@Przemko powiedział(a):
Współcześnie zaczynamy pracę zawodową na poważnie gdzieś 10 lat później niż dawniej, żyjemy dłużej, a wiek emerytalny pozostał bez zmian. Wnioski nasuwają się same, to się nie będzie spinać nawet jeśli dzieci będzie dużo.
10 lat później czyli kiedy?
Z moich obserwacji -- w okolicy drugiego roku studiów, czyli ~20 r.ż.
@Przemko powiedział(a):
powiedział kiedyś Jorge, że nie można płacić ludziom za rodzenie dzieci, on ma rację, chęć rodzicielstwa musi wypływać z wnętrza człowieka, ale też to nie może być za karę.
Płacenie ludziom za rodzenie dzieci ma nawet swoją nazwę - surogacja.
A jak się nazywa płacenie za opiekę na starość i kupowanie sobie tego co można mieć w naturalny sposób?
Kiedyś 90% ludzi nie kupowało jedzenia, a jednak przenieśli się do miast i zaczęli kupować to, co można mieć w naturalny sposób.
Czyli potwierdza się moja obserwacja.
Ludzie są coraz bardziej wygodni i leniwi.
W tych kwestiach też.
A że się czkawką odbija/odbije to już poza zdolnością ich pojmowania.
@Przemko powiedział(a):
powiedział kiedyś Jorge, że nie można płacić ludziom za rodzenie dzieci, on ma rację, chęć rodzicielstwa musi wypływać z wnętrza człowieka, ale też to nie może być za karę.
Płacenie ludziom za rodzenie dzieci ma nawet swoją nazwę - surogacja.
A jak się nazywa płacenie za opiekę na starość i kupowanie sobie tego co można mieć w naturalny sposób?
Kiedyś 90% ludzi nie kupowało jedzenia, a jednak przenieśli się do miast i zaczęli kupować to, co można mieć w naturalny sposób.
W tych kwestiach też.
Zastanawia żarliwa obrona przez co poniektórych katastrofalnie niskiej dzietności na katolickim forum,
Komentarz
...a płacą składki?
W tych kwestiach też.
Zastanawia żarliwa obrona przez co poniektórych katastrofalnie niskiej dzietności na katolickim forum,