Po wpisie jednego z moich znajomych Narodowców na Fejsbuku doszedłem do wniosku, że czymś im strasznie podpadł. Dno, wodorosty, bez honoru, bez czci, no, siła argumentów chyba świadczy faktycznie, że chodzi o Kaczyńskiego. Ale kosa 10. Właściwie Marian już nie jest Narodowcem, jest gównem.
Nie mam żadnej wątpliwości. Dzisiejszy ruch narodowy w Polsce jest pod auspicjami radzieckimi.
Marian jest de best. Pani prowadząca jest... hm, jeśli miałby być to program uwalający Marianka, to podziękowałbym tej pani za pracę, bo zamiast uwalenia Marianka, uwaliła sama siebie, a pani feministka Bratkowska.... Nie wiem co ta pani pochłania, ale to musi być na tyle mocne, że nawet personel oddziału specjalnego szpitala w Kocborowie rozłożyłby bezradnie ręce.
Przykro patrzeć na idiotki. A Bratkowska, oprócz tego, że naćpana, napompowała się botoksem i efekt jest porażający ( Ten program aż się prosi o przeróbkę kabaretową.
Przemko napisal(a): wiara wiarą ale to Kaczyński jest w centrum ich wszechświata.
Nie mogliby się z Petru połączyć? Różnią ich tylko drugorzędne detale.
No tego to akurat bym nie ryzykował. Kto wie, jakie dzieci wyszłyby z połączenia Nowoczesnych dziewczyn z Narodowymi chłopakami. Mówiąc szczerze nawet boję się o tym myśleć.
Oczywiście, nie każda wypowiedź ma taką samą wagę, ale odnoszę wrażenie, że ludzie (również, a może zwłaszcza katolicy) zbyt swobodnie podchodzą do tego, co mówi hierarchia kościelna, komentując i krytykując, jakby chodziło o zwykłą, trochę dziwną osobę, bo przebraną w sukienkę.
Tymczasem:
Następnie wiarą boską i katolicką należy wierzyć w to wszystko, co zawiera się w słowie Bożym spisanym lub przekazanym, i jest do wierzenia przedkładane przez Kościół - albo uroczystym orzeczeniem, albo zwyczajnym i powszechnym nauczaniem - jako objawione przez Boga.
Konstytucja dogmatyczna Dei Filius, Sobór Watykański I
Staram się zrozumieć tradsów, ale... O ile przymykam oko (tylko jedno) na takie sobie klikanie o papie Franczesko na czwórforumku, to wypowiedzi we wrogiej nam stacji mają według mnie rangę zdrady. To było niepotrzebne. Po co to ciągnął, skoro szczeżuja i tak nie załapała o co kaman? Ulało mu się nieco żółci i tyle..
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
los napisal(a): Czyli podczas schizmy zachodniej logicy wyznania rzymskokatolickiego mieli przejebane.
Ogólne zasady często napotykają trudności w przypadkach szczególnych. Niemniej te szczególne przypadki nie unieważniają tychże zasad. O czym mi chciał Psoferor opowiedzieć? O św. Wincentym Ferreriuszu? Chętnie posłucham.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
min. 38
Rzeczywiście niezłe. Jutro dooglądam.
Nie mam żadnej wątpliwości. Dzisiejszy ruch narodowy w Polsce jest pod auspicjami radzieckimi.
Kowalski pisze, że miał po programie w budynku Polsatu jakieś ścięcie z nieznanymi mu ludzmi (byli na ty z Gozdyrą)
Jednak wpuszczenie na wizję nawalonej Bratkowskiej to jest nowa jakość...
M.s.z. to tych protestantystów z Lublina sponsorują Amerykanie.
Tymczasem: Konstytucja dogmatyczna Dei Filius, Sobór Watykański I
O ile przymykam oko (tylko jedno) na takie sobie klikanie o papie Franczesko na czwórforumku, to wypowiedzi we wrogiej nam stacji mają według mnie rangę zdrady. To było niepotrzebne. Po co to ciągnął, skoro szczeżuja i tak nie załapała o co kaman? Ulało mu się nieco żółci i tyle..
*