To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.
W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...
Może mam słabą wyobraźnię, ale Redaktor Wilczycki jest jednym z ostatnich, których sobie mogę wyobrazić jako nadstawiających karku, czy to za słuszną czy niesłuszną sprawę.
To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.
--Wróćmy jeszcze do poszukiwań. Znalazła pani Boga? Czy w ogóle można Go znaleźć?
-– Czy znalazłam? W jakimś sensie tak. Co oczywiście nie znaczy, że nie miewam wątpliwości. Bywają dni, gdy moja wiara jest silna. A także dni, w których ona niemalże znika. Taki jest już chyba nasz ludzki los. Ale niezmiennie marzę, by Bóg był. I by miał twarz Jeremiego Przybory lub mojego taty, najlepszych ludzi, jakich poznałam.
Informacja Wojskowa to było coś znacznie gorszego, niż ubecja. Wydaje mi się, że ta kwestia o tatusiu padła, gdy śp. pani Magda miała już skończone 12 lat?
RR - niby faktycznie wszystko klasyki, ale z mojej dzisiejszej perspektywy żaden nie warty oglądania. Zresztą, nawet i wcześniej żaden z nich mnie nie zachwycił.
"A teraz przypadek znacznie bardziej graniczny - Rob Reiner. Wybitny reżyser, w ciągu 7 zaledwie lat w latach 80. nakręcił aż 5 klasyków amerykańskiego kina: Spinal Tap, Stand by Me, Princess Bride, When Harry Met Sally i Misery.
Prywatnie - nosiciel najbardziej jadowitej odmiany TDS (przynajmniej podczas pierwszej kadencji Trumpa, potem przeşcignęli go młodsi). W skrócie - był amerykańskim Tomaszem Lisem, aż w końcu rok temu trafił na platformę BlueSky, skąd przepędziły go jeszcze bardziej oszalałe z nienawiści aktywiszcza.
Wczoraj policja Los Angeles znalazła ciała jego i jego żony w ich wspólnym domu - oboje zostali po prostu zarżnięci. Pod zarzutem morderstwa zatrzymano ich syna, byłego (?) narkomana.
Pomarańczowy Donald, z właściwą sobie klasą, na pożegnanie skopał jeszcze Reinera na swoim koncie Truth Social."
Komentarz
No, ten po prawej. Ten z lewej wygląda mi na Laska.
W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...
Adam Strzembosz
A jeszcze pamiętam jak prof. AS występował w prezydenckich prawyborach "prawej strony" w GaPol-u AD 1995...
Może mam słabą wyobraźnię, ale Redaktor Wilczycki jest jednym z ostatnich, których sobie mogę wyobrazić jako nadstawiających karku, czy to za słuszną czy niesłuszną sprawę.
O zmarłym tylko dobrze albo wcale, więc o Strzemboszu będzie dobrze. Dobrze, że umarł.
Był człowiek, nie ma człowieka.
Niestety wszystko co naszkodził, to nasze...
+1000
"wymiar sprawiedliwości i środowisko sędziowskie oczyści się samo"
Skoro nie zdążyli wypalić na czole, niech choć dadzą na nagrobek.
Przynajmniej był konsekwentny. Choć nie do końca - powinien to zrobić jako pierwszy.
Ale umarł robiąc to, co kochał najbardziej.
długo się nie mógł zdecydować.
Jak ktoś się tak nazywa...
Hm.
Poprzednio znacznie śmieszniej.
Niedługo Święta. Wspomnijmy ją koledą:
I zrobiło karierę mimo braku talentu.
Miała pH w życiu (5,5)
A stryjaszek?
Poza skalą.
Nie zanotowałam udziału Magdy Umer w przemyśle pogardy - napisałam o tym w wątku RIP.
Przytoczona powyżej piosenka mnie akurat nie razi.
.... ten nie żyje.
"Już nie myśl o żartach zupełnie nie w porę
Przepraszam za słońce przepraszam za deszcz
Za wszystko, za co tylko chcesz"
Większość piosenek jest irytująca. Ale kilka zapada w pamięć:
EDIT: jak podaje internet, U. w trzeciej piosence tylko gościnnie. Ale zostawiam.
Nie mam zamiaru nikogo sądzić. Ona już jest po Sądzie Doskonałym i mam nadzieję, że trafi do nieba.
Chodzi mi tylko o zachowanie jakiegoś realizmu.
https://gwiazdy.wp.pl/magda-umer-to-wszystko-przypomina-jakis-ponury-film-science-fiction-6576261832755744a
https://zycie.news/polska/34162-magda-umer-o-najtrudniejszym-doswiadczeniu-w-zyciu-jej-brat-sprawil-ze-docenia-teraz-walke-kobiet-o-swoje-prawa-o-co-chodzi
Informacja Wojskowa to było coś znacznie gorszego, niż ubecja. Wydaje mi się, że ta kwestia o tatusiu padła, gdy śp. pani Magda miała już skończone 12 lat?
RR - niby faktycznie wszystko klasyki, ale z mojej dzisiejszej perspektywy żaden nie warty oglądania. Zresztą, nawet i wcześniej żaden z nich mnie nie zachwycił.
Co to jest RR?
Robert Reiner - reżyser wspomniany w wątku RIP.
Przeklejam zatem:
"A teraz przypadek znacznie bardziej graniczny - Rob Reiner. Wybitny reżyser, w ciągu 7 zaledwie lat w latach 80. nakręcił aż 5 klasyków amerykańskiego kina: Spinal Tap, Stand by Me, Princess Bride, When Harry Met Sally i Misery.
Prywatnie - nosiciel najbardziej jadowitej odmiany TDS (przynajmniej podczas pierwszej kadencji Trumpa, potem przeşcignęli go młodsi). W skrócie - był amerykańskim Tomaszem Lisem, aż w końcu rok temu trafił na platformę BlueSky, skąd przepędziły go jeszcze bardziej oszalałe z nienawiści aktywiszcza.
Wczoraj policja Los Angeles znalazła ciała jego i jego żony w ich wspólnym domu - oboje zostali po prostu zarżnięci. Pod zarzutem morderstwa zatrzymano ich syna, byłego (?) narkomana.
Pomarańczowy Donald, z właściwą sobie klasą, na pożegnanie skopał jeszcze Reinera na swoim koncie Truth Social."
https://x.com/RapidResponse47/status/2000579703942344839