskiego Kaczor może i może się pozbyć, nie wiem. Natomiast Gowę - to już trochę inna sprawa. Bez porównania trudniejsza.
Nie przesadzajmy. Gowę administruje całkowicie beznadziejnym resortem, bez jakiejkolwiek realnej możliwości wpływania na rzeczywistość. Ma swoje lata, wie, że wyżej nie podskoczy. A próżność i ego ma nasycone, gdy go profesiory całujo po rienkach.
Tymczasem... "Krzysztof Wyszkowski (Twitter) Słyszę, że min. Gliński zachował się niezręcznie. Mam zaszczyt go znać i wiem, że jest człowiekiem o nieposzlakowanej uczciwości!"
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):(a): Komu miejsce zostawia, usuwając się?
Tradycyjnie - Morawieckiemu?
Np wuasnie! Suszna koncepcja
Ja nie wiem. Taka zdradziecka myśl mnie najszła. A czy słuszną ona była? A po niej przyszła druga: patrząc na wicepremierostwo można zauważyć, jak mało jest PiS-u w PiS-ie.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A dasie dasie coś w tym resorcie naukawym osiągnąć? Jakieś tam cele Polska 2020? Serio się pytamsie, bo akurat wiceministrem zostałem.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):(a): Komu miejsce zostawia, usuwając się?
Tradycyjnie - Morawieckiemu?
Np wuasnie! Suszna koncepcja
Ja nie wiem. Taka zdradziecka myśl mnie najszła. A czy słuszną ona była? A po niej przyszła druga: patrząc na wicepremierostwo można zauważyć, jak mało jest PiS-u w PiS-ie.
No dobra, a kto z nas mądrzących się na czwórforum jest członkiem PiSu?
ale o co cho? czy żona ma nie pracować? niedawno ktosie zachwycali się żoną, jednak kiedy działa na rzecz i w strukturach ngo, to juz be co z osp? co ze szkołami stowarzyszeniowymi?
NGO to bardzo szerokie pojęcie. Excathedra to NGO i cały wielki Caritas też. Problemem jest to, że na przedsięwzięcia mniej więcej klasy excathedra, albo mniej znaczące, niektórzy dostają publiczne pieniądze i, o dziwo, ci niektórzy to krewni i znajomi top polityków.
Pan profesor-premier kiepsko badał te endżiosy jeśli takiego słonia nie zauważył.
Jego przeprosiny i zbesztanie dziennikarza jak słabego studenta jest dyskwalifikujące.
christoph napisal(a): ale o co cho? czy żona ma nie pracować? niedawno ktosie zachwycali się żoną, jednak kiedy działa na rzecz i w strukturach ngo, to juz be co z osp? co ze szkołami stowarzyszeniowymi?
christoph napisal(a): ale o co cho? czy żona ma nie pracować? niedawno ktosie zachwycali się żoną, jednak kiedy działa na rzecz i w strukturach ngo, to juz be co z osp? co ze szkołami stowarzyszeniowymi?
przeczytałem not kę polecaną: w stylu Urbana: zarzuty o CIA i Amerykanie jako wrogowie wychodzi na to, że Kwaśniewski to amerykanski agient wpływu, a Ameryka chce nas zjeść po co zatem prosić o jakieś rakiety, NATO i środki z UE? załóżmy nowy Układ Warszawski z przewodnią rolą.... czyli Międzymorze, tylko jakoś poza Rumunią (bardzo lubię ten kraj, mają dobre kontakty z Izraelem) nikt się nie pcha
przemk0 napisal(a): Polsko-Amerykańska Fundacja to jest jednak materiał ludzki bliższy UW i Komorowskiemu niż PiS, to naprawdę nie są żarty.
Polsko Amerykańska Fundacja Więź Kultur - zbiera to sobie pieniądze na Owsiaka, organizuje wycieczki do Polski dla amerykańskich władz szczebla lokalnego, utrzymuje kontakty z polonusami, szkoli liderów - sam byłem zdziwiony ile to palikociarstwo dobrych rzeczy narobiło.
peterman napisal(a): Liderów pokroju pani Scheuring-Wielgus...
może pani poseł nie uważała na zajęciach i latała po Brodueju zamiast przysiąść fałd ów i posłuchać jakiego sekretarza stanu (btw u nich znaczy to coś innego niż w Polsce - inna kultura cyco?)
Komentarz
@johnsmiths74
Ok, zrzucamy z sań pantoflarza Glinskiegio i jadymy dalej.
Wicepremierów.
1. Gliński
2. Gowin
3. Morawiecki.
Chyba jednak umiem...
Ja wiem... Niedźwiedziu, gdybyś w mateczniku siedział, nigdy by się o tobie Wojski nie dowiedział...
Z drugiej strony - z tych 3 akurat Gliński wyglądał na najporządniejszego, najbliższego PiS-owi i dobrej zmianie.
Komu miejsce zostawia, usuwając się?
Glińskiego Kaczor może i może się pozbyć, nie wiem. Natomiast Gowę - to już trochę inna sprawa. Bez porównania trudniejsza.
Wypowiedział się ten, który na profesjonalnym dojeniu społeczeństwa przez fundacje na pewno się zna.
"Krzysztof Wyszkowski (Twitter)
Słyszę, że min. Gliński zachował się niezręcznie. Mam zaszczyt go znać i wiem, że jest człowiekiem o nieposzlakowanej uczciwości!"
Np wuasnie!
Suszna koncepcja
A po niej przyszła druga: patrząc na wicepremierostwo można zauważyć, jak mało jest PiS-u w PiS-ie.
[Edit}
Do słuchania.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A po niej przyszła druga: patrząc na wicepremierostwo można zauważyć, jak mało jest PiS-u w PiS-ie.
No dobra, a kto z nas mądrzących się na czwórforum jest członkiem PiSu?
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
czy żona ma nie pracować?
niedawno ktosie zachwycali się żoną, jednak kiedy działa na rzecz i w strukturach ngo, to juz be
co z osp? co ze szkołami stowarzyszeniowymi?
Pan profesor-premier kiepsko badał te endżiosy jeśli takiego słonia nie zauważył.
Jego przeprosiny i zbesztanie dziennikarza jak słabego studenta jest dyskwalifikujące.
https://prawy.pl/41802-glinski-glinska-i-amerykanska-fundacja/
*
wychodzi na to, że Kwaśniewski to amerykanski agient wpływu, a Ameryka chce nas zjeść
po co zatem prosić o jakieś rakiety, NATO i środki z UE?
załóżmy nowy Układ Warszawski z przewodnią rolą.... czyli Międzymorze, tylko jakoś poza Rumunią (bardzo lubię ten kraj, mają dobre kontakty z Izraelem) nikt się nie pcha