Skip to content

Mem dnia

1181920212224»

Komentarz

• @los powiedział(a):
    Palikot, Kukiz, Biedroń, Petru, Hołownia... To stary i nieco zużyty myk z tymi nowymi ugrupowaniami.

Jeszcze starszy, czymś takim miały być swego czasu też Ruch Stu i BBWR (to "wałesowskie", nie przedwojenne), ale najbardziej udanym była PO.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Palikot, Kukiz, Biedroń, Petru, Hołownia... To stary i nieco zużyty myk z tymi nowymi ugrupowaniami.

Jeszcze starszy, czymś takim miały być swego czasu też Ruch Stu i BBWR (to "wałesowskie", nie przedwojenne), ale najbardziej udanym była PO.

a PPPP?

• Kto to jest ten pan?

• przemysłowiec rodzącej się IIIRP :-)

• A jak się nazywa?

• https://strona2.nieoczywiste.pl/index.php/pl/ksiazki/puste-pole/568-piotr-buchner

Bardzo ciekawa osoba. Czy ja jestem przeczulony, czy też kolejny człowiek służb?

• edytowano 3 July

@Inż powiedział(a):
    https://strona2.nieoczywiste.pl/index.php/pl/ksiazki/puste-pole/568-piotr-buchner

Bardzo ciekawa osoba. Czy ja jestem przeczulony, czy też kolejny człowiek służb?

Ojtam ojtam, prekursor polskiego kapitalizmu, tak jest napisane :-))

• Była jeszcze PePePe: "Polska Partia Protestująca protestuje zawsze do końca, w swych protestach nieustająca, PPP!!!”
    😎

• edytowano 04:43

@Eden powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@los powiedział(a):

a PPPP?

PPPP powstała równolegle z innymi ugrupowanimi jeszcze przed wyborami w 1991 r.

Natomiast BBWR i Ruch Stu powstały potem i to w kontekście "dotychczasowe partie się nie sprawdziły", unikanie nazwy partia i (na początkowym etapie) w ogóle formy organizacyjnej partii, a zarejestrowanie stowarzyszenia. To samo będzie się powtarzać później.
    I oczywiście obie tworzył (tak, tak) Andrzej Olechowski.

• Gwoli ścisłości, prezesem tego ruchu/partii był Czesław Bielecki, który w późniejszych latach kandydował na prezydenta Warszawy z rekomendacji PiS.

• edytowano 11:05

Podsumowanie wczorajszej debaty o imigrantach w Kanale Zero.

• @Inż powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Inż powiedział(a):
    Przygotowanie opinii publicznej pod zasiew nowego ugrupowania właśnie konstruowanego.

Najpierw trzeba coś zrobić z Tuskiem, to jeszcze potrwa.

Keine probleme. Jeśli nowe ugrupowanie złoży odpowiednią ofertę SV Victoria Elbing, to mały Donald zostanie wycofany. Kwity na niego są mocne, nie będzie walczył o niezależność (której nigdy nie miał).

Przy okazji doszło do mnie, że Xeroliza może być od lat zadaniowana. Po pierwsze: drzewiey kserując artykuły pracowała nad swoją legendą. Ponieważ została zdemaskowana, a była pracowita, to została przerzucona na nowy odcinek. Tam przez jakiś czas najpierw się legendowała, ale od kilku lat już aktywnie pracuje.

W tej chwili to w ogóle wygląda na zadaniowanie - i na twitterze jakieś nołnejmy, Michalik, Lis, różni ludzie piszą że "już nic od Tuska nie oczekują" i że "nigdy więcej nie zagłosują", najwyraźniej szykowany jest powrót jakiegoś nowego.

• Ja na miejscu Niemców bym Donka nie wycofywał. Ale może mają jakieś lepsze analizy.

Acha, jeśli idzie o ugłaskanie dużego Donalda, to rodziny Jabłońskich nienawidzi on bardziej niż Donalda małego.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.