Detailing to jak chłop sprząta sobie samochód ale wstydzi się do tego przyznać.
Sklepy detalingowe na propsie zwłaszcza pędzelki to czyszczenia kratek wentylacji i szczotki do sprzątania przestrzeni między progiem a siedzeniem kierowcy koją moje niepokoje 🤣
@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
Sklepy detalingowe na propsie zwłaszcza pędzelki to czyszczenia kratek wentylacji i szczotki do sprzątania przestrzeni między progiem a siedzeniem kierowcy koją moje niepokoje 🤣
Pędzle detailingowe mają po prostu plastikowe okucia żeby przy sprzątaniu niczego nie porysować metalowym, można normalny pędzel okleić taśmą klejącą i funkcjonalnie będzie identyczny, za to tańszy.
Detailing jak wskazuje znaczenie słowa jest to bardzo dokładnie i szczegółowe sprzątanie, tak samo jak jest różnica między "piciem" a "chlaniem" na co sami koledzy zwracaliście uwagę.
Pędzle detailingowe mają po prostu plastikowe okucia żeby przy sprzątaniu niczego nie porysować metalowym, można normalny pędzel okleić taśmą klejącą i funkcjonalnie będzie identyczny, za to tańszy.
Otwiera przede mną Kolestwo nowe, absolutnie niezgłębione światy.
Detailing jak wskazuje znaczenie słowa jest to bardzo dokładnie i szczegółowe sprzątanie, tak samo jak jest różnica między "piciem" a "chlaniem" na co sami koledzy zwracaliście uwagę.
Chodzi mi o nadużywanie angielszczyzny dla w sumie dość prozaicznych działań, bo takie czyszczenie samochodów nie jest w Polsce niczym niezwykłym od kilkudziesięciu lat.
Niekoniecznie włosie jest delikatniejsze.
No ale co kto lubi ja mam zylion gadżetów i pomad do skody. Plus perfumy do interioru.
Komentarz
Właściwie to wszystko szwagrostwo.
Na grylliku mogliby się spotkać, flaszkie obalić...
👣
🐾
🐾
Jeszcze brakuje Pomaski.
(i wielu innych)
Dobry doktor, poczciwy pan od zaszczyków z eliksirą.> @trep powiedział(a):
Tuszczyna czy Tuszczanka?
z zawodu jest córkom Tuska
Tuskenmaedchen
no, to już poważna kobieta pod czterdziestkę
No to w takiem razie Tuskfräulein.
👣
🐾
🐾
Katarzyna Cudny, de domo Tusczanka. Z Zawodu szmaciara*.
w Polscce nazwiska się odmienia
Cudna
To fejk, prawda? Powiedz że fejk.
W tamtejszych kręgach niekoniecznie jak twierdzi Wanda Rapaczyński
Gajcy, Rakoczy - też ma rż w nazwisku?
Wilbur i Orville lubią to.
If you are not right or wrong you are wright!
Może naleśnikarz miał na myśli, że small man jest po stronie słynnego architekta Franka Lloyda? Tylko dlaczego nazwisko z małej litery?
Ale że co, ten pan kogoś obraził czynnie i właśnie miał wizytę dwóch smutnych sekundników?
Sprzątanie fury - detailing
Czyszczenie kanalizy - advanced deep cleaning?
na memie jest rytualne kakao, ale nie ma rytuału wyciskania wągrów i innych "rytuałów" kosmetycznych.
Znak współczesnego upadłego świata - wyeksploatować, spowszednić i w rezultacie upodlić słowa, które w swych początkach wiązały się z czymś wzniosłym.
Kojarzy mi się z tym:

Otwiera przede mną Kolestwo nowe, absolutnie niezgłębione światy.
A koparko-ładowarka czym podpadła?
Chodzi mi o nadużywanie angielszczyzny dla w sumie dość prozaicznych działań, bo takie czyszczenie samochodów nie jest w Polsce niczym niezwykłym od kilkudziesięciu lat.
Niekoniecznie włosie jest delikatniejsze.
No ale co kto lubi ja mam zylion gadżetów i pomad do skody. Plus perfumy do interioru.