Redaktor Grzegorz Górny powiedział podczas wczorajszej audycji YT na kanale PCh24, ze zadał we wierzchołkowych kręgach epidiaskopalnych pytanie: dlaczego nadal godnościowo milczą w sprawie prześladowania ks. Michała Olszewskiego.
Otóż wykładnia jest taka, iż rzeczony Epidiaskop taktownie nie chce ingerować w sprawy Zgromadzenia Księży Sercanów do którego należy ów kapłan nie będący w związku z tym księdzem diecezjalnym...
Jest to postawa iście rzymska, jednak wyraźnie nawiązująca do zachowania pewnego urzędnika wymienionego w Credo.
Komentarz
U mnie był list o Ochronie Życia Poczętego, ale też bez wskazań kto owe zabijanie promuje.
To tak, jakby we wrześniu 39' opublikować list przeciwko wojnie jako takiej.
Redaktor Grzegorz Górny powiedział podczas wczorajszej audycji YT na kanale PCh24, ze zadał we wierzchołkowych kręgach epidiaskopalnych pytanie: dlaczego nadal godnościowo milczą w sprawie prześladowania ks. Michała Olszewskiego.
Otóż wykładnia jest taka, iż rzeczony Epidiaskop taktownie nie chce ingerować w sprawy Zgromadzenia Księży Sercanów do którego należy ów kapłan nie będący w związku z tym księdzem diecezjalnym...
Jest to postawa iście rzymska, jednak wyraźnie nawiązująca do zachowania pewnego urzędnika wymienionego w Credo.
Kiedy przyszli po sercanów, milczałem, gdyż nie jestem sercaninem.
Dla tych ludzi musi być specjalne miejsce w Piekle.
Jest jeden sprawiedliwy.
https://dorzeczy.pl/opinie/632342/bp-dlugosz-do-bodnara-ws-ks-olszewskiego-dlaczego-pan-milczy.html
Jeszcze dziewięciu i będzie ok.
O to ten biskup od piosenki 'chrześcijanin tańczy tańczy tańczy tańczy'
Z 'ziarna' które jeszcze kiedyś jakiś poziom zachowywało, a na marginesie są jakieś programy tego typu dla dzieci gdziekolwiek?