To jest bardzo często spotykana przeze me mnie retoryka plugawych osób głosiujących na stronnictwo zdrady i kradzieży. Wiedzą, że nie da się obronić ich wyborów, więc starają się obrzygać alternatywę. Robią to odruchowo.
@Rolka powiedział(a):
Dla mnie człowiek jaki się łasi do Putina jest plugawy choćby nie wiem jak bełkotał o wielkiej Ameryce. Jeśli tego nie widzi ktoś z kraju doświadczonym przez Jałtę to nie nie poradzę. Za fałszywymi prorokami chodził nie będę. Wystarczy.
Jak rozumiem Macron, Scholtz, cała Komisja Europejska też?
Wszyscy politycy się łasili do Putina z wyjątkiem PiSu i być może kilku niezauważonych przeze mnie polityków z Pribałtyki i Skandynawii. Było to przed lutym 2022 ale wtedy był ten sam Putin tak samo ubabrany po szyję we krwi.
@trep powiedział(a):
To jest bardzo często spotykana przeze me mnie retoryka plugawych osób głosiujących na stronnictwo zdrady i kradzieży. Wiedzą, że nie da się obronić ich wyborów, więc starają się obrzygać alternatywę. Robią to odruchowo.
Nie potrafię nie odczuwać obrzydzenia wobec praktykujących katolików głosujących na ZiS.
@los powiedział(a):
Wszyscy politycy się łasili do Putina z wyjątkiem PiSu i być może kilku niezauważonych przeze mnie polityków z Pribałtyki i Skandynawii. Było to przed lutym 2022 ale wtedy był ten sam Putin tak samo ubabrany po szyję we krwi.
Z wyjątkiem PiS nie tylko przed 2k22 ale przed 2k14 i przed 2k10.
@trep powiedział(a):
W Polsce nie ma alternatyw. Zostały wybite przez Sowietów i Niemców pospołu. Pojedyncze sztuki w polityce nic nie zmieniają. Jedni mieli 8 lat, drudzy mieli 8 lat. A ci co jeszcze "nie rządzili" jeszcze gorsi bo otwarcie prorosyjscy.
Ciekawie1 o Trumpu bałaka doktór Peterson, a mianowicie, że po raz pierwszy od dawna, a już na pewno za czasów Fidelowicza, ktoś kolwiek porusza w Kanadzie patriotyzm -- i to afirmatywnie! Dotąd, powiada, było o schyłku państw narodowych, że to przeżytek, kto to widział jakieś tam patriotyzmy.
Dopowiada mu kolega, że "Trump źle ocenił Kanadę" -- i pomyślałem, że jest tu ścisła analogia do tego, że M. le President Putin nie doszacował Ukrainy. Jakby, obaj myśleli, że obie mają dosyć swoich skorumpowanych reżymów i chętnie przyłączą się do wielgiego bratniego narodu, z którym przecie tyleż jeich łączy, tak?
...sztuczny, postkolonialny twór, taki to naród jak np. naród środkowoafrykański, albo nawet mniej
A jego "państwowość" liczy sobie mniej niż 100 lat, "konstytucyjna państwowość" datuje się na 1982 rok: "ustawa konstytucyjna uchwalona przez Parlament Kanady 25 marca 1982 i proklamowana przez królową Elżbietę II 17 kwietnia tego samego roku, stanowiąca pełną suwerenność Kanady" LOL
@Filioquist powiedział(a):
...sztuczny, postkolonialny twór, taki to naród jak np. naród środkowoafrykański, albo nawet mniej
Czyli jak Amerykanie, gdzie i ras i języków jest mnogość?
...nie - tak jak afroafrykanie - z nadania mocarstwa europejskiego a nie z własnej kultury politycznej, historii państwowości czy walki o niepodległość
Nawet bardziej żałośnie niż afroafrykanie - bo wybili się na niepodległość z łaski metropolii dopiero w 1982 i nawet nie odnotowano żadnej partyzantki
@Filioquist powiedział(a):
...nie - tak jak afroafrykanie - z nadania mocarstwa europejskiego a nie z własnej kultury politycznej, historii państwowości czy walki o niepodległość
Nawet bardziej żałośnie niż afroafrykanie - bo wybili się na niepodległość z łaski metropolii dopiero w 1982 i nawet nie odnotowano żadnej partyzantki
Sugerujesz, że aby jakieś zbiorowisko nazwać Narodem, jest wymagane popełnienie stosownej ilości mordów na jakoś zdefiniowanych 'wrogach'?
Komentarz
Jak rozumiem Macron, Scholtz, cała Komisja Europejska też?
Nie potrafię nie odczuwać obrzydzenia wobec praktykujących katolików głosujących na ZiS.
Z wyjątkiem PiS nie tylko przed 2k22 ale przed 2k14 i przed 2k10.
W Polsce nie ma alternatyw. Zostały wybite przez Sowietów i Niemców pospołu. Pojedyncze sztuki w polityce nic nie zmieniają. Jedni mieli 8 lat, drudzy mieli 8 lat. A ci co jeszcze "nie rządzili" jeszcze gorsi bo otwarcie prorosyjscy.
Dziękuję.
Zdjęcie to stanowi dowód, że Władimir Putin jest homoseksualistą.
Ponoć Trump odcina Niemcy od ruskiej ropy
Bo spodnie za długie? On się do dziś dziwnie czuje (dziwnie porusza) w garniturze.
Bo patrzy z pożądaniem na mężczyznę.
No właśnie, bo spodnie za długie. A pan za jego pupą ma spodnie ewidentnie za krótkie. Idzie na to, że w pośpiechu pomylili.
Ciekawie1 o Trumpu bałaka doktór Peterson, a mianowicie, że po raz pierwszy od dawna, a już na pewno za czasów Fidelowicza, ktoś kolwiek porusza w Kanadzie patriotyzm -- i to afirmatywnie! Dotąd, powiada, było o schyłku państw narodowych, że to przeżytek, kto to widział jakieś tam patriotyzmy.
Dopowiada mu kolega, że "Trump źle ocenił Kanadę" -- i pomyślałem, że jest tu ścisła analogia do tego, że M. le President Putin nie doszacował Ukrainy. Jakby, obaj myśleli, że obie mają dosyć swoich skorumpowanych reżymów i chętnie przyłączą się do wielgiego bratniego narodu, z którym przecie tyleż jeich łączy, tak?
kanada to naród?
konstytucyjny chyba
...państwo "konstytucyjne", naród w ogóle żaden. Co to w ogóle jest Kanadyjczyk? Kanadyjka - wiadomo, ale Kanadyjczyk?
Tak, Kanada to nienacjonalistyczny Naród, coś jak brać szlachecka w I RP.
...Sarmaci? Latynowie nad Wisłą?
Drobna pomyłka, a nie chcę edytować, Kanada to nie rasistowski naród.
A jego "państwowość" liczy sobie mniej niż 100 lat, "konstytucyjna państwowość" datuje się na 1982 rok: "ustawa konstytucyjna uchwalona przez Parlament Kanady 25 marca 1982 i proklamowana przez królową Elżbietę II 17 kwietnia tego samego roku, stanowiąca pełną suwerenność Kanady"
LOL
.
To jak Polska.
Nu, nie wiem, ale na pewno bratni amerykańskiemu i połączony z niem licznemi historecznemi a gospodarczemi związki.
...jprdl, serio? nawet nie wiem jak to skomentować, może tak - tysięcznicę obchodzimy w tym roku - wie może Osoba czego?
...różni się od amerykańskiego, że nigdy nie walczył o niepodległość tylko poczekał na jej nadanie...
Mild mild west!
Sugerujesz, że aby jakieś zbiorowisko nazwać Narodem, jest wymagane popełnienie stosownej ilości mordów na jakoś zdefiniowanych 'wrogach'?
Kanada walczyła z US, jak przystało na dwa nie-narody.
https://www.smithsonianmag.com/smart-news/today-we-celebrate-the-time-canada-burned-down-the-white-house-127844144/
...north? Anyway - let's call it "a soft nation" ...or should I say flacid?