Skip to content

Przyjdzie GLOBCIO i nas zje

1272829303133»

Komentarz

• Modele nie uwzględniają ewolucji planety, są sztywne jak pal azji

• edytowano 22 October

...dlaczego miałby nie chcieć?

And in this [sight], he showed a little thing the quantity of a hazelnut, lying in the palm of my hand as it seemed to me, and it was as round as any ball. I looked therein with the eye of my understanding, and thought: “What may this be?” And it was answered generally thus: “It is all that is made.” I marveled how it might last, for it seemed to me it might suddenly have fallen into nought [nothing] for its littleness. And I was answered in my understanding: “It lasteth and ever shall, because God loveth it. And so hath all things being by the love of God.”

• @trep powiedział(a):
    Jeśli to by miało zagrać planecie a Pan Bóg miałby plan, żeby ona jeszcze trochę poistniała, to przecież wyprodukuje bakterię, która żywiąc się CO2 będzie wydalać O2. To oczywiste.

Glony, Algi et consortes lubią to

• edytowano 31 October

Rozwijanie AI wymaga ogromnych ilości energii, gigantycznych wręcz, serwerownie też, spojrzał na rachunki i policzył w głowie, że to nijak się nie zepnie.

• wyznawcy globcia powinni sobie rezerwować działki i budować domy w miejscach, które od globcia nie ucierpią. A tu kuku> @janosik powiedział(a):

no i co teraz zrobi ten świat nauki? Mieli konsensus, bo jak nie to zagdakają, a tu nagle arcykapłan zmienił linię.

• Rządził już na Ziemi koleś, co kazał biczować morze, rządził inny, co podpalił stolicę swego kraju, ale takiego poziomu szaleństwa jak dziś chyba nie było. W sytuacji obfitości wszelkich dóbr rząd Szwajcariej nakazał obniżyć (zimą) temperaturę w mieszkaniach i domach do mniej niż 19 stopni pod groźbą więźnia (3 lata) lub wysokich grzywien.

Latem zaś nie można chłodzić do mniej niż 25.

• edytowano 05:28

No i bardzo dobrze jak zima to zima a lato to lato. Powrót do korzeni. A u mnie w bloku zima i lato 25 stopni.

• U nas był wyrok skazujący, gdy kobieta utrzymywała temperaturę poniżej jakiegoś poziomu, bo sąsiedzi musieli przez to mocniej ogrzewać u siebie.

• A w polskojęzycznych organach porady jak z PRL:

Wiele osób deklaruje, że tej zimy nie uruchomi centralnego ogrzewania, by nie nadwyrężyć domowego budżetu. Czy to oznacza, że jesteśmy skazani na chłód? Absolutnie nie! Eksperci radzą, że wystarczy jedna prosta zmiana, by cieszyć się komfortową temperaturą w sypialni.

https://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-ciepla-sypialnia-bez-ogrzewania-jedna-zmiana-w-pokoju-i-masz,nId,8040454

• A jeśli masz twardą podłogę, rozważ położenie dywanu - zapewni on dodatkową warstwę izolacji, dzięki której ciepło nie ucieknie przez podłogę.

Istotnie, mam twardą podłogę ale dotąd mi się wydawało, że nie jestem specjalnym wyjątkiem. Pani dziennikarka ma podłogę mientką?

PS. Nie ogrzewam sypialni. W chłodzie się lepiej śpi.

• edytowano 09:31

@los powiedział(a):
    PS. Nie ogrzewam sypialni. W chłodzie się lepiej śpi.

No właśnie, zawsze jest okno rozszczelnione. Gdzieś mi mignęło że w Japonii w domach drewnianych na wsi średnia temperatura zimą w pomieszczeniach to 18 stopni, a w sypialni - 13. U nas w sypialni jest bliżej 19-20, no ale my nie chodzimy w swetrach jak ci Japończycy.

• Ja chodzę. Chłód jest generalnie zdrowszy i przyjemniejszy.

• Ale mi się przypomniało.... zupełnie bez związku ofc
    "Lepszy ciepły smrodek niźli świeży chłodek"

• @marniok powiedział(a):
    Ale mi się przypomniało.... zupełnie bez związku ofc
    "Lepszy ciepły smrodek niźli świeży chłodek"

Lepiej słabo jechać niż dobrze iść. ;)

• Od zimna jeszcze nikt nie umarł, a od smrodu — cała armia Napoleona!

• Generał Mróz ma inne zdanie na ten temat

• Jednak to generał Błoto niszczył stópki żołnierzom

• @trep powiedział(a):
    Rządził już na Ziemi koleś, co kazał biczować morze, rządził inny, co podpalił stolicę swego kraju, ale takiego poziomu szaleństwa jak dziś chyba nie było. W sytuacji obfitości wszelkich dóbr rząd Szwajcariej nakazał obniżyć (zimą) temperaturę w mieszkaniach i domach do mniej niż 19 stopni pod groźbą więźnia (3 lata) lub wysokich grzywien.

Latem zaś nie można chłodzić do mniej niż 25.

Trepie, wrzuciłem w szatkownice dokładnie Twoje słowa https://tinyurl.com/yp6hdkdh i sztuczny inteligent całkowicie tentemu zaprzeczył.
    However, reszta merdiów pod spodem jednem baraniem głosiem bekła, że to prawda ale to bełło w 2022 rocku.

I think you've been had.

👣

🐾
    🐾

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.