Skip to content

Nachodźcy z różnych stron świata

1293031323335»

Komentarz

• Kanał Zero znów wyręczył wszystkie telewizje i ośrodki info-propagandowe.
    Stano i Mazurek wzięli pod lupę zachodnią granicę. Był solidny reportaż, a teraz zaczną się rozmowy w Kanale0.
    Obejrzałam 3-godzinną debatę o nachodźcach z udziałem Mario Kamińskiego, Bosaka, min. Parowskiej i lewicowej posłanki. Prowadził Mazurek.
    Lewicowa posłanka naiwna jak dziecko we mgle, Porowska - nienawidząca ROG, "nie ma problemu, służby czuwają"...
    Obu kobietom wyjaśniono problem.

Wkrótce debata z udziałem aktywistów ROG i mieszkańców pogranicza. Będą kontynuować temat.
    Wierzę w skuteczność Kanału 0, wierzę, że ROG to gwóźdź do trumny Tuska.

• Jakby co to mamy chyba jeszcze parę mln szepionek na zarazę. Mozna pomóc biednym ludziom, a zarazem opróżnić magazyny RARS.

• edytowano 15:14

@Mania powiedział(a):
    Kanał Zero znów wyręczył wszystkie telewizje i ośrodki info-propagandowe.
    Stano i Mazurek wzięli pod lupę zachodnią granicę. Był solidny reportaż, a teraz zaczną się rozmowy w Kanale0.
    Obejrzałam 3-godzinną debatę o nachodźcach z udziałem Mario Kamińskiego, Bosaka, min. Parowskiej i lewicowej posłanki. Prowadził Mazurek.
    Lewicowa posłanka naiwna jak dziecko we mgle, Porowska - nienawidząca ROG, "nie ma problemu, służby czuwają"...
    Obu kobietom wyjaśniono problem.

Wkrótce debata z udziałem aktywistów ROG i mieszkańców pogranicza. Będą kontynuować temat.
    Wierzę w skuteczność Kanału 0, wierzę, że ROG to gwóźdź do trumny Tuska.

Też mam nadzieję, że ROG okaże się gwoździem do trumny Tuska. A Horche @JORGE mam nadzieję, że odszczeka to co popełnił tutaj w moim wątku w marcu

• A co, mydlić się nie wolno?

• edytowano 18:08

Etam. Do momentu kiedy nie ma problemu uważam wszelkie tego typu ruchy za bicie piany, często lans, próbę wybicia się itp. Protesty dla protestów. Ale kiedy mamy konkret, natychmiast zdanie zmieniam. W przypadku kiedy państwo abdykowało, inicjatywa zwykłych ludzi, pilnujących granicę jest świetna. O to chodzi.

Nie trawię rewolucjonistów i działaczy. A takie ruchy w większości składają się z tego typu ludzi i są o niczym.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Dlatego losie napisałem to do JORGE, bo on proponuje zwiększenie chaosu na podstawie kretyńskiego kryterium! U mnie na osiedlu jest kebab , gdzie jednym z pracowników jest Kopt z Egiptu, no ciapaty jak się patrzy prawda Jorge, drugi to Berber z Libii (Kadfi też był Berberem ale to temat na piwo) też ciapaty. JORGE nie rozumie, że musimy ochronić tych ludzi przed barbarzyńską dziczą, którą nam UE wciska.

Nie rozumie, nie rozumie ...

Mój wpis otwierający składał się z pytania i odpowiedzi, bo nie chciałem przeciągać. Ta odpowiedź jest oczywista - nie będziemy stosować przemocy wobec ludzi tylko dlatego, że mają inny kolor skóry. To nie mieści się w naszych standardach cywilizacyjnych, ale dlatego też że zięć, że kolega z pracy, że Kopt itp. I to jest zrozumiałe, normalne, ludzkie, przyzwoite, chrześcijańskie.

Problem w tym, że jeżeli tak, to stracimy nasze życie. Nie widzę innej możliwości zapanowania nad tematem, jeżeli nie bezwzględne zerojedynkowe działania, no bo jak inaczej ? Jeżeli ktoś ma pomysł, proszsz. Jak fizycznie pozbyć się różnokolorowych, zachowując jednocześnie jednostki wartościowe ?

A jeszcze pamiętajmy o sprawach buntu wewnętrznego każdego z nas (tak się nie godzi), wielkiej akcji uświadamiania jak biedni do nas ludzie przyjeżdżają, całej tej propagandy, które będzie prała nam mózgi, aż wymiękniemy. I nasz świat stanie się taki jak Zachód.

Więc albo absolutnie twarda postawa od już, od teraz, nie ma mowy, mają wypierdalać wszyscy, albo damy się dalej wciągać w proces, który już od jakiegoś czasu ma miejsce. Ale zaraz ilość emigrantów się radykalnie zwiększy, a w przypadku mojego miasta, pojawią się pierwszy raz i to od razu w dużej skali.

Mieliśmy możliwość przejść znaczną cześć dorosłego życia w świecie bez trudnych wyborów. Brak realnych zagrożeń powodował, że możemy być ultramoralni, empatyczni, prawi, nie popełniliśmy nigdy dużych spraw niejednoznacznych. Ale tak w życiu nie ma, w końcu nas dogoni. I dogania.

• I chcę wyjaśnić jedną sprawę, to co opisuje nie znaczy, że ja taką postawę przyjmę. Mam nadzieję, że to oczywiste, ale jednak napiszę. Uważam, że dość racjonalnie oceniam zagrożenia i co już bardziej dyskusyjne, widzę jedyny realny sposób na ochronę naszego świata.

Moje miasto jest piękne. Zadbane, czyste, zielone, uporządkowane, spokojne, wybitnie bezpieczne. I wszędzie ludzie do siebie podobni, żyjący tym samym rytmem (chociaż już z fałszywymi nutami). Ale jest świetnie. I zaraz ten obraz ma się zmienić.

Może jednak warto zrobić coś trudnego, ale koniecznego ?

• Wywiad z katem z Arabii Saudyjskiej, obcinającym ręce, nogi i głowy.

• równouprawnienie?

• @JORGE powiedział(a):
    Jeżeli ktoś ma pomysł, proszsz. Jak fizycznie pozbyć się różnokolorowych, zachowując jednocześnie jednostki wartościowe ?

To jest dobrze znana metoda:

• prawie zero socjalu,
    • bezwzględne egzekwowanie prawa,
    • zero współczucia i ustępowania,
  • @ms.wygnaniec powiedział(a):

• prawie zero socjalu,

Ms, przecież nikt tak nie zrobi ! Dlatego piszę o jednym możliwym sposobie w OBECNEJ sytuacji. Bo przecież tan cały problem pojawił się w wyniku szaleństwa ludzi. Co myślisz, że się naprawią ?

To też Gmyz mówił, że społeczeństwo niemieckie jest podzielone co do uchodźców pół na pół, wielu ludzie chce żeby byli bliżej i więcej (!!!).

• @JORGE powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

• prawie zero socjalu,

Ms, przecież nikt tak nie zrobi !

Mam wrażenie, że tak robią Polacy.

• @los powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

• prawie zero socjalu,

Przecież zaraz wchodzi pakt migracyjny. Stąd moje ożywienie. Będziemy robić dokładnie to samo co Zachód.

• Oczywiście, że racjonalna państwowa polityka migracyjna by załatwiła sprawę. Ale jej nie będzie ! No, przynajmniej do momentu kiedy będziemy w Unii. A więc co jest bardziej realne do zrobienia:

1) Wyjście z Unii
    2) Racjonalizacja polityki UE wobec uchodźców
    3) Hotel dla uchodźców w Białymstoku wylatuje w powietrze

I dlaczego pomysł najbardziej szalony jest najbardziej realny ?

• @JORGE powiedział(a):

@los powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

• prawie zero socjalu,

Przecież zaraz wchodzi pakt migracyjny.

To trzeba bić nie ciapatych ale tych, co ten pakt wprowadzili.

• edytowano 20:36

@los powiedział(a):

To trzeba bić nie ciapatych ale tych, co ten pakt wprowadzili.

No i kogo chcesz bić ? Paktu emigracyjnego nie poparły tylko 3 kraje - Węgry, Słowacja i Polska, i to za czasów Donka już. Nie ma żadnych koalicji światopoglądowych, gorącymi orędownikami Paktu były kraje Południa, z ulubioną przez nas Włoszką. Oni są w czarnej dupie, więc niech inni ich odciążą. Nikt nam nie pozwoli kierować się swoją polityką wobec emigrantów to już postanowione. Jestem tylko ciekawy co ostatecznie stanie się z Danią, zobaczymy.

Europa ma gigantyczny problem i nim podzieli z nami. Właściwie jeżeli mamy wybór to bić się z Europą. Ok ... wkoło lecą szmaty zapalone ...

1. Problem wygenerowali Niemcy, bo to ich NGOsy dowoziły 'uchodźców' do portów. To Niemcy najpierw dopieszczali Turków, aby później ich drażnić, co skutkowało 'Ponton Express' na czym rodziny unijnych notabli zarabiały. To Niemcy w 2015 roku zlikwidowały politykę migracyjną UE, własnym pomysłem.
    2. Hiszpanie się ogarnęli i wynajęli od Sułtana mafię, która granic skutecznie strzeże. Gdyby tak na prawdę chcieli, to żadna łódź by na Kanary nie dotarła.
    3. Grecja dała się przekupić/zastraszyć, jak pozostałe kraje.
    4. Francja miała migrantów gdzieś, bo oni pragnęli dostać się na Wyspy, więc ich tolerowali, a problemy w miastach wyhodowali sobie sami.

To cały czas pokazuje, że problem nie jest w migracji i migrantach, tylko w braku wyspy Elis i obłędnych pomysłach Niemiec oraz systemem klasowym na Zachodzie.

• edytowano 21:06

Problem leży na Czarnym Lądzie, nigdzie indziej. I tylko tam można go rozwiązać. Dopóki trwają tam wojny domowej, plemienne atawizmy, terror islamistów, wszechobecna przemoc: państwa, uzbrojonych bojówkarzy oraz po prostu skrajna bieda i widmo śmierci głodowej, dopóty Europę będą zalewać cały czas fale migrantów. I nic ich nie powstrzyma, żadne mury, zasieki na granicach, patrole wojskowe i obywatelskie etc. Tak jak śpiewał zespół Gedeon Jerubbaal już 40 lat temu: "prawda leży w suchej ziemi głodujących państw"

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.