Skip to content

Donald Trump

1646567697079

Komentarz

• edytowano 8 March

@peterman powiedział(a):

Dziękuję.

Fura Przemków w komentach 😁

Ok, bez odbioru.

• @los powiedział(a):
    Zapędzasz się, Przemek.

Nas też to czeka, powinniśmy się uczyć i wyciągać wnioski jak nie kompromitować słusznej sprawy.

• Nie da się, zawsze się znajdzie idiota, który słusznego hasła użyje w wątpliwym kontekscie. I przede wszystkim zawsze się znajdzie prowokator, który zrobi to celowo. Świat nie jest dla aniołów, jest dla ludzi.

• edytowano 8 March

No to będzię ciekawe:

https://www.visualcapitalist.com/charted-heres-who-owns-u-s-debt/

Z ważnych rzeczy: tylko 7,9 blionów długu z 34,4 bilionów łącznie ma "reszta świata" (rządy i instytucje finansowe/osoby indywidualne). 22 %. Z tego Japonia ma 1,1 biliona (3 % całości), WB 680 miliardów (ok. 2 %) a Chiny tylko 820 mld (2,3 %). Oczywiście to piechotą nie chodzi, ale takim numer będzie bardzo trudny bo oznacza w praktyce, że USA mówi, iż nie zapłaci swoich długów. Takich ruch to jest czysty rabunek. Nie pierwszy i nie ostatni w historii (ostatnio to bolszewicy po 1917).

• @trep powiedział(a):

Takiego steku bruzd dawno nie widziałem.

Dobra litrówka zawsze w cenie!

• Tak czy owak, Kremlinki wieszczą bardzo źle amerykańskiej gospodarce po tym, jak Pomarańczowy zacząl bawić się wszystkimi kurkami.

Pytanie brzmi: jeśli ceny wszystkiego dla tzw. obywatela wystrzelą, czy lud MAGA stanie w prawdzie i przyzna, że coś chyba poszło nie tak, czy wybierze drogę Jagodna? Kwestia oczywiście istotna w kontekście midtermsów 2026, bo potem będzie już tylko tonięcie w bagnie pozwów, impiczmentów, komisji etc.

• Rak z Kitą ciekawie.

• Rak wspominał o tym też u Kożuszka. Ambitny plan, ale wymaga czasu.

Pytanie brzmi: czy lud MAGA naje się zwolnionymi genderowcami i urzędasami, jeśli bida zacznie im piszczeć w lodówce? Putas nie jest wieczny, ale przeczekał już czterech amerykańskich prezydentów.

• Nie wiem jaką wiedzę i wiarygodność mają kremlinki, ale po porzuceniu grin dilow, wyprowadzeniu oszczędności na finansowaniu projektów poszerzanie lewackiej inkluzywności i przesunięciu tych środków np. na SpaceX, USA czeka zapaść gospodarki na miarę DZ 2016 w Polsce. Nie twierdzę, że rządy MAGA będą trwały wiecznie, jednak ich zmiana przez erozję bazy jest równie prawdopodobna jak moja jutrzejsza wygrana w lotto. Dla oburzonych elit miałbym jedną radę - muszą się skupić wyłącznie na nadbudowie, łouk i ekologia już nie żre, ale kreatywności powinno wystarczyć.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Dobra litrówka zawsze w cenie!

No top jest przykład, że czeba baczyć na siebie i słuchać się uważnie, bo to jest dowód na potęgę śmiesznego makaronu!
    Czyli zrobiłem literówkę, słownik to wykrył, więc śmieszny makaron postanowił mi zaproponować poprawienie, i ja głupi się zgodziłe, a nie skontrolowałem.

A odpowiadając Robertowi, to kremilnka ładnie wyszukuje dane ekonomiczne z rosji, natomiast to są dalej okolice ośmiu gwiazdek, ze wszystki konsekwencjami tego, więc baczyć trzeba.

• @robert.gorgon powiedział(a):
    Nie wiem jaką wiedzę i wiarygodność mają kremlinki, ale po porzuceniu grin dilow, wyprowadzeniu oszczędności na finansowaniu projektów poszerzanie lewackiej inkluzywności i przesunięciu tych środków np. na SpaceX, USA czeka zapaść gospodarki na miarę DZ 2016 w Polsce. Nie twierdzę, że rządy MAGA będą trwały wiecznie, jednak ich zmiana przez erozję bazy jest równie prawdopodobna jak moja jutrzejsza wygrana w lotto. Dla oburzonych elit miałbym jedną radę - muszą się skupić wyłącznie na nadbudowie, łouk i ekologia już nie żre, ale kreatywności powinno wystarczyć.

Kremlinka jest dość sceptyczna co do przyszłości gospodarki amerykańskiej w kontekście nadchodzącej wojny celnej, i pojawiają się nawet terminy stagflacja.

• ...wiadomo "Ameryka przegrała prymat" itd. itp. i jej koniec jest bliski, Chiny nowym hegemonem hare hare

• Tego nie słyszałem na Kremlince ale nie słucham specjalnie uważnie.

• @Filioquist powiedział(a):
    ...wiadomo "Ameryka przegrała prymat" itd. itp. i jej koniec jest bliski, Chiny nowym hegemonem hare hare

Jeżowski ani Lech nigdy czegoś takiego nie sugerowali nawet. Co to do reszty majtasów z tej ekipy - nie słucham.

Chodzi tu o CZAS. Trump spieszy się ze zrozumiałych powodów.

• loslos
    edytowano 9 March

Ameryka Trumpowi wybaczy wszystko, przynajmniej póki jego wrogowie nie wrócą do poczytalności czyli jeszcze lata. Nie napinałbym się połowinkami.

• @los powiedział(a):
    Ameryka Trumpowi wybaczy wszystko, przynajmniej póki jego wrogowie nie wrócą do poczytalności czyli jeszcze lata. Nie napinałbym się połowinkami.

A jednak mu się spieszy.

Demokraci nie mają drugiego Obamy, to prawda. Zmiana warty może potrwać bardzo długo, bo geronci tak łatwo nie ustąpią.

• loslos
    edytowano 9 March

Już mniej o gerontów idzie a bardziej o radykalizację i to radykalizację w głupocie. Już usłyszano, że król jest nagi, i wszyscy się z zaklęcia otrząsnęli. Nie chcą burzyć pomików postaci historyczych tylko, dlatego że byli to biali mężczyźni, wycofują się z przyimkowego szaleństwa, nie wsadzają seryjnych gwałcicieli do kobiecych więzień. Póki Demokraci tego nie zobaczą, Trumpowi wolno wszystko.

• @Przemko powiedział(a):
    Tego nie słyszałem na Kremlince ale nie słucham specjalnie uważnie.

...mam na myśli wszystkie kanały i głosy sceptyczne co do przyszłości amerykańskiej gospodarki, hegemonii, pozycji itd.

• edytowano 9 March

Musk każe Sikorskiemu zamilczeć, a Rubio każe dziękować.

• czyli co?
    Musko do niego Cienki bolku

• Dużo gorzej.

• edytowano 9 March

dubel

• ...good good

Może krócej będziemy zmuszeni oglądać tego błazna, a także jego kolegów

• On już zostanie small man. :-D

• @Mania powiedział(a):
    On już zostanie small man. :-D

Polski Mąż Stanu.
    Co za żenada.

• Tak, a co?

• Mówię wam, że zbanują iXa.

• edytowano 10 March

Poparcie w Polsce dla UE to 71%. Dla USA słyszałem o 93% a w ciągu 2 dni spadło do poziomu 31% w najnowszych sondażach. Ściślej - te 31% to pytanie o wiarygodność USA.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.