Zróbmy to !
Parę słów wprowadzenia (ale to nie jest wątek wyłącznie piłkarski). Finiszuje właśnie nasza piłkarska ekstraklasa, mamy dodatkowe mecze między najlepszymi. Na czele tabeli jest Jagiellonia Białystok, dodajmy że od dłuższego czasu. Nigdy w historii Jaga nie zdobyła mistrzostwa. Pomimo, że mamy najlepiej zarządzany klub w Polsce (tak tak, polaczki cebulaczki potrafią) finansowo mocno ustępujemy potęgom z Warszawy, Poznania czy Gdańska. Środowisko piłkarskie nie chce tytułu dla Jagiellonii, jako główny powód słabe wyniki w pucharach i pobudzony apetyt na kolejny zespół w Lidze Mistrzów. No nie, to się nie skleja, komentatorzy z Canal+ już dawno zaczęli pewną gierkę, ale nie tylko oni, to widać, słychać i czuć. Osobiście mnie to wali, ale jednak. W Białymstoku jest napinka, poniżej link do oficjalnego filmiku klubowego:
A poniżej oprawa z ostatniego meczu u siebie:
Uda się ?
A poniżej oprawa z ostatniego meczu u siebie:
Uda się ?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"Nigdy nie będziecie mistrzami!"
A teraz do rzeczy: filmik godny. Nie bez kozery trzy razy przewija się w nim krzyżyk.
Macie super politykę transferową, wyróżniający się zagraniczniacy z terenu dawnej Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
Macie wybitnego Vassiljewa. To obok Vadisa najlepszy zawodnik w lidze, porównywalni z nimi są tylko Radovic i Stilic, ale tylko w najwyższej formie (a ta była dawno i nie wróci). Pytanie, czy "Cesarza" uda się zatrzymać złotym kontraktem i walczyć o LM. A ten wielki napadzior wygląda jak inwestycja w LM.
Minusy:
-chyba brak godnej nabojki, na poziomie krajowym (ergo światowym).
-danie dupy z Koroną. Po co to było? Wyglądało jak przedsmak eurowpierdolu.
Plusy:
- mistrzostwo rozstrzygnie się w Białymstoku. Pewnie nie z Legią, jeśli Lech wcześniej nie umoczy, to dopiero 4 czerwca, z Lechem. Lechia za cienka psychicznie,
- motywacja i "zasługi" są po stronie Jagi,
- z góry kibicuje Wam śp. Paweł Zarzeczny, który pociesznie zalecał się do uroczej wiceprezes
http://gospodarkanarodowa.sgh.waw.pl/p/gospodarka_narodowa_2017_02_04.pdf
P.S. Tylko Lechia!
Wniosek? Żaden ze mnie kibic :-D
trza będzie się kiedyś wybrać
(wczorajsza retransmisja Lechia-Korona wystarczy mi na kwartał, co za dno!)
Tez mam sporo sympatii i szacunku do Jagiellonii i jej kibiców (mimo tego, że pierwszy raz o tym klubie dowiedziałem się z jednego z rozdziałów Pamiętnika kibica Zielińskiego )
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/687796/polonia-warszawa-wciaz-w-grze-o-utrzymanie-sensacyjne-zwyciestwo-z-rewelacja-puc
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/I-Liga/937751-sandecja-nowy-scz-awansowaa-do-ekstraklasy.html
Szykuje się fantastyczny finisz "Pucharu maja". A na dodatek mogąca zaszkodzić każdemu Korona.
Chyba po ptokach. Jagiellonia musiała wygrać z Lechią, zgrać z Legią na remis (o zwycięstwo będzie trudno) i u siebie, w ostatnim meczu, zagrać o wszystko z Lechem, zwycięstwo możliwe. Teraz się popieprzyło, po prostu trzeba wygrać z Legią. Jest szansa, w sporcie zawsze jest szansa, ale ja to rozpatruję prawdopodobieństwem 10 meczy między sobą. 6 wygra Legia, 2 razy padnie remis i dwa razy wygra Jagiellonia. Może to będzie ten raz.
Jeżeli nie mistrzostwo to wybieram 4 miejsce. Te pucharowe boje od, nie wiadomo której, rundy eliminacyjnej to strata czasu i pieniędzy. I autentycznie rozwalają cały proces przygotowawczy.
Legia zdecydowanie lepsza od Lecha. Ale jeżeli trener sadza na ławę Robaka to jak mieli bramki strzelać ? I czym podpadł Pawłowski, że poza składem był ?
Uważasz, że Jaga powinna nie awansować do pucharów? Z drugiej strony najbardziej zasługują na 2gie miejsce. A 3cie niech sobie rozstrzygną w bezpośrednim meczu L-L
Wg mnie na placu boku o mistrzostwo zostają dwa kluby - Legia i Jagiellonia. Ale wynik kto zostanie leży w nogach Lechii, Lecha i Korony.