Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

11314151618

Komentarz

• edytowano 07:12

@Przemko powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...słabo to wygląda. Będzie hejt na wysoką kulturę, w tym Chopina, jako "wyraz pogardy elit"?

Słabo to wygląda rozkopanie okolic gdzie odbywa się Konkurs Szopenowski jak również samych Łazienek z remontem pomnikiem Szopena włącznie tuż przed rozpoczęciem konkursu, raz na pięć lat się odbywa i nie można trafić z datą?

...to żenada jest, ale chyba nie o tym problemie rozmowa?

Chodzi o przyklejanie Chopinowi gęby bążura a z kebaba robienie symbolu patriotyzmu

O symbolach mowa a nie o nieudolności i bezmyślności, co do których chyba tutaj nikogo nie trzeba przekonywać

• edytowano 07:16

...proszę zrobić w kontrze mema z zestawieniem bążura na sali z pomnikiem owiniętym folią za barierką "remont", to ok

Ja nie umiem, stary jestem, i pewnie z tego samego również powodu słabo mi na myśl, że patriotycznego prezydenta mamy dzięki temu, że polskim wyborcom bliższy jest kebab niż Chopin

• ps.
    A Karolus zaszczycił Inaugurację Konkursu?

• edytowano 07:48

ps.
    A Karolus zaszczycił Inaugurację Konkursu?

"XIX Konkurs Chopinowski odbędzie się w dniach 2–23 października 2025 r. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Karol Nawrocki objął wydarzenie Patronatem Honorowym oraz ufundował dla laureata I nagrodę główną. "

https://www.prezydent.pl/kancelaria/aktywnosc-ministrow/konferencja-z-okazji-xix-miedzynarodowego-konkursu-pianistycznego-im-fryderyka-chopina,108068

Trwa ustalanie wersji, kebab ok czy nie ok.

Bo my musimy być silni i zdrowi, choćby na skrob...

Bo my musimy być silni i zdrowi, i kebabowi, i kebabowi!

• ...nie zaszczycił, a moim zdaniem powinien, to jest raz na 5 lat a nie ma większego ambasadora kultury polskiej na świecie niż Chopin

• @Filioquist powiedział(a):
    ...nie zaszczycił, a moim zdaniem powinien, to jest raz na 5 lat a nie ma większego ambasadora kultury polskiej na świecie niż Chopin

A dlaczego nie koncert laureatów 21 października? To ważniejsze wydarzenie niż inauguracja.

• @Pigwa powiedział(a):

...nie zaszczycił, a moim zdaniem powinien, to jest raz na 5 lat a nie ma większego ambasadora kultury polskiej na świecie niż Chopin

A dlaczego nie koncert laureatów 21 października? To ważniejsze wydarzenie niż inauguracja.

...a dlaczego nie oba

@Pigwa powiedział(a):

...a dlaczego nie oba

Bo trzeba pracować.

• @Inż powiedział(a):
    Ustawianie się Trzaska w miejscu Unii Wolności gwarantuje mu przegraną w następnych wyborach, czego mu szczerze życzę.

+1

• Nie wiem o co tyle wycia z tym konkursem szopenowskim?
    Już tyle razy była nowa że to nie o nas w tym chodzi.

• @Przemko powiedział(a):

@Pigwa powiedział(a):

...a dlaczego nie oba

Bo trzeba pracować.

...a nie na tym właśnie polega praca Prezydenta?

• @marniok powiedział(a):
    Nie wiem o co tyle wycia z tym konkursem szopenowskim?

...a o co chodzi w tym konkursie? Przepraszam i uprzejmie proszę o przypomnienie

@Przemko powiedział(a):

@Pigwa powiedział(a):

...a dlaczego nie oba

Bo trzeba pracować.

Nie tego. Nie w tym czasie.

• edytowano 08:50

teraz bardziej disco polo łączy lud niż Chopin, a naszym kompozytorem mogą pozachwycać się nieliczni patrioci w typie Legutki, taka jest brutalna prawda

• @janosik powiedział(a):
    teraz bardziej disco polo łączy lud niż Chopin, a naszym kompozytorem mogą pozachwycać się nieliczni patrioci w typie Legutki, taka jest brutalna prawda

I wchodzi hiphop, przecież niedawno Żurek z Nawrockim dyskutowali medialnie cytatami z Paktfoniki, Cenckiewicz jest wielkim fanem OSTR itd.

• Poza tym zawłaszczanie Chopina przez liberalne elitki jest tylko na zasadzie odcięcia się od ludowej muzyki, co jest trochę śmieszne, bo Chopin z niej czerpał garściami. Pewnie dzisiaj by skomponował coś z OSTR ;)

@marniok powiedział(a):
    Nie wiem o co tyle wycia z tym konkursem szopenowskim?

...a o co chodzi w tym konkursie? Przepraszam i uprzejmie proszę o przypomnienie

Nie o konkursie mowa a o Prezydencie i jego ruchach w przestrzeni publicznej i pod publikę.
    Prychanie z wyższością to właśnie to co na szczęście doprowadziło do porażki bążura.

@Przemko powiedział(a):

@Pigwa powiedział(a):

...a dlaczego nie oba

Bo trzeba pracować.

Nie do końca. Prezydent ma tyle rzeczywistej, wycieńczającej pracy, że trudno jest fizycznie wytrzymać. (Z tej też przyczyny uważam, że kandydat sprawny i wysportowany ma dużą przewagę.)

• @Pigwa powiedział(a):

Nie wiadomo, czy są jeszcze bilety.

Chodzi o przyklejanie Chopinowi gęby bążura a z kebaba robienie symbolu patriotyzmu

Cholera, wychodzi że z kebsem obcuję częściej niż z Szopenem.

@Pigwa powiedział(a):

...a dlaczego nie oba

Może z tych samych powodów, dla których prezydent Duda w 2021 był obecny na koncercie laureatów, a nie na inauguracji konkursu.

• @Wielen powiedział(a):

@Pigwa powiedział(a):

Nie wiadomo, czy są jeszcze bilety.

Prezydent otoczył konkurs patronatem honorowym, więc dla niego na pewno są :)

• W sobotę, z synem2 zakupy w adasiu i Anderarmour, a potem patriotyczny kebab u jakiegoś ciapaka. I to w Sosnowcu, na wyprzedaży, w galerii....jak żyć

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Ja mam odwrotnie - zdarza mi się czasem słuchać Chopina (oczywiście rzadziej niż muzykę rozrywkową), za to nigdy w życiu nie jadłem kebaba, do niedawna nawet nie wiedziałem, co to w ogóle jest - jedynie to, że to coś do jedzenia. Musiałem sobie pogoglować (jakiś czas temu, nie przy okazji tej dyskusji). Nie mam nic przeciwko temu jedzeniu, ale jeśli już łączymy temat ulicznego jedzenia z tożsamością, to radziłbym zwrócić się raczej w kierunki zapiekanki, bo to jest coś rzeczywiście naszego, swojskiego, wymyślonego u nas, i jednak też dość popularnego. Co więcej to uliczne danie wywiera "efekt łał" na odwiedzających Polskę cudzoziemcach. Wiedzieliście o tym? Niedowiarkom mogę podrzucić kilka linków do filmików turystów.
    Zgadzam się z obawami Filioquista. Egalitarne tendencje warto wykorzystywać w narracjach i pijarowskich akcjach, ale trzeba być uważnym, żeby przypadkiem nie zrobić prezentu wrogowi albo nie okaleczać samego siebie.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Interesujące. Kebsy są odpłatnie a Szopen za darmo.

• Ten Kawecki to jest nastajaszczy jebaćpis, więc nie dziwi.

• W Keb- lab na Kalwaryjskiej będzie Szopen dziś zamiast arab - popu tak to sobie pan Kamir dziś kombinuje😅

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.