Słuchałam dziś w RM relacji prof. Pawłowicz. Kiedy wyszła z Sejmu od strony Górnośląskiej i chciała dojść do parkingu przy Al. Ujazdowskich była poszturchiwana, wyzywana, słyszała groźby, że będzie wisieć, ktoś w nią rzucił butelką po coca coli, na szczęście nie trafił... Gdyby nie policjanci, byłoby źle. Odprowadzili ją na parking, ale nie wróciła do domu swoim samochodem, odwiozła ją policja. Mz. Sejm był wczoraj źle chroniony, nie zapewniono bezpieczeństwa posłom.
Suski został pobity przez Szczerbę na terenie Sejmu.
Opozycyjna chuliganeria przekroczyła granice. Muszą być sankcje. Do chuliganerii dołączyła GW i tvn. To nie powinno się powtórzyć.
JORGE napisal(a): Przemyśl to co napisałeś. Zastanów się jak taki tekst wypowiedziany przez kogokolwiek z PiS by został odebrany.
Jasne, niech się pis schowa w mysią dziurę. Trzeba rozdzierać szaty, niczym Kajfasz, a jednocześnie lać ich pałami na ulicach, bo na razie to Szczerba bije posłów PiS.
Cyrylica napisal(a): Nie mogłam z nerwów zasnąć. Koło 2-ej w nocy na TVP INFO pokazywali jeszcze tych "leworucjonistów" przed sejmem. Była już niewielka grupka zadymiarzy, przeszkadzali dziennikarzowi. Włazili przed kamerę, gwizdali, wrzeszczeli tak, że momentami go całkiem zagłuszali. I miałam wrażenie, że byli naćpani, bo normalnie ludzie się tak nie zachowują, nawet na manifestacji.
Większość policjantów jest lojalna wobec władzy (PiS dał spore podwyżki mundurówce, a Tusk liczył na lojalność ideologiczną i nie dawał nic). Wśród protestujących wyróżnia się były wojewoda mazowiecki niejaki Jacek Kozłowski. Co do chamskiego zachowania. Niech kamerzyści TVP filmują ryje, a potem niech TVP wystąpi z pozwami o niedopuszczanie do wykonywania obowiązków zawodowych. Jakby każdemu przysolili ze 20 tys. kary, to demonstracje skończyłyby się szybciutko.
Pereira w TVPInfo pokazuje właśnie ZEZWOLENIA na dzisiejsze demonstracje (pod Sejmem) zgłoszone 13. grudnia w magistracie!!! (A na nocną zgłoszona 12. grudnia) Pięć dni się przygotowywali do tej Nocnej Zmiany 2
I tylko jeden gość w TVPInfo (spośród wielu od rana) powiedział wprost, że to nie były żadne demonstracje w obronie Wolności Słowa, w obronie Szczerby czy Demokracji, ale próba obalenia rządu i przejęcia władzy.
Mania napisal(a): Popsuła mi się antena tv, więc nie słyszałam "prawicowych" mędrców. A smok05 pisze, że Semka i Zaremba gadali tak jakby byli z tvn-u. :-&
Mania napisal(a): Popsuła mi się antena tv, więc nie słyszałam "prawicowych" mędrców. A smok05 pisze, że Semka i Zaremba gadali tak jakby byli z tvn-u. :-&
Wielu zaproszonych tak gada. Niestety, egoizm wycieka bokami. Byle zaistnieć, a to nie wypada chyba zgadzać się z Kaczyńskim. Faktycznie, już mi niedobrze.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Te zadufane w sobie publicystyczne pasibrzuchy (bo przecież to nie dziennikarze) naprawdę myślą, że ich zdanie ma dla nas znaczenie. Dobrze by było, gdyby ktoś im wytłumaczył że się mylą.
Luiza Dołęgowska, Fronda.pl: Czy blokowanie mównicy sejmowej przez kilka godzin ma służyć demokracji, czy może jest to techniczny wybieg opozycji, żeby zdestabilizować sytuację w kraju?
Witold Gadowski, dziennikarz śledczy, publicysta: Moim zdaniem to był test sił opozycji, lewicowej opozycji, na ile mogą liczyć na wywołanie kryzysu i obalenie rządu. To był test. To są metody lewackiego terroryzmu, z którym mamy do czynienia od jakiegoś czasu na Zachodzie, a który właśnie śledzę, będąc teraz w Berlinie. Centrala agresywnego, lewackiego terroryzmu, ludzi uzbrojonych, którzy walczą z policją i państwem jest na Rubensstrasse i każdy może sobie zobaczyć, jak to wygląda naprawdę - wyjęty właściwie spod prawa obszar. Te właśnie metody są przenoszone do Polski, płyną z Niemiec. Instrukcje - moim zdaniem - też płyną z Niemiec, jak obalić polski rząd. I jest to typowe działanie terrorystyczne na wywołanie kryzysu, zdestabilizowanie sytuacji i rozgrzanie emocji do tego stopnia, żeby doszło do walk ulicznych. Jest to niebezpieczne dla państwa.
L. D.: Widzimy, co się w tej chwili dzieje w Warszawie, jest dość liczna grupa ludzi wspierającyc KOD, osoby z Nowczesnej, z PO - demonstrujący przeciwko rządowi. Czy czekają na to, że przyjdą ludzie wspierający rząd i naszą demokrację i zacznie się ,,jatka''?
W. G.: Moim zdaniem, i z posiadanych przez nie informacji wynika, że instrukcje przenikają z Berlina i dąży się do wywołania starć, w czasie których może polać się krew. Chodzi o to, żeby polała się krew.
Ja to łączę z czymś innym a tym już dr. Ogórek w TVP powiedziała. Chodzi o kasę. Rząd zaskarżył decyzje KE o podatku handlowym, a teraz jest w sporze o gazociąg OPAL. To że Prusy będą decydowały o rynku i kto odbierać będzie ruski gaz - ustawia całą przyszłość. Gdy Kaczyński uzgadniał z Giulianim co dalej w kontaktach z nową administracją a w styczniu mamy brygadę US Army i swoje czołgi delegujemy do Wesołej - agentura pruska pokazuje Waszyngtonowi swoją siłę. Berlin ma już nowe siatki agentury a tą starą może poświecić by negocjować z Waszyngtonem o swojej pozycji. Tak to widzę.
Na poziomie taktycznym - rzecz by zamieszki agentury pruskiej obrócić w farsę ale to zależy od złapania narracji. Bo od paru miesięcy coś się zmieniło idzie wielka czystka - w MSZ szurnięto Greya, TV Biełsat bez kasy, rugi prusaków z Instytutu Polskiego, atak na ubeckich emerytów, czyszczenie sejmu z dziennikarz niemieckich mediów polskojęzycznych. I nawet to że reakcja obecnej ekipy są chaotyczne to jest nasza przewaga - bo Polacy są zdolni do improwizacji a czynniki sterownicze dla agentury pruskiej bazują na ustalonych planach i ich wariantach.
Bo taki szokiem było posiedzenie w sali kolumnowej - i poszła się rypać okupacja mównicy. Dopiero po paru godzinach jest refleksja agentura chce obrad 20 XII - a to że Kuchciński odciął sejm od mediów niweczy sens okupacji mównicy w czasie świąt. Prowodyrzy wyją z bólu już wiedzą że spisano ich na straty ale rozkaz to rozkaz - oni się nie liczą tu chodzi o mld euro Berlina. Jesteśmy w trakcie wojny hybrydowej która Berlin wydał Warszawie. NIEOBYTY16:33
Przy okazji Eska prezentuje list Mazguły do generałów
JORGE napisal(a): Lud pisoski powinien na ulicę wyjść i sprawę załatwić. Ale nie wyjdzie, bo ludu pisoskiego nie ma. Nam się wszystkim wydawało, że Jaro całą sprawę załatwi.
ja rozumiem, też mnie ręce świerzbią - ale to byłaby niedźwiedzia przysługa
Ponoć w niedzielę na 16 jest coś planowane. Ale ja też myślę, że to niedźwiedzia przysługa.
Ze względu na przerażające dzieje zdrady w Polsce - makabryczną tradycję, której nie sposób przerwać, której nie można wytępić - powinna być w naszej Ojczyźnie kara śmierci stosowana w przypadku tylko jednego przestępstwa: zdrady stanu
KAnia napisal(a): Ze względu na przerażające dzieje zdrady w Polsce - makabryczną tradycję, której nie sposób przerwać, której nie można wytępić - powinna być w naszej Ojczyźnie kara śmierci stosowana w przypadku tylko jednego przestępstwa: zdrady stanu
to proste jak drut. i dopoki tak sie nie stanie (a mam nadzieje na to dopiero w drugiej kadencji tego rzadu, kiedy ostatecznie wypali sie wrak PRLu) dopoty nie uwierze w nasza "niepodleglosc".
Komentarz
Trzeba je ujawnić, mimo że ściśle tajne
[edit]
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Mz. Sejm był wczoraj źle chroniony, nie zapewniono bezpieczeństwa posłom.
Suski został pobity przez Szczerbę na terenie Sejmu.
Opozycyjna chuliganeria przekroczyła granice. Muszą być sankcje.
Do chuliganerii dołączyła GW i tvn.
To nie powinno się powtórzyć.
Co do chamskiego zachowania. Niech kamerzyści TVP filmują ryje, a potem niech TVP wystąpi z pozwami o niedopuszczanie do wykonywania obowiązków zawodowych.
Jakby każdemu przysolili ze 20 tys. kary, to demonstracje skończyłyby się szybciutko.
I tylko jeden gość w TVPInfo (spośród wielu od rana) powiedział wprost, że to nie były żadne demonstracje w obronie Wolności Słowa, w obronie Szczerby czy Demokracji, ale próba obalenia rządu i przejęcia władzy.
*
*
Luiza Dołęgowska, Fronda.pl: Czy blokowanie mównicy sejmowej przez kilka godzin ma służyć demokracji, czy może jest to techniczny wybieg opozycji, żeby zdestabilizować sytuację w kraju?
Witold Gadowski, dziennikarz śledczy, publicysta: Moim zdaniem to był test sił opozycji, lewicowej opozycji, na ile mogą liczyć na wywołanie kryzysu i obalenie rządu. To był test. To są metody lewackiego terroryzmu, z którym mamy do czynienia od jakiegoś czasu na Zachodzie, a który właśnie śledzę, będąc teraz w Berlinie. Centrala agresywnego, lewackiego terroryzmu, ludzi uzbrojonych, którzy walczą z policją i państwem jest na Rubensstrasse i każdy może sobie zobaczyć, jak to wygląda naprawdę - wyjęty właściwie spod prawa obszar. Te właśnie metody są przenoszone do Polski, płyną z Niemiec. Instrukcje - moim zdaniem - też płyną z Niemiec, jak obalić polski rząd. I jest to typowe działanie terrorystyczne na wywołanie kryzysu, zdestabilizowanie sytuacji i rozgrzanie emocji do tego stopnia, żeby doszło do walk ulicznych. Jest to niebezpieczne dla państwa.
L. D.: Widzimy, co się w tej chwili dzieje w Warszawie, jest dość liczna grupa ludzi wspierającyc KOD, osoby z Nowczesnej, z PO - demonstrujący przeciwko rządowi. Czy czekają na to, że przyjdą ludzie wspierający rząd i naszą demokrację i zacznie się ,,jatka''?
W. G.: Moim zdaniem, i z posiadanych przez nie informacji wynika, że instrukcje przenikają z Berlina i dąży się do wywołania starć, w czasie których może polać się krew. Chodzi o to, żeby polała się krew.
Ja to łączę z czymś innym a tym już dr. Ogórek w TVP powiedziała.
Chodzi o kasę.
Rząd zaskarżył decyzje KE o podatku handlowym, a teraz jest w sporze o gazociąg OPAL.
To że Prusy będą decydowały o rynku i kto odbierać będzie ruski gaz - ustawia całą przyszłość.
Gdy Kaczyński uzgadniał z Giulianim co dalej w kontaktach z nową administracją a w styczniu mamy brygadę US Army i swoje czołgi delegujemy do Wesołej - agentura pruska pokazuje Waszyngtonowi swoją siłę.
Berlin ma już nowe siatki agentury a tą starą może poświecić by negocjować z Waszyngtonem o swojej pozycji.
Tak to widzę.
Na poziomie taktycznym - rzecz by zamieszki agentury pruskiej obrócić w farsę ale to zależy od złapania narracji.
Bo od paru miesięcy coś się zmieniło idzie wielka czystka - w MSZ szurnięto Greya, TV Biełsat bez kasy, rugi prusaków z Instytutu Polskiego, atak na ubeckich emerytów, czyszczenie sejmu z dziennikarz niemieckich mediów polskojęzycznych.
I nawet to że reakcja obecnej ekipy są chaotyczne to jest nasza przewaga - bo Polacy są zdolni do improwizacji a czynniki sterownicze dla agentury pruskiej bazują na ustalonych planach i ich wariantach.
Bo taki szokiem było posiedzenie w sali kolumnowej - i poszła się rypać okupacja mównicy.
Dopiero po paru godzinach jest refleksja agentura chce obrad 20 XII - a to że Kuchciński odciął sejm od mediów niweczy sens okupacji mównicy w czasie świąt.
Prowodyrzy wyją z bólu już wiedzą że spisano ich na straty ale rozkaz to rozkaz - oni się nie liczą tu chodzi o mld euro Berlina.
Jesteśmy w trakcie wojny hybrydowej która Berlin wydał Warszawie.
NIEOBYTY16:33
Przy okazji Eska prezentuje list Mazguły do generałów
+
Nawet już dziś wydaje się, jest za późno na eskalację
Jutro de facto ostatni dzień Baraka Osamy.
We wtorek będzie już całkiem nowa rzeczywistość.
Mam nadzieję, że analizy nagrań z kamer w Sejmie i na ulicach idą w KGP pełną parą.