Skip to content

Nachodźcy z różnych stron świata

1303132333436»

Komentarz

• edytowano 10:30

@peterman powiedział(a):
    Tu chodzi o mental, a nie kasabubu, w tym sensie Przemko ma rację.

Mental będzie się zmieniał gdy się ludzie w końcu kapną, że np. Niemcy przenoszą produkcję zbrojeniową (która ma być właśnie motorem ich gospodarki) na Ukrainę, bo tam energia i siła robocza tańsza.

• Służby w akcji:

"Uruchomiono organizacje NGO, a to oznacza, że Ruch Obrony Granic robi dobrą robotę i kogoś zaczyna to mocno uwierać.

"Helsińska Fundacja Praw Człowieka wzywa premiera do interwencji w sprawie działań obywateli na granicy polsko-niemieckiej. Fundacja uważa, że działania te mogą naruszać porządek publiczny i prawa człowieka

"Fundacja zwraca się do władz, w szczególności do Prezesa Rady Ministrów i Ministra Sprawiedliwości, z apelem o zdecydowaną reakcję i przeciwdziałanie bezprawnym inicjatywom, które godzą w bezpieczeństwo i wolności obywateli oraz migrantów." - Napisali w oświadczeniu.

Przypomnijmy, że to właśnie Helsińska Fundacja Praw Człowieka była odpowiedzialna za kampanie i spoty nawołujące do niepobierania referendum w sprawie cudzoziemców w wyborach w 2023 roku."

• Szwedzki bandyta ujęty w Turcji!

ae9-R6m-O-460swp

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Tak, zgadzam się z losem, że 10 mln to dramatyczna masa krytyczna i Polsce grozi los Czech po Białej Górze, z tym, że nie będzie heroizmu o gnilne rozpuszczenie.

Nie sądzę, zasady postępowania z niewolnikiem są proste i mają tylko jeden punkt: sprać na kwaśne jabłko.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Nie Przemko, obecna sytuacja wygląda tak, że jedyną realną groźbą jest wyrzucenie Polski z obszaru gospodarczego, dofinansowania już nas mało obchodzą czego dowiodło KPO.

Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że gdybyśmy, w ramach retorsji, przestali płacić składki, to łunia by na tym gorzej wyszła od nas? No ale fakt, jakby nam stragany w Berlinie czy innej Lizbonie powywracali, to dupa blada.

• Nas nie ma. Najpierw musimy stać się narodem, potem dopiero będzie mogli działać w ten lub inny sposób.

• To już chyba beze mnie, bo aż tyle czasu mi nie pozostało.

• @ptak powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Nie Przemko, obecna sytuacja wygląda tak, że jedyną realną groźbą jest wyrzucenie Polski z obszaru gospodarczego, dofinansowania już nas mało obchodzą czego dowiodło KPO.

Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że gdybyśmy, w ramach retorsji, przestali płacić składki, to łunia by na tym gorzej wyszła od nas? No ale fakt, jakby nam stragany w Berlinie czy innej Lizbonie powywracali, to dupa blada.

O tym napisałem, czyli my nie płacimy składek, UE wstrzymuje transfery, no z tym że nie spłacamy KPO, wymawiamy ETS i cały Zielony Ład, tyle tylko, że wtedy mogą starać się nas wypchnąć ze wspólnego obszaru ekonomicznego, a to by było bardzo groźne. Choć historycznie już dwie wojny gospodarcze z Niemcami wygraliśmy.

• "W mazowieckim Centra Integracji Cudzoziemców nie powstaną w Radomiu, Siedlcach, Ostrołęce, Ciechanowie ani Płocku

Nadal integracja społeczna we współpracy z organizacjami pozarządowymi, ale już tylko w Warszawie – to najnowsza koncepcja prowadzenia projektu "Mazowieckie Mosty Międzykulturowe".

Zmiany w projekcie wynikają z trudności, które pojawiły się po rosnącym oporze społecznym i politycznym w miastach województwa mazowieckiego, w których było zaplanowane otwarcie CIC – w Radomiu, Siedlcach, Ostrołęce, Płocku czy Ciechanowie. Intensywne protesty grup i organizacji społecznych sprawiły, że wzrosło negatywne nastawienie wobec cudzoziemców, szczególnie osób z Bliskiego Wschodu i Ukrainy. Pojawiła się wyraźna niechęć do zrozumienia założeń projektu. Dodatkowo, decyzje samorządów innych województw, w tym wycofanie się m.in. małopolskiego czy łódzkiego z realizacji projektu w ramach środków FAMI, sprawiły, że kształt mazowieckiego projektu uległ zmianom."

https://panoramaplock.pl/w-mazowieckim-centra-integracji-cudzoziemcow-nie-powstana-w-radomiu-siedlcach-ostrolece-ciechanowie-ani-plocku,7174275138842048a

• @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):
    Problem leży na Czarnym Lądzie, nigdzie indziej. I tylko tam można go rozwiązać. Dopóki trwają tam wojny domowej, plemienne atawizmy, terror islamistów, wszechobecna przemoc: państwa, uzbrojonych bojówkarzy oraz po prostu skrajna bieda i widmo śmierci głodowej, dopóty Europę będą zalewać cały czas fale migrantów. I nic ich nie powstrzyma, żadne mury, zasieki na granicach, patrole wojskowe i obywatelskie etc. Tak jak śpiewał zespół Gedeon Jerubbaal już 40 lat temu: "prawda leży w suchej ziemi głodujących państw"

Zamiast puszczać głodne kawałki o biednych ludach Afryki spróbuj bezpośrednio zderzyć się z tematem. I poznać ludzi stamtąd, albo tych którzy bezpośrednio tam próbują im pomagać.

Chcesz walczyć ze skutkami, a nie dostrzegasz przyczyn. Kardynalny błąd, charakterystyczny zresztą dla skrajnej prawicy

• edytowano 16:44

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Problem leży na Czarnym Lądzie, nigdzie indziej. I tylko tam można go rozwiązać. Dopóki trwają tam wojny domowej, plemienne atawizmy, terror islamistów, wszechobecna przemoc: państwa, uzbrojonych bojówkarzy oraz po prostu skrajna bieda i widmo śmierci głodowej, dopóty Europę będą zalewać cały czas fale migrantów. I nic ich nie powstrzyma, żadne mury, zasieki na granicach, patrole wojskowe i obywatelskie etc. Tak jak śpiewał zespół Gedeon Jerubbaal już 40 lat temu: "prawda leży w suchej ziemi głodujących państw"

Zamiast puszczać głodne kawałki o biednych ludach Afryki spróbuj bezpośrednio zderzyć się z tematem. I poznać ludzi stamtąd, albo tych którzy bezpośrednio tam próbują im pomagać.

Chcesz walczyć ze skutkami, a nie dostrzegasz przyczyn. Kardynalny błąd, charakterystyczny zresztą dla skrajnej prawicy

No wprost nie mogę się doczekać aż podasz mi przyczyny. Swoją drogą to podsumowanie nijak ma się do tego co napisałem, a więc jeszcze raz, poznałeś mental ludzi z Afryki ? Nie mówię, że wnikliwie, ale wiesz jacy oni są ? Np. mieszkałeś parę dni z misjonarzami, którzy siedzą tam od pół wieku i wiedzą o Czarnym Lądzie wszystko ? Bo ja tak, cyklicznie, przez rok miałem kontakt z ludźmi bezpośrednio stamtąd. Informacje z pierwszej ręki.

• @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

No wprost nie mogę się doczekać aż podasz mi przyczyny. Swoją drogą to podsumowanie nijak ma się do tego co napisałem, a więc jeszcze raz, poznałeś mental ludzi z Afryki ? Nie mówię, że wnikliwie, ale wiesz jacy oni są ? Np. mieszkałeś parę dni z misjonarzami, którzy siedzą tam od pół wieku i wiedzą o Czarnym Lądzie wszystko ? Bo ja tak, cyklicznie, przez rok miałem kontakt z ludźmi bezpośrednio stamtąd. Informacje z pierwszej ręki.

Polecam relację z dwu rąk:

• @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

O tym coś mówili?

"15 lat temu badano inteligencję subsaharyjskiej "elity intelektualnej" i wyszło na to, że średni wynik IQ wynosi tam 80, czyli 20 punktów mniej niż przeciętnego "białasa".

Jednak jak zbadano IQ "przeciętnego" Subsaharyjczyka, uzyskano wynik rzędu 60, co w Europie z automatu kwalifikuje Ziutka do grupy "niepełnosprawności umysłowej"."

"Drobna glosa do mojego poprzedniego wpisu o niskiej inteligencji Murzynów subsaharyjskich.

Niektórzy komentatorzy argumentują, że "testy są złe".

Otóż nie - uznane testy zdolności poznawczych są całkiem dobre i powtarzalne i wiarygodnie mierzą - zgadliście - zdolności poznawcze. Włożono też wiele wysiłku w to, aby testy te uczynić jak najbardziej "neutralnymi kulturowo".

Natomiast głównym powodem widocznego "sceptycyzmu" wobec badań inteligencji są kwestie etyczne. Mówiąc krótko - ze strony "etyków" są wielkie zastrzeżenia wobec tego typu badań, gdyż ich zdaniem prowadzą one do "dyskryminacji" osób z powodów, które są od nich niezależne (nikt nie ma wpływu na swoją inteligencję, poza pewnym wąskim marginesem "wyćwiczenia").

Poniżej typowa argumentacja.

Prof. Janet Kourany pyta: "Czy pewna wiedza powinna być zakazana?" - dokładnie w kontekście badań zdolności poznawczych.

Wynika stąd bezpośrednio teza, że wszelkie pytania o zdolności poznawcze imigantów z Afryki subsaharyjskiej są a priori "dyskryminacyjne" i takich pytań zadawać "nie wolno"."

https://www.facebook.com/zszczesny/posts/pfbid0PgbDXr1HKM9asYGtR5vBAU1y3fVDJVwGToVEh7XKhfbARQdNB5qLmeogqnrUYu9Ul
    https://www.facebook.com/zszczesny/posts/pfbid02JHGMMw8cZ22zwwCDt3gg9XeXb4he3LC9DB92vyDUKs3vSTU5PeHcHU2yAzBgkgSRl

• @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Przecież podałem już we wcześniejszym poście przyczyny. Naprawdę ciężko się z tobą rozmawia, bo udajesz, że nie widzisz tego co napisał interlokutor, tylko cały czas suflujesz swoje tezy, czy tam imaginacje

• @ptak powiedział(a):
    To już chyba beze mnie, bo aż tyle czasu mi nie pozostało.

+1
    Ale przestałam się tym martwić.
    Czasem nawet zazdroszczę rówieśnikom, którzy już hulają po niebieskich połoninach. Żaden kataklizm ich nie dotknie.

• Ci cholerni Polacy znowu się doigrają.

• @ptak powiedział(a):
    To już chyba beze mnie, bo aż tyle czasu mi nie pozostało.

To może być szybciej. W Polsce jest 10 milionów Polaków i 10 milionów anty-Polaków. Anty-Polacy nie są żadnym narodem, to osobniki o duszach niewolniczych, które podporządkowują się sile. Jakbyśmy ich wzięli za mordy, mielibyśmy znakomity materiał do rozbrajania pól minowych ale oczywiście daje się on wykorzystywać też do innych celów.

• edytowano 20:48

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Przecież podałem już we wcześniejszym poście przyczyny. Naprawdę ciężko się z tobą rozmawia, bo udajesz, że nie widzisz tego co napisał interlokutor, tylko cały czas suflujesz swoje tezy, czy tam imaginacje

Afryka jest biedna i głodna. No i ? Co to niby ma tłumaczyć ? Banały jako prawdy objawione ?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.