Skip to content

Out

12346»

Komentarz

• @los powiedział(a):
    To z nieśmieszych błaznów został się jeszcze tylko Fedorowicz. Pewnie niedługo.

Nowe pokolenie dorobiło się własnych błaznów, jak młody Szczur.

• Ale on nigdy nie był śmieszny. Młynarski, Tym i Fedorowicz kiedyś byli.

• @los powiedział(a):
    Ale on nigdy nie był śmieszny. Młynarski, Tym i Fedorowicz kiedyś byli.

XD nie da się zaprzeczyć

• Można jeszcze Laskowika dorzucić.
    Bo chyba żyje?

• Fedorowicz dał mi wiele radości w młodości. Był naprawdę wyjątkowo utalentowany. Ale faktycznie dla niego cezurą była komuna. Te dzienniki telewizyjne w stanie wojennym w drugim obiegu to było duże coś *. Te w telewizji były słabe. Nie tak żenujące jak Tym - obejrzałem z 5 minut tego Rysia i myślałem, że się spalę ze wstydu - za niego. Ale już nie śmieszne.

'*Pamiętacie ten witz z Żukrowskim o służbie narodu?

• @los powiedział(a):
    Ale on nigdy nie był śmieszny. Młynarski, Tym i Fedorowicz kiedyś byli.

Momentami na samym początku był, ale to był taki humor ze szkoły średniej powiedzmy, akademickim już bym go nie nazwał.

• @Filioquist powiedział(a):
    ..."Rysia" oglądałem w kinie ze zgrozą i zażenowaniem, ale wyszedłem z autentycznym podziwem dla czegoś, co w moim ówczesnym odczuciu było genialnym przykładem intencjonalnie złego filmu w klimacie "chcecie Misia 3, to macie, Ryś wam w oko" i surrealistyczną satyrą jadącą po bandzie i przez bandę w czasach, kiedy już dawno "życie przerosło kabaret"

Innej twórczości Tyma w III RP nie zarejestrowałem.

Ciekawe jak to się zestarzało.

Miał rolę w Rozmowach przy wycinaniu lasu.

• @trep powiedział(a):
    Fedorowicz dał mi wiele radości w młodości. Był naprawdę wyjątkowo utalentowany. Ale faktycznie dla niego cezurą była komuna. Te dzienniki telewizyjne w stanie wojennym w drugim obiegu to było duże coś *. Te w telewizji były słabe. Nie tak żenujące jak Tym - obejrzałem z 5 minut tego Rysia i myślałem, że się spalę ze wstydu - za niego. Ale już nie śmieszne.

'*Pamiętacie ten witz z Żukrowskim o służbie narodu?

Ryś to problem czasu do spożycia jako głowne danie, jaki mieli bohaterowie tworzeni w komunie ("być może wtedy miało to sens, ale teraz nie"- jak powiedział Jozef Hen o Złym, kiedy dostał do przerobienia Tyrmanda na scenariusz). Ten sam problem mieli Węgrzy z Pelikanem ze swojej najwybitniejszej komedii A Tanu. Stworzyli marną kontynuację w '95, ktorej w ogóle nie warto łączyć z pierwowzorem.

• Mnie najbardziej podobały się "Rozmowy przy wycinaniu lasu".
    Teksty są genialne ale do tego jeszcze odpowiedni aktorzy i ich gra.
    Majstersztyk!

👣

🐾
    🐾

• edytowano December 2024

Oj, Zyzol, zyzol.

Ja to lubie jego Sęk 2. Podobnd rozkminy. Szczególnie mi się kojarzy jak do mnie dzwonili i pytali czy mam straty przy produkcji ciast, bo oni z tego żyją, że zbierają straty.

• Zmarł Andrzej Piliczewski, reżyser związany ze studiem Semafor, twórca kota Filemona i wróbla Ćwirka.

• @Rzchanym powiedział(a):
    Zmarł Andrzej Piliczewski, reżyser związany ze studiem Semafor, twórca kota Filemona i wróbla Ćwirka.

W razie czego to mamy jeszcze drugi wątek informujący o tym samym - RIP.

• Jimmy Carter, oldest of all US presidents, dies aged 100.

👣

🐾
    🐾

• Wszyscy, co mu śpiewali na imieninach palą się ze wstydu.

• W zależności od język śpiewania.

• @Mania powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    "knajpa w maju ogłosiła, ze zamyka lokal w starej lokalizacji, do zobaczenia gdzie indziej - ale potem już się nie odezwali ani razu w swoich mediach społecznościowych"

https://www.facebook.com/restauracja.gluten.tak/posts/pfbid0R6ZtYrTuEijfGJVgHdVJSB7GMbLu4w4ABe7LuJLwF2FYRzX39RtMU6gXxJbjpnnHl

Nazwa kojarząca się z glutami nie mogła gwarantować sukcesu.

Hah, ten komentarz mam ciągle w głowie w trakcie jakichś branżowych gadek o "bezglutach".

• (Z niejakim opóźnieniem) W marcu 2024 w wieku 102 lat zmarła Iris Apfel, amerykańska ikona stylu.
    Była projektantką wnętrz. Nazywała siebie geriatryczną celebrytką. Do końca życia zachowała jasność umysłu i zamiłowanie do niecodziennych stylizacji.

• koham!
    ikona, stara, młoda du chem!

• @Mania powiedział(a):
    (Z niejakim opóźnieniem) W marcu 2024 w wieku 102 lat zmarła Iris Apfel, amerykańska ikona stylu.
    Była projektantką wnętrz. Nazywała siebie geriatryczną celebrytką. Do końca życia zachowała jasność umysłu i zamiłowanie do niecodziennych stylizacji.

nie zawsze była stara

• David Lynch odszedł po długiej chorobie. Dobry był reżyser, chlip, chlip...
    R.I.P.

• Kozacko że jeszcze zagrał Forda u Spielberga.

• @MiejSen powiedział(a):
    Kozacko że jeszcze zagrał Forda u Spielberga.

^lubię to (mega scena)

• edytowano 16 January

@vigilate1944 powiedział(a):
    David Lynch odszedł po długiej chorobie. Dobry był reżyser, chlip, chlip...
    R.I.P.

...et Lux Aeterna luceat!

Beethoven wybrał to Requiem na swój pogrzeb a Lynch Agnus Dei na napisy końcowe "Fire Walk with Me"

To był poeta-wizjoner, mniej/bardziej świadomie/nieświadomie (jak to poeta) najtrafniej diagnozował wizualnie/fabularnie duchowy stan świata przypominając, że "nie toczymy walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw pierwiastkom duchowym zła na wyżynach niebieskich."...

• To taki szort z ery Inlandu, jak z żoną zrobili żart z narracji filmów swoich. Jeśli ktoś jest w stanie zdystansować się do własnego dzieła i jego składniówi głównych i złożyć z kawałków na nowo dla beki to właśnie jest mistrzem. Na pewno Hitch tak umiał, o czym świadczą jego wstępy do A.H. przedstawia. A Hitch był ulubionym reżyserem Lyncha. Ciekawe co teraz razem nakręcą?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.