Skip to content

Powstanie w Ziemi Świętej.

12526272830

Komentarz

• Duch Święty wieje kędy chce.

• edytowano 1 October

@los powiedział(a):
    Śliczna scenka.

-Masz tu, Bibi, telefon i przepraszaj.

-Ale...

-Nie ma ale. Wybiorę za ciebie numer, byś nie kręcił, że zapomniałeś notesu. Łap słuchawkę, no już.

• Ale ja nie wiem co powiedzieć
    • Masz, czytaj

Czołganko publiczne podobne jak wykonał Jelcyn wobec Gorbaczowa.

• Trumpa kolejne, po tym wobec Zielińskiego.

• @Inż powiedział(a):
    Bardzo gruby kabel ma ten telefon. Pewnie to jakiś super-tempest-kodowany-szyfrowany.

Audiofilski, scena szeroka na cały świat!

• edytowano 2 October

Tydzień temu tzw. "Flotylla Sumud" opuściła Kretę i zmierza w stronę wybrzeża Strefy Gazy. Słowo "Sumud" można przetłumaczyć jako "nieustający upór". Flotylla lewicowcych aktywistów.

Dziś w nocy flotylla została przechwycona przez izraelskie wojsko i zapakowana do aresztu, podobno poseł Franciszek Sterczewski tam się znajdował.

• ...pijany rowerzysta zapragnął zostać międzynarodowym celebrytą, może jak Chucky marzy o ONZ

• Tylko Palestyńczyków szkoda ... a że przy okazji zdyskredytuje cały obóz rządzący?
    cóż, wg mnie to źle nie wygląda.

Btw.
    ambasadorem Polski w Izraelu jest niejaki Maciej Hunia, niesławna postać służb specjalnych która w 2010, po zamachu smoleńskim, zabroniła cokolwiek robić w temacie żeby nie zaszkodzić relacjom polsko-radzieckim.
    Smutniejsze jest to że jego nominacje podpisał Andrzej Duda....ehhhhh, kurwens....

• Hehe, będzie śmiesznie.

• Niewiele rzeczy tak cieszy jak widok naszych wrogów skaczących sobie do gardeł.

• edytowano 2 October

Nie mogę się doczekać co powie Grzegorz Braun.

• I jak to skomentuje Eugenio ;-)

• Wężowisko żmij.

• ...fantastyczne! jak różne odłamy sedewakantystów-konklawistów

ps. "siksa żydowska" - to chyba oksymoron?

• @Brzost powiedział(a):
    I jak to skomentuje Eugenio ;-)

Na oddziale stabilnie 🚑

• Nie słyszałem o tym. A wy?

1 kwietnia 2024 roku izraelskie wojsko ostrzelało konwój humanitarny organizacji World Central Kitchen. W ataku zginął Polak – Damian Soból.

Do dziś jego rodzina nie otrzymała żadnego zadośćuczynienia, bo Izrael formalnie odmówił wypłaty odszkodowania.

• Jakby młoda Lempart.

• @trep powiedział(a):
    Nie słyszałem o tym. A wy?

1 kwietnia 2024 roku izraelskie wojsko ostrzelało konwój humanitarny organizacji World Central Kitchen. W ataku zginął Polak – Damian Soból.

Do dziś jego rodzina nie otrzymała żadnego zadośćuczynienia, bo Izrael formalnie odmówił wypłaty odszkodowania.

Słyszeli. O porwanym przez terrorystów też.

• ...dlaczego ten "sumud" tłumaczą jako "wolność"?

• Chcącemu nie dzieje się krzywda.

• "po co sie bestyjo darła, a to tak z całygo garła?"

• edytowano 4 October

Hamas zgadza się uwolnić zakładników i wydać ciała zabitych. A wcześniej odrzucił propozycję Trumpa.

• edytowano 4 October

Hartman oskarża Wyborczą o antysemityzm.

• Gdyby nie to że nie przepadam za popcornem powiedziałbym że idę po ten produkt.

• Nie trzeba znać niemieckiego żeby widzieć że coś z tym tytułem w polskiej wersji jest nie tak, co więcej w wywiadzie w ogóle te słowa nie padają.

• UNRWA to jednostka ONZ w której najwięcej hamasowcow pracowało, nie wiadomo czy można im wierzyć. Niemniej:

"Po umowie w Kairze – nagle cuda

Jeszcze nie opadły emocje po bohaterskim powrocie Franka Sterczewskiego z „żydowskiej niewoli”, w której – jak sam mówił – znalazł się, gdy wiózł jedzenie dla „głodującej Gazy”. W mediach opowieść gotowa: polski poseł w humanitarnej misji, zablokowany przez brutalne państwo, które nie dopuszcza pomocy.

A tu proszę – cuda.

Zanim jeszcze podpisano porozumienie w Kairze, UNRWA ogłasza, że ma wystarczająco żywności dla całej populacji Gazy na trzy miesiące.
    Nie dla części, nie „symbolicznie”, tylko dla wszystkich.

Źródło: https://www.unrwa.org/newsroom/official-statements/unrwa-commissioner-general-gaza-agreement-finally-secure-ceasefire-gaza
    Czyli co – przez cały rok Gaza głodowała na oczach świata, a teraz nagle, przed samym podpisaniem rozejmu, okazuje się, że magazyny są pełne? Że jedzenia jest tyle, że starczy na kwartał?

Przez miesiące powtarzano ludziom, że Izrael blokuje wszystko, że każda ciężarówka z mąką to walka o życie, że dzieci umierają z głodu. W tej narracji Gaza była oblężonym gettem, a świat – bezsilnym świadkiem.
    A dziś, zanim jeszcze otwarto granice, słyszymy, że zapasy są, że „pomoc zabezpieczona”, że „sytuacja stabilna”.
    A Franek? Cóż, wygląda na to, że zanim zdążył dowieźć swoją symboliczną mąkę, ONZ już miała pełne magazyny."

• Czy te pełne magazyny, o których mowa wyżej, znajdują się w Gazie i jej mieszkańcy mają do nich dostęp? Jeśli tak, to ok, ale jeśli nie, to dlaczego niby ich istnienie miałoby w stać w sprzeczności z faktem że

"Izrael blokuje wszystko, że każda ciężarówka z mąką to walka o życie, że dzieci umierają z głodu. W tej narracji Gaza była oblężonym gettem, a świat - bezsilnym świadkiem."

Jeżeli pełne magazyny znajdują się poza Gazą, to heheszki:

"Czyli co - przez cały rok Gaza głodowała na oczach świata, a teraz nagle, przed samym podpisaniem rozejmu, okazuje się, że magazyny są pełne? Że jedzenia jest tyle, że starczy na kwartał?"

są nie na miejscu.

To gdzie są te magazyny?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.