Skip to content

Mem dnia

189101113

Komentarz

• Właściwie to wszystko szwagrostwo.

Na grylliku mogliby się spotkać, flaszkie obalić...

👣

🐾
    🐾

• Jeszcze brakuje Pomaski.

(i wielu innych)

• Dobry doktor, poczciwy pan od zaszczyków z eliksirą.> @trep powiedział(a):

Tuszczyna czy Tuszczanka?

• z zawodu jest córkom Tuska

• @qiz powiedział(a):

Tuskenmaedchen

• @starybelf powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Tuskenmaedchen

no, to już poważna kobieta pod czterdziestkę

• No to w takiem razie Tuskfräulein.

👣

🐾
    🐾

• Katarzyna Cudny, de domo Tusczanka. Z Zawodu szmaciara*.

• zawodowo zajmuje się damskimi szmatkami.
  • w Polscce nazwiska się odmienia
    Cudna

• To fejk, prawda? Powiedz że fejk.

• edytowano 10 March

@christoph powiedział(a):
    w Polscce nazwiska się odmienia
    Cudna

W tamtejszych kręgach niekoniecznie jak twierdzi Wanda Rapaczyński

• edytowano 10 March

@MarianoX powiedział(a):

@christoph powiedział(a):
    w Polscce nazwiska się odmienia
    Cudna

W tamtejszych kręgach niekoniecznie jak twierdzi Wanda Rapaczyński

Gajcy, Rakoczy - też ma rż w nazwisku?

• edytowano 10 March

Wilbur i Orville lubią to.

• If you are not right or wrong you are wright!

• edytowano 10 March

Może naleśnikarz miał na myśli, że small man jest po stronie słynnego architekta Franka Lloyda? Tylko dlaczego nazwisko z małej litery?

• Ale że co, ten pan kogoś obraził czynnie i właśnie miał wizytę dwóch smutnych sekundników?

• Detailing to jak chłop sprząta sobie samochód ale wstydzi się do tego przyznać.
    Sklepy detalingowe na propsie zwłaszcza pędzelki to czyszczenia kratek wentylacji i szczotki do sprzątania przestrzeni między progiem a siedzeniem kierowcy koją moje niepokoje 🤣

• edytowano 09:47

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Detailing to jak chłop sprząta sobie samochód ale wstydzi się do tego przyznać.
    Sklepy detalingowe na propsie zwłaszcza pędzelki to czyszczenia kratek wentylacji i szczotki do sprzątania przestrzeni między progiem a siedzeniem kierowcy koją moje niepokoje 🤣

Pędzle detailingowe mają po prostu plastikowe okucia żeby przy sprzątaniu niczego nie porysować metalowym, można normalny pędzel okleić taśmą klejącą i funkcjonalnie będzie identyczny, za to tańszy.

• edytowano 09:58

Sprzątanie fury - detailing

Czyszczenie kanalizy - advanced deep cleaning?

• edytowano 10:01

na memie jest rytualne kakao, ale nie ma rytuału wyciskania wągrów i innych "rytuałów" kosmetycznych.

Znak współczesnego upadłego świata - wyeksploatować, spowszednić i w rezultacie upodlić słowa, które w swych początkach wiązały się z czymś wzniosłym.

Kojarzy mi się z tym:

• @MarianoX powiedział(a):

Detailing jak wskazuje znaczenie słowa jest to bardzo dokładnie i szczegółowe sprzątanie, tak samo jak jest różnica między "piciem" a "chlaniem" na co sami koledzy zwracaliście uwagę.

• @Przemko powiedział(a):

Pędzle detailingowe mają po prostu plastikowe okucia żeby przy sprzątaniu niczego nie porysować metalowym, można normalny pędzel okleić taśmą klejącą i funkcjonalnie będzie identyczny, za to tańszy.

Otwiera przede mną Kolestwo nowe, absolutnie niezgłębione światy.

• A koparko-ładowarka czym podpadła?

@MarianoX powiedział(a):

Detailing jak wskazuje znaczenie słowa jest to bardzo dokładnie i szczegółowe sprzątanie, tak samo jak jest różnica między "piciem" a "chlaniem" na co sami koledzy zwracaliście uwagę.

Chodzi mi o nadużywanie angielszczyzny dla w sumie dość prozaicznych działań, bo takie czyszczenie samochodów nie jest w Polsce niczym niezwykłym od kilkudziesięciu lat.

Niekoniecznie włosie jest delikatniejsze.
    No ale co kto lubi ja mam zylion gadżetów i pomad do skody. Plus perfumy do interioru.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.