Skip to content

Geopolityka czyli śladem Bartosiaka

13»

Komentarz

• @MarianoX powiedział(a):

/.../

Nie oznacza to jednak, że można sobie poradzić bez czołgów i ciężkich BWP, bo czym niby np. przeprowadzić kontratak i odbić zajęte tereny?

Gdzie on postulował brak czołgów?

• Tak bokotematycznie - a co sądzicie o Krzysztofie Wojczalu (jak już gdzieś była dyskusja to dajcie linkę).
    Jak dla mnie w ost. dniach poza chłopakami z Nowego Ładu najbardziej rozsądny i wiarygodny komentator.

• @porys powiedział(a):
    Tak bokotematycznie - a co sądzicie o Krzysztofie Wojczalu (jak już gdzieś była dyskusja to dajcie linkę).
    Jak dla mnie w ost. dniach poza chłopakami z Nowego Ładu najbardziej rozsądny i wiarygodny komentator.

Dla mnie ok, tylko mógłby poćwiczyć lapidarność stylu.

• @porys powiedział(a):

Tak bokotematycznie - a co sądzicie o Krzysztofie Wojczalu (jak już gdzieś była dyskusja to dajcie linkę).

Na przeglądarce w prawym górnym rogu jest lupka i jak się tam wbije "wojczal" to kilka linków wyskakuje.

1. Odnośnie pojęć bazowych w stylu 'drabiny eskalacyjnej' to będę Bartosiaka bronił, bo w swej pierwotnej fazie miał bardzo inspirujące dla 'wszystkich' podejście.
    2. Wojczal bywa morderczy w swej postaci poematu dygresyjnego, pod względem tego nieumiarkowania w dygresyjnych kontekstach oraz cyzelowaniem detali wątków pobocznych bardzo mi Marka Budzisza przypomina. Natomiast jest bardzo inspirujący.
  • @ms.wygnaniec powiedział(a):
    1. Odnośnie pojęć bazowych w stylu 'drabiny eskalacyjnej' to będę Bartosiaka bronił, bo w swej pierwotnej fazie miał bardzo inspirujące dla 'wszystkich' podejście.
    2. Wojczal bywa morderczy w swej postaci poematu dygresyjnego, pod względem tego nieumiarkowania w dygresyjnych kontekstach oraz cyzelowaniem detali wątków pobocznych bardzo mi Marka Budzisza przypomina. Natomiast jest bardzo inspirujący.

Budzisz mówi powoli, da się go słuchać na tempie x2 na youtube na słuchawkach, z Wojczalem już gorzej.

• kto wejdzie na filmik z 15 min i lapidarną opowieścią?

mam stare i nowe ksiązki kucharskie
    na nowych 2 strony - jeden przepis
    w starych z 15 do 20 na jednej stronie

• Bartosiak trafia pod strzechy

Rozmowy w dresie

• @christoph powiedział(a):
    Bartosiak trafia pod strzechy

Rozmowy w dresie

...brrrr te ej-aje już przesadzają

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.