Skip to content

Wybory 2025

1103104105107109

Komentarz

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Co do piwa, to ładny ruch do sprowokowania ataków na Mentzena abyśmy sami odepchnęli zwolenników Mentzena. Doceniam, ruch ładny.

Nuale te ataki na Niemcena są w większości w wykonaniu zwolenników Niemcena. Miałoby to sens przed pierwszą turą ale teraz?

I widać, że polityka nie jest dla gówiarzy. Jednym gestem koleżka stracił to, co budował miesiącami.

Czyli demobilizacja elektoratu Konfy, wasz 'wódz' jest zblatowany, szkoda waszego wysiłku.

A nie demobilizacja elektoratu Trzaskowskiego? Wczoraj nazywaliśmy Konfederację faszystami a dziś pijemy z nimi piwo?

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):

Co do piwa, to ładny ruch do sprowokowania ataków na Mentzena abyśmy sami odepchnęli zwolenników Mentzena. Doceniam, ruch ładny.

Nuale te ataki na Niemcena są w większości w wykonaniu zwolenników Niemcena. Miałoby to sens przed pierwszą turą ale teraz?

I widać, że polityka nie jest dla gówiarzy. Jednym gestem koleżka stracił to, co budował miesiącami.

Czyli demobilizacja elektoratu Konfy, wasz 'wódz' jest zblatowany, szkoda waszego wysiłku.

A nie demobilizacja elektoratu Trzaskowskiego? Wczoraj nazywaliśmy Konfederację faszystami a dziś pijemy z nimi piwo?

Tam jest sekta, która zracjonalizuje wszystko.

Natomiast może ktoś zrobić mema, jak Trzaskowski siedzi z piwem u Mentzena i myśli: Jeszcze wódka z Braunem i Nawrocki jest na łopatkach!

• Jakby to wyszło w piątek to ok, demobilizacja prawicy ale za wczesnie to sie zdarzyło żeby było jakoś misternie zaplanowane. Po prostu Memcen zgłupiał od tych wyswietleń na YT i te stare wygi to wykorzystały. Ale jest jeszcze dużo czasu.

• Trzaskowski trochę zapunktował u swoich zwolenników. Konfa sobie zaszkodziła. PiSPO jedno zło, dupol. Te same ryje u koryta. Następnie ziomeczek jakby nigdy nic z tymi gośćmi idzie sobie na browarka na luziku.

"Jestem kandydatem który ma największe szanse pokonać Rafała Trzaskowskiego w drugiej turze"

Poszlibyście na piwo z Donaldem Tuskiem?

• Według bukmacherów przegrywamy z kretesem.

• @Zima powiedział(a):
    Według bukmacherów przegrywamy z kretesem.

Przez to piwerko?

Dopotąd żeśmy wygrywaliśmy, bre.

• Są i bardzo krytyczne komentarze, i że to robota Tyszki.

• @Zima powiedział(a):

Tzn. ile?

• Konfa pije z Platformą, to dobre hasło.

• @Przemko powiedział(a):

@Zima powiedział(a):

Tzn. ile?

Polymarket

65/35

• Ja bym to raczej odczytał: wasz 'wódz' jest zblatowany, jedyna nadzieja w Brownie i Nawrockim. Traci tylko Niemcen.

• Janek Pospieszalski podsumował dwie kadencje kaczego reżimu i wyszło mu, że to było ludobójstwo. Jednakowoż zaapelował do niedobitków tej hekatomby, żeby mimo wszystko, dla ojczyzny ratowania, chwilowo zawiesili pryncypia na kołku, opanowali odruchy wymiotne i zagłosowali na Nawrockiego. Ten heroizm będzie opisany w podręcznikach, się spodziewam.
    https://youtube.com/watch?v=e8bDf1MppS0&ab_channel=PCh24TV%C2%B7PoloniaChristiana

• edytowano 09:03

Mentzen - skrajny liberał i prawnik robiący w "optymalizacji podatkowej". Co mogło pójść nie tak?

Redaktor Pospieszalski nadal heroicznie walczy z lockdownem, plandemią, śmiercionkami i maseczkami zagłady...

Czy ktoś nie mógłby mu przypomnieć że mamy 2025 rok?

• edytowano 09:03

@Przemko powiedział(a):
    Mam na myśli tych, nie od końca zdecydowanych ale skłaniających się raczej ku Trzaskowskiemu.

Może być?

Dobre, pożyczam

• Jeszcze brakowało, żeby mu coś dosypali.

• @MarianoX powiedział(a):
    Mentzen - skrajny liberał i prawnik robiący w "optymalizacji podatkowej". Co mogło pójść nie tak?

Redaktor Pospieszalski nadal heroicznie walczy z lockdownem, plandemią, śmiercionkami i maseczkami zagłady...

Czy ktoś nie mógłby mu przypomnieć że mamy 2025 rok?

To swoją drogą zadziwiający fenomen - z drobnej niedogodności w zamierzchłych czasach ludzie robią religię. Czy oni są zdrowi? Ja już dawno o jakiś maseczkach zapomniałem.

• @Zima powiedział(a):

Na STS jest 1,54 do 1,8 na korzyść Nawrockiego

• Na piwie był też Piotr Osiecki z afery GetBack:

• Jakiś mały arbitrażyk? Jest szansa zarobić.

• @los powiedział(a):
    Jakiś mały arbitrażyk? Jest szansa zarobić.

No jak? 100 na Nawrockiego dać, to trzeba 55 na Trzaskowskiego, żeby na 0 wyjść. Nie kalkuluje się.

• @Eden powiedział(a):
    A jak ja przyjeżdżam ze swoją ekipą w ilości 9 osób, to po czym Was mam rozpoznać? Jakieś znaki szczególne?

Jestem pod pomnikiem de Gaulle'a. Mam okulary, szarą marynarkę i krótką siwą brodę.

• edytowano 09:47
  • edytowano 09:46

czyli przy wylocie Smolnej do N. Św.

• Foksal, ciasno już się zrobiło :)

• "Żyjemy w epoce tryumfu krótkich form. Jesteśmy przebodźcowani, zalani niekończącym się newsfeedem, cierpimy na permanentny deficyt skupienia. Aforyzm wygrywa z książką, mem z gazetą, nagłówek z artykułem, szort z półtoragodzinną debatą.

Zrozumiał to dobrze sztab Rafała. W chwili zwycięstwa, zyskania rekordowych zasięgów i zostania polskim królotwórcą umknęło to na sekundę Mentzenowi.

Zgasły kamery, zgasły reflektory, zeszło ciśnienie, uznał że po dobrej robocie można już spokojnie usiąść przy piwie off-record. Kto uważał przy aferze "Sowa i Przyjaciele" ten wie że rzadko kiedy bywa off-record, a już zwłaszcza przy knajpianym stole.

Totalni wiedzieli że nie jest dobrze, że Rafał został totalnie zgrilowany, że trzeba to natychmiast czymś przykryć. Od razu, że jedna fotka o odwrotnej wymowie potrafi przebić karetę asów. Nie mylili się.

Mentzen już to widzi i kroi półtoragodzinny wywiad na krótkie rolki których wybór i nagłówki nie zostawiają wątpliwości co do jego oceny spotkania. Nie umiem wykluczyć że będzie głębiej interweniował."

• Obecność zaszczańca z piwem przywołuje wspomnienie sprzed 11 lat i sowieckie negocjacje:

Menczen, zgódź się na nasze warunki,albo wszyscy zginiecie!

Tak to widzę. Rozrobili Męczena, pytanie czy on się z tego wyratuje.

• @qiz powiedział(a):
    Obecność zaszczańca z piwem przywołuje wspomnienie sprzed 11 lat i sowieckie negocjacje:

Menczen, zgódź się na nasze warunki,albo wszyscy zginiecie!

Tak to widzę. Rozrobili Męczena, pytanie czy on się z tego wyratuje.

Mam nadzieję, że będzie bardzo rozsądnie ważył słowa, gdy (jeśli) jutro zabierze głos.

• Jego już nie ma, nikt go nie słucha

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.