Likwidacja limitu dwukadencyjności to może być miecz obosieczny, bo zważywszy na zmianę nastrojów publiki, "pisowcy" mogą również odrabiać straty w samorządach, i jak dostaną taką betoniarkę to mogą się nie zawahać jej użyć.
Wywiad z Bodnarem opublikowany przez wp.pl wskazuje na działania opóźniające aby później, na podstawie proceduralnych kruczków, negować/osłabiać nowego prezydenta. Całość wycia silniczków ma być skierowana na Hołownię, bo od niego będą oczekiwać aby ponownie (sprawa posłów Kamińskiego i Wąsika) złamał prawo.
Czyli tak PO chce wybrnąć z sytuacji, w którą się wpędziło.
@los powiedział(a):
Przeczytałem "analizę" Kontka (kto mi odda ten czas?). Kontek podzielił Polskę na rejony, w każdym była pewna ilość komisji. Jeśli w którejś z komisji kontkowym zdaniem Nawrocki dostał za wiele głosów, Kontek zastępował te głosy medianą z całego rejonu. Po takiej modyfikacji wyszło mu, że rzeczywiście powinien wygrać Trzaskowski. O takich analizach Wolfgang Pauli zwykł mawiać: it's not even wrong.
Tej analizy nie mogłem odnaleźć. GPT coś mi napisał Niestety, pełna treść analizy dr. Krzysztofa Kontka nie została oficjalnie opublikowana – dostępne są jedynie fragmenty przedstawiane w mediach (TVN24, „Gazeta Wyborcza”, Gazeta.pl itp.), a sam autor złożył wniosek o jawne posiedzenie Sądu Najwyższego dot. swojego protestu, jednak jego analiza jako całość pozostaje prywatna
W sprawie sądowej (Sąd Najwyższy) dr Kontek wniósł o jawne posiedzenie, ale jego protest został pozostawiony bez dalszego biegu – bez ujawnienia pełnego materiału analitycznego
reddit.com
+14
tvn24.pl
+14
fakt.pl
+14
.
Czy można gdzieś znaleźć jakiś link do całości tego dzieła? Edit już mam.
Haman, Aman – postać biblijna ze Starego Testamentu, najwyższy urzędnik króla Persji, Achaszwerosza. Król polecił poddanym oddawać pokłon Hamanowi. Jednak wbrew poleceniu króla Żyd Mardocheusz nie oddawał pokłonu Hamanowi, za co ten postanowił zabić Mordechaja, a także innych Żydów w Persji. Kiedy królowa Estera odkryła jego plany przed królem, Haman został powieszony na szubienicy, którą postawił dla Mardocheusza. Pojawia się w Księdze Estery 3-7.
@los powiedział(a):
Przeczytałem "analizę" Kontka (kto mi odda ten czas?). Kontek podzielił Polskę na rejony, w każdym była pewna ilość komisji. Jeśli w którejś z komisji kontkowym zdaniem Nawrocki dostał za wiele głosów, Kontek zastępował te głosy medianą z całego rejonu. Po takiej modyfikacji wyszło mu, że rzeczywiście powinien wygrać Trzaskowski. O takich analizach Wolfgang Pauli zwykł mawiać: it's not even wrong.
Tam było jeszcze zabawniej, bo on brał w przypadku Nawrockiego minimum z mediany i wyniku z komisji.
Komentarz
Mnie bardziej chodziło że progi wykrywania były absurdalnie zaniżone, więc całe badanie jest nic nie warte.
A ze sposobem budowania klastrów przez Kontka rozprawił się prof Flis, więc darowałem sobie czytanie tych wypocin.
Tym bardziej doceń poświęcenie kolegi.
Rzecznik SGH - https://www.money.pl/gospodarka/zbadal-anomalie-wyborcze-sgh-dr-kontek-nie-jest-pracownikiem-uczelni-7172152277904256a.html
Wyebali go, bo nie zrobił habilitacji a uczelnie mają swoje regulaminy, nawet SGH. Ten koleżka ma prawie 70 lat!
A ktoś nawet zrobił kontkową analizę w drugą stronę https://t.co/v0XkRr1Q2c
Wyszło, że Nawrocki dostał 700 000 głosiów za mało.
A ta ustawa zaczęła już w ogóle działać?
Jeszcze pąprezidą by musiał...
Likwidacja limitu dwukadencyjności to może być miecz obosieczny, bo zważywszy na zmianę nastrojów publiki, "pisowcy" mogą również odrabiać straty w samorządach, i jak dostaną taką betoniarkę to mogą się nie zawahać jej użyć.
.
..."ludowcy" negocjują
Wywiad z Bodnarem opublikowany przez wp.pl wskazuje na działania opóźniające aby później, na podstawie proceduralnych kruczków, negować/osłabiać nowego prezydenta. Całość wycia silniczków ma być skierowana na Hołownię, bo od niego będą oczekiwać aby ponownie (sprawa posłów Kamińskiego i Wąsika) złamał prawo.
Czyli tak PO chce wybrnąć z sytuacji, w którą się wpędziło.
Tej analizy nie mogłem odnaleźć. GPT coś mi napisał
Niestety, pełna treść analizy dr. Krzysztofa Kontka nie została oficjalnie opublikowana – dostępne są jedynie fragmenty przedstawiane w mediach (TVN24, „Gazeta Wyborcza”, Gazeta.pl itp.), a sam autor złożył wniosek o jawne posiedzenie Sądu Najwyższego dot. swojego protestu, jednak jego analiza jako całość pozostaje prywatna
W sprawie sądowej (Sąd Najwyższy) dr Kontek wniósł o jawne posiedzenie, ale jego protest został pozostawiony bez dalszego biegu – bez ujawnienia pełnego materiału analitycznego
reddit.com
+14
tvn24.pl
+14
fakt.pl
+14
.
Czy można gdzieś znaleźć jakiś link do całości tego dzieła? Edit już mam.
Poniżej - Kontek przyznaje, że nie interesował się w swoim dziele "anomaliami" na niekorzyść Nawrockiego, bo to mogloby zwiększyć liczbę kontestowanych komisji. https://www.youtube.com/live/wlswNk9JSP0?si=2oibBC05UeFBIaiq&t=1605
Prosz, jeśli kolega tak bardzo chce https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=5296441
Moim zdaniem nie warto
Dziękuję.
W międzyczasie zamienili Kontka na Hamana
Czytałem kedyś taki artykuł o nazwiskach, które są nazwiskami wyłącznie eskimoskimi. Nazwisko Haman było tam wymienione.
Haman to w kulturze żydowskiej szwarccharakter, bity podczas święta Purim "na cześć" perskiego urzędnika z Księgi Estery
raczej nie
Haman, Aman – postać biblijna ze Starego Testamentu, najwyższy urzędnik króla Persji, Achaszwerosza. Król polecił poddanym oddawać pokłon Hamanowi. Jednak wbrew poleceniu króla Żyd Mardocheusz nie oddawał pokłonu Hamanowi, za co ten postanowił zabić Mordechaja, a także innych Żydów w Persji. Kiedy królowa Estera odkryła jego plany przed królem, Haman został powieszony na szubienicy, którą postawił dla Mardocheusza. Pojawia się w Księdze Estery 3-7.
są jeszcze Hamantasze

Jak to "nie"? Przecież wszystko się zgadza.
Tam było jeszcze zabawniej, bo on brał w przypadku Nawrockiego minimum z mediany i wyniku z komisji.
No tak, to właśnie napisałem.
Racja, przeoczyłem "kontkowym zdaniem (...) za wiele".