Skip to content

To będzie gorąca noc

edytowano March 2015 w Forum ogólne
W sejmie, totalna opozycja okupuje mównicę, zwoływane są różne grupy pod sejm. Tow. Święcicki donosi kawę okupującym, TVN szaleje,mówiąc o "swojej informacyjnej roli dla społeczeństwa", Kukiz pieprzy 3po3 - to wszystko ma pójść w świat i po to było przygotowane.
Nie udało im się 10 i 13 XII, może uda się tej nocy?
"Opozycja" z nikim i z niczym tu, w Polsce, się nie liczy.
A towarzysz Dukaczewski i ludzie ze wsi piją dziś dobre winko.
Jak to się skończy?
«1345

Komentarz

• Sejm - na żywo. Na razie wyłączono dźwięk: http://polityczna.tv/transmisja/sejm/
  • Bój to jest ich ostatni. Mam nadzieję.
  • edytowano December 2016
    TVP Parlament
    To samo, co od Mani.
  • Ciekawe, kiedy zamówią pizzę i przyniosą śpiwory, ehh, styropian!
  • Na g.20.00 zwołali pod Sejmem manifestację.
  • Macie dźwięk?
  • chyba PiS zebral kworum bo poslowie zasiadaja w lawach. Winniczek pisze ze bedzie "zblokowane (?) glosowanie"

No to jazda: PJK mowi "sprawdzam".
  • Na własne życzenie. Zamiast walczyć z mediami, trzeba sobie stworzyć własne. Albo cisnąć właścicieli, a nie dziennikarzy.
    Zapłacimy kilkanaście mld $ za sprzęt wojskowy w USA, zatem takie wsi24 Kaczyński powinien dostać za darmo i na złotej tacy.
    Za chwilę zakompleksiony Kuchciński wycofa się ze swoich pomysłów i dojdzie do najgorszej sytuacji - "jeden krok do przodu, dwa kroki w tył".
  • Podobno komisja regulaminowa ustaliła finansowe kary dla sejmowych okupantów. Po kieszeni szkodników!
  • Mania napisal(a):
    Macie dźwięk?
    nie. dźwięk jest tylko gdy są obrady
  • jednak nie ma kworum. PiS wyszedl z sali posiedzen.
  • Posłowie wyszli, zostały same pajace.
  • Aktualności
    Leszek Dobrzyński
    16 min ·

Trochę tu sobie żartujemy, ale żebyście mieli państwo pełną świadomość: trwa próba zamachu stanu, próba siłowego przejęcia Sejmu, zablokowania wolności decyzji Marszałka Sejmu. To przekroczyło dawno granicę głupiego protestu.
  • peterman napisal(a):
    Bój to jest ich ostatni. Mam nadzieję.
  • Kadencja Rzeplińskiego się kończy, na debatę w europarlamencie nie przychodzą nawet wnioskodawcy. Zdesperowana hołota i rozpasana.
  • Tego chyba trzeba było się spodziewać, paraliż obrad. Fizyczne okupowanie mównicy itd. Tą broń zostawili sobie na koniec, ale przygotowali się dość dobrze. Celem nie jest permanentny paraliż, bo to jest raczej nie do zrobienia, chyba chodzi o film reakcji Straży Marszałkowskiej siłą zdejmującej protestujących posłów opozycji. I na cały świat. No a na to PiS sobie nie może raczej pozwolić. No i mamy pat.

Jaki będzie rozwój wypadków ciężko przewidzieć. Może to się samo rozejdzie, albo może to być początek demokracji w Polsce. Dla mnie sprawa jest prosta, jeżeli oni rozpieprzają system dziś to my jutro. Dokładnie tak samo.
  • robert.gorgon napisal(a):
    Kadencja Rzeplińskiego się kończy, na debatę w europarlamencie nie przychodzą nawet wnioskodawcy. Zdesperowana hołota i rozpasana.
    I jeszcze Manitou obraża pamięć Leppera
    http://wpolityce.pl/polityka/319680-kaczynski-o-awanturze-w-sejmie-to-chuliganstwo-parlamentarne-nie-bedzie-ograniczenia-dostepu-dziennikarzy-do-sejmu
    Wszak za Leppera to Sejmie był Wersal....
    Ale zgodnie z przepowiednią Leppera chlew z Sejmu zaczął robić Palikot, a jego zdiablone dzieło kontynuuje obecnie .N i PO.

• Rząd i posłowie PiS przyszli, poczekali kwadrans i opuścili salę obrad. Pajace stoją nadal.
    PS. Zepsuł mi się tv nie wiem co się dzieje pod Sejmem :-(
  • Mania napisal(a):
    Rząd i posłowie PiS przyszli, poczekali kwadrans i opuścili salę obrad. Pajace stoją nadal.
    PS. Zepsuł mi się tv nie wiem co się dzieje pod Sejmem :-(
    http://tvpstream.tvp.pl/
  • PiS powinien narzucić narrację, że .NPO dąży do rozlewu krwi. Polacy zawsze się bali doprowadzania spraw wewnętrznych do końca, więc taki przekaz do ludu trafi.
  • Przemyśl to co napisałeś. Zastanów się jak taki tekst wypowiedziany przez kogokolwiek z PiS by został odebrany.
  • JORGE napisal(a):
    chyba chodzi o film reakcji Straży Marszałkowskiej siłą zdejmującej protestujących posłów opozycji
    Gdyby zrobili to natychmiast, bez wahania i sprawnie, to by się udało. Ludzie lubią takie konkretne działania. A teraz rzeczywiście jest pat.
  • JORGE napisal(a):
    Przemyśl to co napisałeś. Zastanów się jak taki tekst wypowiedziany przez kogokolwiek z PiS by został odebrany.
    Zgadza się. Skuteczniej będzie zamamłać ich na śmierć przez podstawienie kamer/mikrofonów i pozwolenie na samokompromitację. Na wizję krwi na ulicach jest jeszcze za wcześnie.
  • PP z portalu R z TVP info :D
  • edytowano December 2016
    W TVPINfo usłyszałem, że w przypadku nie uchwalenia budżetu Państwa (na 201 rok) - rząd "budżetuje" się sam....
    Nie znam się, ale tym głosowaniem nad budżetem niewiele ugrają, nad #wolnośćsłowa też nie (wkleję obrazek) więc została uchwała deratyzacji sb/ub-ków.
    Ciekawe ilu posłó opozycji zdaje sobie z tego sprawę, oni się - dosłownie - nieźle bawią! Kamieni Kupa w Przedszkolu - ichnia nazwa Polski dostaje trzeci człon.

image
  • DMC napisal(a):
    PiS powinien narzucić narrację, że .NPO dąży do rozlewu krwi. Polacy zawsze się bali doprowadzania spraw wewnętrznych do końca, więc taki przekaz do ludu trafi.
    Dziś rocznica i - pierwsze tak duże i uroczyste! - obchody pacyfikacji kopalni Wujek. Nie ma szans na siłowe rozwiązania przez PiS. Opozycja od razu postawi PiS w miejscu ZOMO.
  • No i po pacie :-) PiS obraduje w sali Kolumnowej, bez hołoty. Głosują budżet i deubekizację, a hieny ponoć już się spod Sejmu rozchodzą. Wygląda, że już po puczu.
  • DMC napisal(a):
    PiS powinien narzucić narrację, że .NPO ,,,.
    ..będą wchodzić do domów, ogródków, miejsc pracy i je blokować ; )

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.