@marniok powiedział(a):
Ja poszedłem na swoje jak miałem 27 lat, niby dużo ale dzięki temu że byłem z rodzicami do tego wieku mogłem wesprzeć ich finansowo bo z ich bieda-emeryturami straciliby mieszkanie które mieli. Więc to nie do końca tak jest że dwie lewe ręce, nieumiejętność samodzielności, pranie i gotowania się kłania.
Dokładnie tyle samo miałem lat gdy się wyprowadziłem od rodziców do mieszkania babci.
@Przemko powiedział(a):
Wg Eurostatu w 2024 aż 51,6 proc. Polaków w wieku 18-34 lata mieszka wciąż z rodzicami. Jesteśmy w TOP UE pod kątem Gniazdowników.
Nie no, generalnie to jednak jest wstyd, żeby taki starykoń matce na łbie siedział. Wziąłby taki kredyt, zmienił pracę, ożenił się, spłodził kilkoro dzieci -- i od razu by Narut się odrodził.
Taki, przykładowo, Aleksander, w wieku 16 lat wygrywał pierwsze bitwy jako samodzielny kerownik, jak miał lat 19, to wypowiedział wojnę, wojnę, wojnę -- Persji! A potem jakoś już poszło. Tego samego roku papcio wygnał Oleczka z domu, a na serio wyprowadził się w 22 r.ż. Tak trzeba żyć!
@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Nie no, generalnie to jednak jest wstyd, żeby taki starykoń matce na łbie siedział. Wziąłby taki kredyt, zmienił pracę, ożenił się, spłodził kilkoro dzieci -- i od razu by Narut się odrodził.
Taki, przykładowo, Aleksander, w wieku 16 lat wygrywał pierwsze bitwy jako samodzielny kerownik, jak miał lat 19, to wypowiedział wojnę, wojnę, wojnę -- Persji! A potem jakoś już poszło. Tego samego roku papcio wygnał Oleczka z domu, a na serio wyprowadził się w 22 r.ż. Tak trzeba żyć!
Tak wychowujemy nasze dzieci, przecież to się nie wzięło znikąd.
@marniok powiedział(a):
Ja poszedłem na swoje jak miałem 27 lat, niby dużo ale dzięki temu że byłem z rodzicami do tego wieku mogłem wesprzeć ich finansowo bo z ich bieda-emeryturami straciliby mieszkanie które mieli. Więc to nie do końca tak jest że dwie lewe ręce, nieumiejętność samodzielności, pranie i gotowania się kłania.
Dokładnie tyle samo miałem lat gdy się wyprowadziłem od rodziców do mieszkania babci.
Teraz jest to przeciętny wiek opuszczania domu rodzinnego w Polsce, kobiety trochę wcześniej wychodzą (również za mąż, bo około 26-28, panowie przeciętnie około 30). Pewnie ciekawiej to wygląda na poziomie gmin. 20+ lat temu, z mojego powiatowego miasteczka o bezrobociu 20%, wyjechali WSZYSCY z klasy maturalnej. Na 20 chłopaków wróciło 2.
Ha, przypomniało mi się, jak ojciec podwiózł mnie pod akademik (pościel, ubrania itd), a potem sobie pojechał Dobra szkoła życia dla świeżaka w Warszawie.
Komentarz
Tak zawsze było.
Plus jeszcze wujkowie/ciotki z pokolenia rodziców.
Służba i rezydencji. Kiedyś rodzina to była firma. Całkiem spora.
Okazało się, że Turcy w Turcji rozmnażają się równie rzetelnie, co Polacy w Polsce.
Dlaczego kobiety w Polsce i Turcji nie chcą rodzić dzieci?
Kurdyjki nie chcom, ale muszom.
bo dla wielu dzieci to nie priorytet
Z bachorami tylko kłopot
Dla wielu w domyśle i mężczyzn i kobiet.
Brytfanna nie rządzi już falami.
Było, minęło. 15 sierpnia 1914.
And Britons very, very shortly shall be muslim slaves!
👣
🐾
🐾
Kobieta ma jednak zdecydowanie większy wpływ na to, czy dziecko się urodzi,
Dokładnie rok temu ktoś zrobił tę grafikę.
Czy to nie jest też element pedagogiki wstydu?
Jest
No i niedyskretna działalność lobby deweloperów
Ciekawostka, Włochulce się nagle wszyscy powyprowadzali?
I programowania.
noale edukację domową z klasykami miau, studiować nie musiał, żeby dobrą fuchę dostał
także tego
aha, podoba mnie się, że slowiansko mówiący kleją się do niego jak do miodu i chcą się Mace Dończykami nazywać
dzięki B*gu, Grecy się obużyli na czas
Tak wychowujemy nasze dzieci, przecież to się nie wzięło znikąd.
Elementem tego właśnie są te obowiązkowe kaski. Alex the Very Big na Bucefale nie musiał jeździć w kasku.
No i szybko zakończył swą ziemską egzystencję. Live fast, die young.
Teraz jest to przeciętny wiek opuszczania domu rodzinnego w Polsce, kobiety trochę wcześniej wychodzą (również za mąż, bo około 26-28, panowie przeciętnie około 30). Pewnie ciekawiej to wygląda na poziomie gmin. 20+ lat temu, z mojego powiatowego miasteczka o bezrobociu 20%, wyjechali WSZYSCY z klasy maturalnej. Na 20 chłopaków wróciło 2.
Ha, przypomniało mi się, jak ojciec podwiózł mnie pod akademik (pościel, ubrania itd), a potem sobie pojechał
Dobra szkoła życia dla świeżaka w Warszawie.