Cholera, chyba na starość robię się złośliwy, bo mnie się inne duże "Q" wcisnęło jako pierwsze skojarzenie ;-) Jacek Kowalski pewnie by się na to oburzył.
Brzost napisal(a): Cholera, chyba na starość robię się złośliwy, bo mnie się inne duże "Q" wcisnęło jako pierwsze skojarzenie ;-) Jacek Kowalski pewnie by się na to oburzył.
jak w starym dowcipie, nie, proszę Pani , łuk ale podoba mi się Pani tok myślenia
TecumSeh napisal(a): Z Francą można mieć co najwyżej chwilowy, taktyczny sojusz w jakiejś sprawie. Poleganie na nich to jak taniec na polu minowym - teoretycznie jest jakaś szansa że się zapalników nie potrąci, ale niewielka.
A czego my możemy chcieć od Francy? Niech spadają, to oni są petentem.
Chcemy odp*lenia się od Polski w kwestiach praworządności, środowiska i obyczajowych, oraz bezzwłocznego uruchomienia należnych nam środków z KPO.
Przemko napisal(a): Możemy chcieć żeby ich firmy w końcu zaczęły płacić podatki w Polsce.
los napisal(a): To możemy tylko chcieć od siebie a nie od nich. Firmy płacą podatki nie dlatego że chcą ale dlatego że muszą. Jak zmusić nie umiemy, to nasza i tylko nasza sprawa.
Właśnie tego naprawdę nie rozumiem. Nie wierzę byśmy nie umieli - to jest tylko i wyłącznie brak woli. Dlaczego? Nie mam pojęcia - tak samo jak nie mam pojęcia dlaczego te sklepy otrzymują od nas dotacje (!) a prawie nie płacą podatków. Czyli w sumie im DOPŁACAMY żeby łaskawie u nas prowadzili biznes. Ktoś mi wytłumaczy ten fenomen? Tu występuje w Polsce sojusz ponad podziałami - żadna władza się za to nie zabrała, ani SLD, ani PO, ani nawet PiS. Nie mówiąc o mrocznych latach 90tych.
A za czasów Busha juniora taki fajny obwarzanek europejski się uformował: Polska Rumunia Włochy Hiszpania i Brytole. Centrum, aż jęczało że złości. I potem to wszystko wzięło szlag, a szkoda.
czekamy na prawdziwych patriotów w całej Europie. braterstwo ojczyzn, nawet tak małych jak Liechtenstein, Andorra , Bretania czy Katalonia warunek - Unia Europejska - żeby który nie wyrósł za bardzo jak w USA
los napisal(a): na południu też się ciekawie123 dzieje, posłuchajcie pszyszłej premier Włoch w języku Cervantesa. W zasadzie to możemy się podpisać.
Dobrze gada ta pani. Dowodem fakt, że choć nie znam języka, to w zasadzie wszystkie postulaty popieram. Daną panią też bym mógł poprzeć, gdybym mógł.
Tem niemniej, jako konserwol poczułem się zabawnie, walcząc z kapitalistami finansistami o prawa robotnicze, a z fedainami o prawa kobietonów. No, widać tak myć busi. Nie wolno też erdoganowskiej Turcji wkraczać do Wujni; trudno, i na to się zgodzić mogie.
Brzost napisal(a): Nocusz, już Adam ks. Czartoryski, też rasowy konserwol, stwierdził że główny podział polega na czym innym :-)
Temu nie zaprzeczę. Wszelakoż, nawiązując do danego Xiążęcia, należy wskazać, że pani przemówczyni nigdzie nie wskazała, że obowiązkiem każdego porządnego Herszpana i Włochulca jest poparcie Polski. Trochę więc nie jestem pewien postawy moralnej tej pani.
los napisal(a): na południu też się ciekawie123 dzieje, posłuchajcie pszyszłej premier Włoch w języku Cervantesa. W zasadzie to możemy się podpisać.
Dobrze gada ta pani. Dowodem fakt, że choć nie znam języka, to w zasadzie wszystkie postulaty popieram. Daną panią też bym mógł poprzeć, gdybym mógł.
Tem niemniej, jako konserwol poczułem się zabawnie, walcząc z kapitalistami finansistami o prawa robotnicze, a z fedainami o prawa kobietonów. No, widać tak myć busi. Nie wolno też erdoganowskiej Turcji wkraczać do Wujni; trudno, i na to się zgodzić mogie.
Obecnie kapitastyczne korporacje globalne to główny taran tęczowego marksizmu takwiec zezwala się konserwatystom walczyć z niemi.
Giorgia Meloni. Nadzorcy z PiS bardzo uważali, by zanadto do Putina się nie zbliżała, do czego jak wiadomo ojropejscy konserwatyści mają wielką skłonność, pani Georgia błędów młodości nie uniknęła, potem było lepiej.
Teoria konwergencji mówi, że głównym mechanizmem prowadzącym do upodabniania się państw jest postęp techniczny.
A w rosji dalej nie świeci i nie wygląda, żeby miało zacząć.
Przypominam zestawienie fotografii rosyjskiego miasta z wiekową różnicą w czasie. Zdjęcia różniły się tym, że 100 lat temu była tam jeszcze linia tramwajowa.
Komentarz
nie, proszę Pani , łuk
ale podoba mi się Pani tok myślenia
Ktoś mi wytłumaczy ten fenomen?
Tu występuje w Polsce sojusz ponad podziałami - żadna władza się za to nie zabrała, ani SLD, ani PO, ani nawet PiS. Nie mówiąc o mrocznych latach 90tych.
https://www.politico.eu/europe-poll-of-polls/spain/
braterstwo ojczyzn, nawet tak małych jak Liechtenstein, Andorra , Bretania czy Katalonia
warunek - Unia Europejska - żeby który nie wyrósł za bardzo
jak w USA
A w rosji dalej nie świeci i nie wygląda, żeby miało zacząć.
Przypominam zestawienie fotografii rosyjskiego miasta z wiekową różnicą w czasie. Zdjęcia różniły się tym, że 100 lat temu była tam jeszcze linia tramwajowa.