Skip to content

Wybory 2025

1626364656668»

Komentarz

• edytowano 18 April

@robert.gorgon a ile frekwencji dali, 90% w pierwszej i 109% w drugiej?

:D

• Frekwa wg buków to 62,5%.

• Czyli jak będzie 32,5%, to będzie cud.

• IMHO jest to początek urealniania wyników po wyborach uzupełniających w Krakowie

• edytowano 18 April

Rafalali spadlo o 1%. Przewaga z 8 spadła do 7. NowRocky i Memcen bez zmian.

• @trep powiedział(a):
    Nie wiem za bardzo o co ci chodzi. Sraczkoski wchodzi jako pierwszy z dużą przewagą - 35,5%. Drugi wchodzi Karol (27,5). Trzeci - Niemcen - ma 9 straty do Karola, czyli w pierwszej ma 18,5.

Hujownia ma 6%, Grisza 3,5, Biejat 2,5. Stano zamyka stawkę z 1,5.

Nie ma mowy o żadnych mijankach, Now - Sra, Nie - Now, Huj - Nie. Nic z tego się nie wydarzy.

9%, o których pisałem o 8:38 dotyczyło przewagi Karola nad Niemcenem.

Minęły 4 dni od tego wpisu. Obecnie wg buków kursy kształtują się następująco:

Sra 34,5 (-1)
    Now 27,5 (=)
    Mem 17,5 (-1)
    Huj 6 (=)
    Gri 4 (+,5)
    Bie 2,5 (=)
    Sta 2 (+,5)
    Brakuje jednego procena. Ale wtedy nie podawałem Eskimosa. Teraz ma 3,5. Może to jemu urosło?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):
    @ms.wygnaniec

Ale coś mi się wydaje, że do rozgrywki politycznej "na aborcję" to zazwyczaj wybierali zgwałconą nastolatkę albo kobietę z powikłaniami. Kategoria "zastrzyk w serce dziecka / płodu tuż przed porodem" niekoniecznie wywoła takie same reakcje. I niekoniecznie znajdzie wsparcie za granicą, na ogół na zachodzie aborcja jest dozwolona z dowolnej przyczyny, ale limity tygodniowe są i się ich przestrzega.

Mnie się wydaje, że chodzi o odświeżenie sklejenia Polaków z antysemityzmem, czyli nagła deklaracja etniczności tej pani oraz akcja posła z brodą. A to jako przygotowanie na warianty rumuńsko-francusko-gruzińskie. A co do prawa, to jak jest opisane w innym wątku, ta pani prawa nie złamała, tak jak jest ono obecnie rozumiane.

Pan Brązowy podpadł mi już kilka razy w tej kampanii.
    1. Facet wali proszkiem z gaśnicy w jakąś aktywistkę z żydowskiej organizacji na terenie Sejmu i tłumaczy to - wiemy jak.
    2. Ten sam facet zmienia się nagle w estetę gdy Jakubiak ustawia na debacie tekturowego Bążura ...
    3. Ten sam facet stawia się w expresowym tempie w oleśnickim szpitalu, żeby aresztować aborcjonistkę, która okazuje się - kto by pomyślał! - mieć żydowskie pochodzenie.
    4. W sprawie obronności nie stawia na sojusz z USA.
    5. Regularnie deprecjonuje PiS.

Ad 2; nie tylko mnie zapaliła się tu czerwona lampka, Miłosz- Ice też zauważył ten mały incydencik.
    Ad 3; zgadzam się z Ice'm i z Wygnańcem, że oleśnicka hucpa to ustawka.

Wygląda na to, że GB wykonuje zadanie.

• Cenckiewicz w Republice zapowiada kontratak GRU to jest ehm, ABW czyli Abwery po prostu. Mają aresztować Rachonia, zamknąć Republikę. W tym czasie Republika pokazuje wlasne wyniki sondażowe pokrywające się z CBOS-em. Ciekawe666

• @Mania powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@ms.wygnaniec

Ale coś mi się wydaje, że do rozgrywki politycznej "na aborcję" to zazwyczaj wybierali zgwałconą nastolatkę albo kobietę z powikłaniami. Kategoria "zastrzyk w serce dziecka / płodu tuż przed porodem" niekoniecznie wywoła takie same reakcje. I niekoniecznie znajdzie wsparcie za granicą, na ogół na zachodzie aborcja jest dozwolona z dowolnej przyczyny, ale limity tygodniowe są i się ich przestrzega.

Mnie się wydaje, że chodzi o odświeżenie sklejenia Polaków z antysemityzmem, czyli nagła deklaracja etniczności tej pani oraz akcja posła z brodą. A to jako przygotowanie na warianty rumuńsko-francusko-gruzińskie. A co do prawa, to jak jest opisane w innym wątku, ta pani prawa nie złamała, tak jak jest ono obecnie rozumiane.

1. Facet wali proszkiem z gaśnicy w jakąś aktywistkę z żydowskiej organizacji na terenie Sejmu i tłumaczy to - wiemy jak.
    2. Ten sam facet zmienia się nagle w estetę gdy Jakubiak ustawia na debacie tekturowego Bążura ...
    3. Ten sam facet stawia się w expresowym tempie w oleśnickim szpitalu, żeby aresztować aborcjonistkę, która okazuje się - kto by pomyślał! - mieć żydowskie pochodzenie.

Ad 2; nie tylko mnie zapaliła się tu czerwona lampka, Miłosz- Ice też zauważył ten mały incydencik.

Królowa Bona umarła (otruta przez niemców).

• Kiedyś w podobnej sytuacji zorganizowali pogrom kielecki. Sowieci wchodzą na psy

• @robert.gorgon powiedział(a):
    Kiedyś w podobnej sytuacji zorganizowali pogrom kielecki. Sowieci wchodzą na psy

ale to było przed alijami, teraz to już prawie tylko kanalie pozostały.

A wyborczo, to nie wiem czy będą wyciszać temat wyborów na czas Świąt, aby Rafał miał czas na odpoczynek, czy zgodnie ze swoją naturą...

• loslos
    edytowano 19 April

@robert.gorgon powiedział(a):
    Kiedyś w podobnej sytuacji zorganizowali pogrom kielecki. Sowieci wchodzą na psy

Kiedyś to schodzili na psy ale dziś to nawet Sowieci karleją. Wszystko psieje, ech, nawet nostalgia nie jest już taka sama.

• dzisiaj cięzko o takie duże iglo

• @Mania powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@ms.wygnaniec

ale chyba za gratis, bo służby nie płacą
    najwyżej jakąś lepszą flaszke

• @Przemko powiedział(a):
    Brakuje żonkila. Ludzie o takich mówią, że potrzebują psychologa.

Nie zczaiłem o co chodzi z tym żonkilem, bo w Krakowie to mi się głownie z hospicjum kojarzy, fakt, że może też jest to jakaś medialna akcja, ale żeby od razu wrzucać do koszyka z tęczą ? https://hospicjum.krakow.pl/pola-nadziei-2023/

Ale rozumiem, że Warszawa ma inne skojarzenia :D (dziś mi żona mówiła że coś tam na pejsbuku spamują żonkilami)

• Żonkil to powstanie w getcie! :)

• edytowano 20 April

Żonkil to brzydki kwiat.

• Otokieł twierdzi, że jest fakturka za 'debatę' w Końskich dla TVP i że ona weszła w systemy, więc będzie można do tego dotrzeć, ale to może być bomba do wysadzenia wyników wyborów.
    Kolejny bezpiecznik systemu!

• dziaders znany od lat jak widzę, stażyści odmówili? Jeśli tak, to krzepiące.
    https://wpolityce.pl/media/568825-kim-jest-reporter-gw-ktory-sufluje-narracje-lukaszenki

• Czarne podniebienie na 100%.

• Hołod brzmiało gorzej?

• Szczur poleciał, że idzie trzepanie klientów Mentzena (optymalizacje podatkowe) aby mieć amunicję 'na wszelki wypadek' do ramowania Mentzen - oszustwa podatkowe, z wymaganiem aby się Nawrocki ustosunkowywał.

• Otwartym tekstem. Poleca się ten kanał, niedawno Cenckiewicz ładnie podsumował działania Tuska wokół Smoleńska.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.