Skip to content

Sygnał do ataku

2»

Komentarz

• Polska i Węgry powinny głosować sankcje wobec reszty. Oczywiście wykluczając obwinionych.
  • dentysta napisal(a):
    Patrząc jak różne "szacowne" gremia odcinają się, potępiają, grzmią (ostanio Znak i Gowin) itp... ma się wrażenie, że PiS to prawdziwa rewolucja ludowa przeciw "elitom" i establishmentowi, który broni starego porządku i status quo. Młodzi powinni być za rewolucją!
    Mamy rewolucje ludową, ale nie jestem przekonany czy cały PiS jej chce.
  • extraneus napisal(a):
    Ale nie ma możliwości i woli politycznej.
    Żartuje Kolega chyba.
    Na Węgrzech ustanowiono, że źródła finansowania mają być jawne, i wprowadzono status "organizacji finansowanej z zagranicy".
    http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosc/2077812.html

Można? Pewnie że można, a u nas nawet trzeba.
  • Ale czy jest wola?
    Caly czas o to chodzi...
  • To jest raczej pokojowe tłumienie rewolucji. Bo kamienie zaczynały się już ruszać.
  • rdr napisal(a):
    To jest raczej pokojowe tłumienie rewolucji. Bo kamienie zaczynały się już ruszać.
    Najlepiej byłoby tak, ale sytuacja rewolucyjna z natury jest niekontrolowalna. Dlatego trzeba mieć plan B i inne scenariusze.
  • he he, i co ja k. mam tu napisać? po raz pińsetny - ze kot sie zesral pod pietnastką??? ze pimpek lusterko objawił swoją prawdziwą ćwarz??? a moze to na rozkaz prezesa, że niby taki teatr kabuki - drybling w dryblingu z dryblerką - rak w lustrze w środku, pomiędzy dryblinami foforku galu? ja p.
    jak to słusznie ujela jedna idiotka - dobrze , że PIS nie przyjął tych wszystkich wojów, bo ich tak spod Grunwaldu ciezko by było odwołać, a tak to pimpek wyjdzie - pierdnie i po ptokach, grubasy po powiatach wlonczom se plyte Bajora, wychylą po małym i jakos tam sie k. tego panie coś tam,
    żal, k. żal
  • edytowano July 2017
    TVinci napisal(a):
    he he, i co ja k. mam tu napisać? po raz pińsetny - ze kot sie zesral pod pietnastką??? ze pimpek lusterko objawił swoją prawdziwą ćwarz??? a moze to na rozkaz prezesa, że niby taki teatr kabuki - drybling w dryblingu z dryblerką - rak w lustrze w środku, pomiędzy dryblinami foforku galu? ja p.
    jak to słusznie ujela jedna idiotka - dobrze , że PIS nie przyjął tych wszystkich wojów, bo ich tak spod Grunwaldu ciezko by było odwołać, a tak to pimpek wyjdzie - pierdnie i po ptokach, grubasy po powiatach wlonczom se plyte Bajora, wychylą po małym i jakos tam sie k. tego panie coś tam,
    żal, k. żal
    jeszcze raz i uznam, że to już stalking (tak, wiem, mój nick tym razem nie padł, ale kontekst jest oczywisty dla każdego, kto śledzi to forum)
    łatwo jest pisać z... licho wie skąd, w każdym razie nie z Polski
    nie swoją krwią łatwo jest szafować
  • @KAnia

Niech Koleżanka nie dyskutuje. Toś to jest strumień nieświadomości czy też podświadomości.
  • KAnia napisal(a):
    TVinci napisal(a):
    he he, i co ja k. mam tu napisać? po raz pińsetny - ze kot sie zesral pod pietnastką??? ze pimpek lusterko objawił swoją prawdziwą ćwarz??? a moze to na rozkaz prezesa, że niby taki teatr kabuki - drybling w dryblingu z dryblerką - rak w lustrze w środku, pomiędzy dryblinami foforku galu? ja p.
    żal, k. żal
    jeszcze raz i uznam, że to już stalking (tak, wiem, mój nick tym razem nie padł, ale kontekst jest oczywisty dla każdego, kto śledzi to forum)
    łatwo jest pisać z... licho wie skąd, w każdym razie nie z Polski
    nie swoją krwią łatwo jest szafować
    z Plymouth kolezanko, z Plymouth w UK,
    jak kolezance wiadomo, pragnąłem ginąć za ojczyzne i w morituridesalutant brać udzial, jednak mnie nie przyjeli bo jak slusznie kolezanka pisze zrobilby sie bałagan a tak to ladnie jest, dlatego teraz z browarem w reku pozwalam sobie szafowac cudza krwia i nie bez pewnej złej satysfakcji bendem obserwowal kolejne 25 lat syfu, w ktorym przyjdzie kolezance zyc,
  • O przepraszam, zapomnieliśmy o koledze, już się robi.

Człowiek się zapomina w tym natłoku zdarzeń, KAniu wybacz.
  • edytowano July 2017
    los napisal(a):
    O przepraszam, zapomnieliśmy o koledze, już się robi.

Człowiek się zapomina w tym natłoku zdarzeń, KAniu wybacz.
    nie ma za co, nic szczególnego się nie dzieje, zwróciłam uwagę koledze z Plymouth i na razie podziałało :)
    oj, szybka ręka zadziałała szybko
  • edytowano July 2017
    Mogę oczywiście zrozumieć rozgoryczenie kolegi, że nie przyjęli do PiS w 2010 roku.
    Na pocieszenie powiem tylko, że partia to jest taka organizacja, która ma jakieś cele polityczne, ma też swoją politykę kadrową - i nie chodzi w niej tylko o jakość, ale też o ilość.
    Przy takiej rozmaitości ludzkich jednostkowych celów, motywów działania, jawnych, ukrytych, rozmaitości charakterów, potencjalnych konfliktów, które trzeba jakoś ogarnąć i zaprząc do wspólnego działania, jest pewna górna granica liczby członków, powyżej której partia przestaje być wewnątrzsterowna, przestaje być spójną, jednolitą drużyną.

PiS-owi, osłabionemu odejściem wielu osób, które były jego organizacyjnym spoiwem (np. śp. pana Gosiewskiego), groził wówczas podział na frakcje czy nawet osobne partie, co częściowo się stało (PJN, PR, SP), ale byłoby dużo bardziej dotkliwe przy większej liczbie świeżaczków, niesprawdzonych w boju, za to bardzo bojowych (i naiwnych, łatwych do rozpracowania).
    Jarosław Kaczyński dysponuje dużym życiowym doświadczeniem w tym zakresie - i musiał ustanowić limity przyjęć.

A jeżeli ktoś chciał działać dla Polski sympatyzując z PiS, to czekały (i nadal czekają) kluby Gazety Polskiej, również na emigracji.
    Czekają tam na kolegę, na zapał, animusz, gorącą głowę (którą warto trochę ostudzić) i serce (które nie może ostygnąć).
    Pozdrawiam z Polski
  • Bardzo ladnie KAniu, z klasą!
    (A TVinci prosze nie banowac, droga administracjo, czy co tam zamierzacie)
  • KAnia została obrażona, nic się nie da zrobić.
  • Na drzwiach wejściowych wisi kartka, mógł se najpierw przeczytać.
  • Tajes!
    Nieznajomość prawa szkodzi.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• KAnia napisal(a):
    TVinci napisal(a):
    podobnież Dudi hamulcowym... czy się przesłyszałem?
    na razie nie warto za dużo nasłuchiwać, bo słychać głównie, że ruskie kundle ujadają na całego
    warto zaufać, że i prezydent, i rząd, i posłowie PiS razem walczą w tej wojnie hybrydowej, mimo że wróg próbuje wbijać kliny, choćby tylko oparte na wyssanych z palca fake newsach
    Zgadzam się z Koleżanką.

• edytowano July 2017
    starybelf napisal(a):
    KAnia napisal(a):
    TVinci napisal(a):
    podobnież Dudi hamulcowym... czy się przesłyszałem?
    na razie nie warto za dużo nasłuchiwać, bo słychać głównie, że ruskie kundle ujadają na całego
    warto zaufać, że i prezydent, i rząd, i posłowie PiS razem walczą w tej wojnie hybrydowej, mimo że wróg próbuje wbijać kliny, choćby tylko oparte na wyssanych z palca fake newsach
    Zgadzam się z Koleżanką.

"Decyzja prezydenta mogła być niezrozumiała dla czekających na dobrą zmianę. Dlatego tym bardziej winniśmy być dziś jednością. [...] Łączy nas wspólny cel, jakim jest silna, nowoczesna i sprawiedliwa Polska. [...] Wsparcie, które tak licznie dostawaliśmy od Polaków było niezwykle potrzebne. Za to chcę serdecznie Państwu podziękować. [...] Nie traćcie wiary. Zapewniam was, że wypełnimy nasze zobowiązanie. Naprawimy Polskę".
    Pani Premier Beata Szydło

I tego się trzymam.
  • KAnia napisal(a):
    "Decyzja prezydenta mogła być niezrozumiała dla czekających na dobrą zmianę. Dlatego tym bardziej winniśmy być dziś jednością. [...] Łączy nas wspólny cel, jakim jest silna, nowoczesna i sprawiedliwa Polska. [...] Wsparcie, które tak licznie dostawaliśmy od Polaków było niezwykle potrzebne. Za to chcę serdecznie Państwu podziękować. [...] Nie traćcie wiary. Zapewniam was, że wypełnimy nasze zobowiązanie. Naprawimy Polskę".
    Pani Premier Beata Szydło.
    Prawie jak Margaret Thatcher w sprawie Falklandów.

• No, bo na razie nie strzelają, ale PBSz bardzo, bardzo ok.
    Bodaj najlepszy premier od.. a może w ogóle.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.