Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1132133134135136138»

Komentarz

• A kto mówi, że zarząd przygnębiony? Jak są wpływy ze skarbu państwa ale nic więcej, to po co dziennikarze?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):
    https://press.pl/tresc/91268,dziennikarze-gw-przygnebieni_-mowa-o-beznadziejnej-sytuacji-i-braku-perspektyw

Moje ulubione:

jest źle, a będzie jeszcze gorzej

Ale czegoś tu nie rozumiem, wpływy ze skarbu państwa wróciły więc o co chodzi?

Panie Areczku, wpływy są dla zarządu. :)

• Nie wrzucałem tutaj przecieków radosnej wyrzynaki pod nazwą 'łączenie wyborcza.pl z gazeta.pl' ale jednak to przekracza granice:

Wojciech Czuchnowski (w wysłanym piśmie - MS wyjaśnia) wyraża w nim niezadowolenie z konieczności przeprowadzki z trzeciego na pierwsze piętro budynku Agory przy Czerskiej w Warszawie. To konsekwencja połączenia newsroomu "Gazety Wyborczej" i Gazeta.pl, który ma wystartować z początkiem marca.
    (...) Przyznaje jednak, że wysłał je zarówno do wiadomości kierownictwa, jak i szerokiego grona redakcyjnych kolegów. – Potwierdzam, że wyraziłem kilka osobistych wątpliwości dotyczących ostatnich zmian w wydawnictwie – mówi nam Czuchnowski.

Źródło przecieków.
    Ja rozumiem różne działania, ale to jest czysty skandal!!!
    Natomiast opisy walk frakcyjnych i wyrzynania się postmergingowego przypomniały mi czasy, gdym to na własne oczy obserwował.
    To chyba jest faktycznie walka o kajutę na najwyższym pokładzie na Titanicu, jak to w komentarzach porównano.

• Ciekawe123 czy książke śp Remuszki czytał?

• Nasuwa mi się tylko staropolskie ROTFL

• Tak, a co?

Żadna odpowiedź lepiej nie pasuje!

• Malewicz? Mój mistrz, zwłaszcza od „Walki murzynów nocą w tunelu".

• Alphonse Allais

• edytowano 4 March

No to czekam na magazyn literacki* bez ideolo pierdololo w ramach protestu.

*popularny nie dla literaturoznawców czy ambitnych polonistów.

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):

Ale pamiętasz koniec pewnego elementu pierwszej sceny pierwszego Szreka? (ten z książką)
    Więc rzyczem miłego czekania ;)

A redaktorom wszelakim polecam rozkminę czy osoby, które wypracowały kapitał początkowy i przekazali go w zarząd sprawniejszym (otwarte pytanie - jak bardzo są oni sprawni, bo ich kariery poza Agorą nie porażają), którzy to rozwinęli, mają prawo teraz to porozwalać?

• Tak, tak, tak!

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):

*popularny nie dla literaturoznawców czy ambitnych polonistów.

...może być dla ambitnych polonistów

• edytowano 4 March

...

• @los powiedział(a):
    Alphonse Allais

Obraz (oryginalnie autorstwa Paula Bihauda) na tyle wpływowy, że nadal zdarzają się mniej lub bardziej udane próby jego skopiowania.

https://x.com/delestoile/status/2028954039690334594

• @los powiedział(a):
    Alphonse Allais

• @peterman powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Alphonse Allais

Obraz (oryginalnie autorstwa Paula Bihauda) na tyle wpływowy, że nadal zdarzają się mniej lub bardziej udane próby jego skopiowania.

https://x.com/delestoile/status/2028954039690334594

To nie tyle kopia obrazu co preformans inspirowany tematem.

• Wiadomix, le tableau vivant.

• edytowano 6 March

Nie pierwszy raz! Agora kupiła licencję na Bebo kiedy już było wiadomo że raczej Facebook wygra, w sumie chyba wszystkie internetowe inwestycje Agory to były wtopy.

• Gugla też spuścili na dżewo.

• @los powiedział(a):
    Gugla też spuścili na dżewo.

Usiłowali walczyć za pomocą 'Szukacza' oraz rzucili wyzwanie Google Maps oraz Amazonowi, ale to początkowo nie była bezpośrednio Agora, a jej bardziej promienista odnoga.
    To tylko pokazuje, że im innowacyjności starczyło na zeszłe tysiąclecie. Ludzie żyją w świecie sprzed dwudziestu lat.

• Ale AD 1989 wykazali się sprawnością. Nie tylko w wyszukiwaniu patronów.

• 2021:

"Dziennikarz śledczy „Gazety Wyborczej” Wojciech Czuchnowski napisał raport opisujący nieudane inwestycje wydawcy tytułu, spółki Agora. Jak się dowiedzieliśmy, chodzi o działania podejmowane przez Agorę w latach 2008-2020. Według obliczeń Czuchnowskiego i analityków, straty spółki miały wynieść wtedy ponad 260 mln zł. W raporcie podkreślono, że nikt z odpowiedzialnych za ich spowodowanie nie poniósł wedle oficjalnej wiedzy żadnych konsekwencji. Te miała natomiast ponieść osoby pracujące w Agorze – głównie w zespole „Wyborczej”: raport wskazuje, że chodzi tu o zwolnienia, obniżki pensji czy zamykanie oddziałów w ramach tzw. optymalizacji kosztów.

W niedzielę Czuchnowski wysłał tekst do zarządu i rady nadzorczej Agory, członków spółki Agora-Holding (jeden z właścicieli Agory, ma 35,36 proc. głosów na zgromadzeniu), a także kierownictwa „Wyborczej”."

https://www.wirtualnemedia.pl/nieudane-inwestycje-agora-strata-260-mln-zl-wojciech-czuchnowski-gazeta-wyborcza-raport,7170077187331713a

• @los powiedział(a):
    Ale AD 1989 wykazali się sprawnością. Nie tylko w wyszukiwaniu patronów.

Książka śp Stanisława Remuszki sporo wyjaśniła, ja mając z nimi kontakt 10 lat później też mogę trochę dodać.
    Generalne to byli sprawni w eliminowaniu niekomunistycznej konkurencji za pomocą swoich kontaktów z zachodnimi lewakami.
    Jakim kiedyś byłem głupcem

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Ale AD 1989 wykazali się sprawnością. Nie tylko w wyszukiwaniu patronów.

Książka śp Stanisława Remuszki sporo wyjaśniła, ja mając z nimi kontakt 10 lat później też mogę trochę dodać.
    Generalne to byli sprawni w eliminowaniu niekomunistycznej konkurencji za pomocą swoich kontaktów z zachodnimi lewakami.
    Jakim kiedyś byłem głupcem

Wszystkie przewagi biznesowe tego środowiska na tym przecież polegały, na wolnym rynku byli bez szans.

• Nareszcie!

Krzysztof Wyszkowski
    @KWyszkowski
    ·
    3 g.
    GEORGE SOROS PRZEBYWA W ARESZCIE DOMOWYM. JEGO SYN WŁAŚNIE UCIEKŁ DO DUBAJU. 6 marca 2026 r., godz. 5:00. Podczas gdy Ameryka spała, agenci federalni otoczyli posiadłość Sorosa w Katonah w stanie Nowy Jork. 47 agentów. 12 pojazdów opancerzonych. Helikopter krążył nad nimi.
    Mr. Pool
    @MrPool_QQ
    ·
    4 g.
    🔻 GEORGE SOROS IS UNDER HOUSE ARREST. HIS SON JUST FLED TO DUBAI.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.