Skip to content

Donald Trump

1333436383971

Komentarz

• Jak w scenach finałowych Tożsamości Bourna. Projekt rap & gangsta został zamieciony pod dywan (jeden z jego glownych podwykonawców pojechał na urlop panstwowy).
    A co teraz? Teraz będzie inny projekt.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    Były polskie obozy zagłady.

Znowu parszywie manipulujesz, był jeden polski obóz koncentracyjny (Bereza Kartuska) natomiast obozy zagłady były niemieckie oraz sowieckie.

Aby nie było tylko polemicznie z parszywym wpisem, to dwie sprawy:
    Muzg vs Republikanie 0:1:

Susie Wiles, jako szefowa personelu Białego Domu, wprowadza nowe porządki w otoczeniu Donalda Trumpa. Jak podał "Daily News", urzędniczka odmówiła przyznania Elonowi Muskowi biura w bliskim sąsiedztwie Gabinetu Owalnego.

Źródło.
    Robi się ciekawie123, bo to bardzo nieeleganckie posunięcie, a ego Muzga już prawie nie mieści się na Ziemi ;)
    Druga sprawa to internet rzeczy w Chińskim wydaniu, czyli co potrafi chińska suwnica portowa:

W 51-stronicowym, prowadzonym przez Republikanów badaniu, przeprowadzonym przez House Select Committee on China i House Homeland Security Committee, stwierdzono, że „te modemy komórkowe, o które nie prosiły amerykańskie porty ani nie były uwzględnione w umowach, były przeznaczone do gromadzenia danych o użytkowaniu niektórych urządzeń. Stanowi to istotną lukę w zabezpieczeniach typu backdoor, która podważa integralność operacji portowych”.
    Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)

Źródło omówienia w lengłydźu.
    Czyli rozważania z podkastu OSW mają realne podstawy:

generalnie dekaplikg technologiczny już się dzieje i będzie się trzeba opowiedzieć po jednej ze stron.

• edytowano 26 January

Robi się ciekawie123, bo to bardzo nieeleganckie posunięcie, a ego Muzga już prawie nie mieści się na Ziemi ;)

Panie majster*, muzgi na Marsa polecieli!
    Wszystkie?!
    Nie, jeden Muzg
    A to co mi dupę zawracasz, tak miało być.
    *prezydencie

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

Znowu parszywie manipulujesz, był jeden polski obóz koncentracyjny (Bereza Kartuska) natomiast obozy zagłady były niemieckie oraz sowieckie.

Źródło.

Ha, idzie na zwarcie z jElonkiem szybciej niż się spodziewałem. Nie może być dwóch królów i to z tak dużym ego, przy czym ego Muska chętnie zostanie wysłane na Marsa :)

• edytowano 26 January

67-letnia Susie Wiles została szefową personelu w Białym Domu. "Lodowa Dama" zapowiedziała, że nie będzie dwóch vice - prezydentów i wyznaczyła gabinet dla Elona Muska... po drugiej stronie ulicy od Białego Domu. Zabroniła też personelowi korzystania z mediów społecznościowych w godzinach pracy. - Nie będzie tu gwiazdorzenia, ani dramatyzowania- zapowiedziała. Wszystkie dokumenty powstałe w gabinecie Muska* będą w pierwszej kolejności trafiały na jej biurko.

• i nie tylko Muska. Wszystkie dokumenty. Susie jest łącznikiem POTUS z wszystkimi departamentami.

Prawa ręka POTUS:

• DeepState ma teraz twarz Susie

• No ależ prześladowania — po drugiej stronie ulicy mieć biuro!!!¡!!!!!

• edytowano 26 January

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Źródło.
    Druga sprawa to internet rzeczy w Chińskim wydaniu, czyli co potrafi chińska suwnica portowa:

Źródło omówienia w lengłydźu.
    Czyli rozważania z podkastu OSW mają realne podstawy:

generalnie dekaplikg technologiczny już się dzieje i będzie się trzeba opowiedzieć po jednej ze stron.

Kolega czepia się innych, a sam uprawia parszywą manipulację w stylu endeckim. W Berezie Kartuskiej w latach 30. ubiegłego wieku był OBÓZ ODOSOBNIENIA, a właściwie ciężkie więzienie dla trzech elementów antypaństwowych: 1. działaczy nielegalnej KPP i jej przybudówek, których umieszczano tam nie za wiarę w marxismus-leninismus, tylko za działalność wrogą niepodległemu i suwerennemu państwu polskiemu, za zdradę stanu i służenie międzynarodowej centrali ruchu komunistycznego (Komintern) i wrogiemu wolnej Polsce państwu sowieckiemu. 2. działaczy OUN prowadzących akcje terrorstyczne wrogie państwu polskiemu i zagrażające jego integralności terytorialnej, destabilizujące je, co oczywiście było w interesie zarówno Moskwy, jak i Berlina. 3. bojówkarzy ONR, organizujących na polskich ulicach i uczelniach ekscesy antysemickie kompromitujace państwo polskie na arenie międzynarodowej (również było to w interesie zarówno Moskwy, jak i Berlina). Gdybym był wtedy decydentem robiłbym dokładnie to samo, czyli izolował decyzją administracyjną (bo nie wyrokiem sądowym, tak przed wojną już też istniała #nadzwyczajnakasta , co skrzętnie zostałoby wykorzystane przez te elementy antypaństwowe!). Nazywanie tego miejsca odosobnienia przeznaczonego dla wyżej wymienionych elementów jako OBOZU KONCENTRACYJNEGO, czyli de facto postawienie znaku równości pomiędzy Berezą Kartuską a Dachau w Niemczech istniejącym równolegle, jest taką podłością (bo nie zakładam ignorancji historycznej), że aż odbiera mowę... I nie tylko ilość ofiar tych obydwu "obozów" mam na myśli, ale cele jakim służyło otwarcie "obozu" w Berezie Kartuskiej przez sanacyjne władze wolnej i niepodległej Polski, oraz założenie obozu koncentracyjnego w Dachau pod Monachium przez nazistów rok po przejęciu przez nich władzy. Tylko na karb złej woli Kolegi to składam. No miejże Kolego pod uwagą, że w Dachau w okrutny sposób zamęczono ponad 1000 duchownych katolickich, w tym samych polskich 863 księży. Wielu dobijano zastrzykami fenolu w serce! Ps. Ilości ofiar Berezy Kartuskiej przez cały okres jej funkcjonowania to 4 do 20 osób (sic!)

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    No ależ prześladowania — po drugiej stronie ulicy mieć biuro!!!¡!!!!!

W Grze o Tron to jak odległość od Ziemi do Marsa

• Elon chciał mieć gabinet w tym samym skrzydle co owalny pokój :-) Żeby mieć bezpośredni dostęp dostęp do Prezydenta, a tu - figa.
    Zuzia rzondzi!
    Btw; tej Zuzi podlega wszystko, co się rusza w BD. Urzędnicy, kierowcy, sprzątacze, kucharze, technicy, secret service. Jak na 67-latkę to sporo, nie?

• Dla mnie postepowanie tej pani jest kontrowersyjne, bo ludzi należy dopieszczać, a nie traktować z buta. Natomiast napiszę ponownie, bez wiedzy insajderskiej ciężko to oceniać.

Ważniejsze są te suwnice, to jest bardzo grube.

Dla mnie postepowanie tej pani jest kontrowersyjne, bo ludzi należy dopieszczać, a nie traktować z buta. Natomiast napiszę ponownie, bez wiedzy insajderskiej ciężko to oceniać.

Ważniejsze są te suwnice, to jest bardzo grube.

O tych podejrzanych suwnicach słyszałem chyba jeszcze za schyłkowego pierwszego Trumpa. Jak zwykle kanał China Uncensored kilka lat przed resztą mediów.

• Pogłoski były już jak tylko hułałej zaczął hulać w sieciach szkieletowych, te pogłoski były na tyle silne, że z części owych sieci został wywalony, natomiast przeniesienie tego na poziom takiego sprzętu, a w dodatku tak newralgicznego, to jest właśnie wyzwanie tej prezydentury.

• "Zależy nam, żeby kobiety odgrywały większą rolę w polityce, ale na Ernesto Guevarę, nie takie!"

• Zaraz się okaże, że Susie to kret.

• @peterman powiedział(a):

O tych podejrzanych suwnicach słyszałem chyba jeszcze za schyłkowego pierwszego Trumpa. Jak zwykle kanał China Uncensored kilka lat przed resztą mediów.

Czy mogę prosić o przyblienie ocb?

• @Inż powiedział(a):

https://www.portalmorski.pl/bezpieczenstwo/53031-chinskiej-produkcji-suwnice-kontenerowe-szpieguja-w-usa-takie-sa-takze-w-polsce

• A to cwane suwnice! Żeby choć suwnicowa...

• @Inż powiedział(a):

To co wskazał Przemko, a ja linkowałem raport amerykański, chinole dostarczyły suwnice do portów USA, no z tym, że one poza suwaniem, dane zbierały (otwarte pytanie czy tylko zbierały, czy na zadany sygnał by mogły te suwnice zablokować lub nawet zasabotować)

• Kolejny aspekt efektu Trumpa:

Wraca sprawa koronawirusa. Amerykańska Centralna Agencja Wywiadowcza podała, że jest "bardziej prawdopodobne", iż wirus był efektem incydentu laboratoryjnego . Nowy szef CIA skłania się ku hipotezie oskarżającej Instytut Wirusologii w Wuhan

Źródło
    No co za szuria :D

• Grypa wuhanka. W służbie tajszy kitajcow przeciwko zgniłemu Zachodowi ☝😎

Kolejny aspekt efektu Trumpa:

Źródło
    No co za szuria :D

Czemu szuria? Odnosiłem wrażenie że ku tej teorii wszyscy się skłaniają?

• @Przemko powiedział(a):

Czemu szuria? Odnosiłem wrażenie że ku tej teorii wszyscy się skłaniają?

Ironia źle wychodzi w internetach ;)
    Sam wpisywałem dowcip, że CIA wykryło ogniwo pośrednie dla COVID pomiędzy łuskowcami a człowiekiem, i to jest KPCH.

• Wot zagwozdka dla MAGA - byłże ten wirus prawdziwym, czy nie był?

• @Kuba_ powiedział(a):
    Wot zagwozdka dla MAGA - byłże ten wirus prawdziwym, czy nie był?

Wirus był prawdziwy, pytanie tylko, czy uwolnienie było przypadkowe (za opisami qiza skłaniam się ku tej tezie) czy celowe?

Wirus był prawdziwy, pytanie tylko, czy uwolnienie było przypadkowe (za opisami qiza skłaniam się ku tej tezie) czy celowe?

Wątpię, by Trumpowi zależało na grzebaniu w tej sprawie (choć jeśli KPCh zacznie grać ostro, to kto wie). Pomarańczowy do dziś uważa, że śmiercionka była jego osobistym wielkim osiągnięciem.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.