Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1782783784785786788»

Komentarz

• @Wielen powiedział(a):
    Nie robactwo a osoby owadzie.

...ubogacające osoby

• "Albo Unia albo Białoruś!" A czemu nie obie jednocześnie?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    "Albo Unia albo Białoruś!" A czemu nie obie jednocześnie?

Właśnie się to ziszcza.

• edytowano 13 June

Całkiem niedawno rodzice H. Nowaka zachowali się rozsądnie, za co otrzymali pochwałę od z samego premiera UK. Ludzie których dziecko właśnie na oczach wszystkich okrutnie zamordowano a następnie publicznie szkalowano po śmierci. Krążą dziwne pogłoski że rodzina była wielokrotnie zastraszana aby sprawy nie nagłaśniać i nie prostować. Po wybuchu zamieszek pan premier ich pochwalił za wzorowe zachowanie. Ktoś zna bardziej perfidną i bezczelną groźbę??
    A więc nie martwmy się poza Unią też jest życie.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Właśnie się to ziszcza.

Mój dobry kolega, bywszy excathedrowicz, od lat, niemal obsesyjnie, przy różnych okazjach, wraca do tematu bezwzględności federales walczących z Cristeros. Ostanio podejrzewa, że Tuskowcy powoli zaczynają testować służby pod tym kątem.

• @allium powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Właśnie się to ziszcza.

Mój dobry kolega, bywszy excathedrowicz, od lat, niemal obsesyjnie, przy różnych okazjach, wraca do tematu bezwzględności federales walczących z Cristeros. Ostanio podejrzewa, że Tuskowcy powoli zaczynają testować służby pod tym kątem.

Platforma Rewolucyjno Instytucjonalna już istnieje.

• edytowano 20 June

Kiedyś wspominałem, że na gazeta.pl komentarze obskakuje jakaś grupa PiSowska i jest pod każdym tekstem jedno wielkie obrzucanie się błotem z gazownikami. Portal nigdy sobie z tym nie poradził. Ktoś dał w morde w autobusie amerykaninowi? 80% komentarzy to bluzganie na siebie na kogo dający w morde głosował.

Wydawało mi się, że gorzej być nie może.

Od jakiegoś czasu do komentarzy ktoś tam generuje część z AI. Wchodzą długie durnowate teksty. Wojna na ukrainie? Tekst o popularyzacji uli i pszczół. Żołnierze ukraińscy będą do Polski jeździć i zajmować się pilnowaniem uli aby leczyć traumy.

Jeszcze na dodatek zrobili internetowe ankiety. Które potem komentują. Ewidentnie niektóre ankiety są nabijane głosami botów. Ci durnie tego nie blokują. Ostatnio widziałem artykuł komentujący ankietę, ze zdziwieniem że czytelnicy w 60% wybrali opcje nie po linii gazety.

Nauka z tego płynie taka, że gorzej może być zawsze.

• @peterman powiedział(a):
    Heil Sturmer podał się do dymisji.

https://x.com/PolitlcsUK/status/2068976303458410537

Czas na niebinarną i/lub islamską osobę premierską?

• @MarianoX powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

Szkoda, że Korbin za stary, przynajmniej byłoby wesoło na czerwono.

• Korbin to skrzyżowanie Korwina z Corbynem?

• Tak z kronikarskiego obowiązku, z cyklu jak znacie to posłuchajcie:

@peterman powiedział(a):

To może jakaś Hidźra?

• Jastrzębowski wyjechał dziś na X z czymś takim:

sławek jastrzębowski 🇵🇱
    @sjastrzebowski
    Dzień dobry. Gdyby słyszeli Państwo o godzinie 6.00 syreny, to dziś obchodzimy piątą, okrągłą rocznicę, kiedy do mojego domu weszli agenci CBA od Mariusza Kamińskiego (PiS) i mnie okradli. Ukradli mi sprzęt wart 40 tysięcy złotych i do tej pory nie oddali komputera, iPada i telefonu wartych ponad 20 tysięcy, w sumie moich prywatnych, z moim archiwum. Weszli na polecenie prokuratury - którą też rządził PiS - łamiąc tajemnicę dziennikarską i po prostu - z mojego punktu widzenia - kradnąc wartościowe, potrzebne mi do pracy i codziennego funkcjonowania rzeczy. Pan oficer CBA (rozwiązać tę hołotę) w obecności mojej rodziny i mojego adwokata kontaktował się z prokuratorkiem, który powiedział, że jeśli nie podam hasła do komputera i telefonu Apple, to zabiorą komputer mojej córki, a jak podam, to nie zabiorą. Nie podałem i zabrali. Takie tam gestapowskie metody prokuratury za czasów PiSu. Oczywiście pan prokurator być może szkolony na książkach o Dzierżyńskim teoretycznie niczego nie ukradł (choć myślę, że ukradł, sprzedał i przepił), bo uraczył mnie rok temu pismem, że sprzęt czeka na specjalistę, który ma złamać hasło. Ponieważ formację CBA oceniam, jako formację umiarkowanych przygłupów, to może to potrwać jeszcze kilka dekad. W sumie dzięki wizycie CBA w ciągu jednego dnia musiałem wydać na telefony i komputery dla rodziny i siebie z 25 tysięcy.
    W sprawie, która posłużyła im za pretekst, żeby zdobyć mój sprzęt, przez 5 lat nikt mnie nie przesłuchał i nie postawił zarzutów, a ja nie mam pojęcia co to za sprawa, w ogóle nie wiem o co chodzi.
    Cóż. Z dużą uwagą słucham przedstawicieli PiS krytykujących obecnie rządzącą bandę za łamanie prawa, no i przyznaje, że PiS ma rację.
    Życzę Państwu pięknego dnia. Może zrobić jakąś imprezę i zaprosić złodziejaszków?
    6:02 AM · 22 cze 2026
    ·

• @los powiedział(a):
    Korbin to skrzyżowanie Korwina z Corbynem?

Także metrykalnie.

• Daniel Nawrocki był gościem na podcaście u Szalonego Reportera, który hejtował jego i jego ojca w czasie kampanii prezydenckiej. Szalony się pokajał, a Daniel zyskał sympatię wszystkich komentatorów - nawet tych głosujących na Trzaskowskiego. Kilku z nich przyznało, że zamierzali go zhejtować, ale posłuchali i doszli do wniosku, że Daniel to porządny gość.
    Daniel startuje w necie ze swoim podcastem już 1 VII - z prawicowymi dziennikarzami. Wygląda to ciekawie. Oby mu się udało!

• @Mania powiedział(a):
    Jastrzębowski wyjechał dziś na X z czymś takim:

sławek jastrzębowski 🇵🇱
    @sjastrzebowski
    Dzień dobry. Gdyby słyszeli Państwo o godzinie 6.00 syreny, to dziś obchodzimy piątą, okrągłą rocznicę, kiedy do mojego domu weszli agenci CBA od Mariusza Kamińskiego (PiS) i mnie okradli. Ukradli mi sprzęt wart 40 tysięcy złotych i do tej pory nie oddali komputera, iPada i telefonu wartych ponad 20 tysięcy, w sumie moich prywatnych, z moim archiwum. Weszli na polecenie prokuratury - którą też rządził PiS - łamiąc tajemnicę dziennikarską i po prostu - z mojego punktu widzenia - kradnąc wartościowe, potrzebne mi do pracy i codziennego funkcjonowania rzeczy. Pan oficer CBA (rozwiązać tę hołotę) w obecności mojej rodziny i mojego adwokata kontaktował się z prokuratorkiem, który powiedział, że jeśli nie podam hasła do komputera i telefonu Apple, to zabiorą komputer mojej córki, a jak podam, to nie zabiorą. Nie podałem i zabrali. Takie tam gestapowskie metody prokuratury za czasów PiSu. Oczywiście pan prokurator być może szkolony na książkach o Dzierżyńskim teoretycznie niczego nie ukradł (choć myślę, że ukradł, sprzedał i przepił), bo uraczył mnie rok temu pismem, że sprzęt czeka na specjalistę, który ma złamać hasło. Ponieważ formację CBA oceniam, jako formację umiarkowanych przygłupów, to może to potrwać jeszcze kilka dekad. W sumie dzięki wizycie CBA w ciągu jednego dnia musiałem wydać na telefony i komputery dla rodziny i siebie z 25 tysięcy.
    W sprawie, która posłużyła im za pretekst, żeby zdobyć mój sprzęt, przez 5 lat nikt mnie nie przesłuchał i nie postawił zarzutów, a ja nie mam pojęcia co to za sprawa, w ogóle nie wiem o co chodzi.
    Cóż. Z dużą uwagą słucham przedstawicieli PiS krytykujących obecnie rządzącą bandę za łamanie prawa, no i przyznaje, że PiS ma rację.
    Życzę Państwu pięknego dnia. Może zrobić jakąś imprezę i zaprosić złodziejaszków?
    6:02 AM · 22 cze 2026
    ·

Ten z Republiki?

• On sam

• Kolega przy okazji sprawy rozwodowej zasięgał porady fachowców i mówili mu, że złamanie szajsunga to 1,5kpln i robi się to szybko i w PL, natomiast srajfony wysyła się do Grenlandii i to kosztuje 5k. Stawki sprzed ca 5 lat.

• edytowano 23 June

@trep powiedział(a):
    Kolega przy okazji sprawy rozwodowej zasięgał porady fachowców i mówili mu, że złamanie szajsunga to 1,5kpln i robi się to szybko i w PL, natomiast srajfony wysyła się do Grenlandii i to kosztuje 5k. Stawki sprzed ca 5 lat.

Mój dobry kolega zauważył na bilingu (miał dwa telefony na firmę), iż małżonka odbywa wyjątkowo długie konwersacje z pewnym numerem. W wyniku kwerendy i dyskretnej obserwacji dokonał odkrycia jakiego się pewnie domyślacie i cała sprawa miała finał jaki podejrzewacie,

• Macierewicz nazwał tych gostków ruskimi agentami. Tusk nazwał tak Trampa. Kto pozwie Tuska?

• Przypominajka.

Dziś o 20.05 w kanale 0, dr Emil Jędrzejewski wywalony ze Szpitala Poł.

• Sławomir z X se wyrzygał co mu na wątrobie siedziało i mu przeszło jak widać bo napisał na końcu
    " z dużą uwagą słucham przedstawicieli PIS krytykujących obecnie rządzącą bandę za łamanie prawa, no i przyznaje że PIS ma rację"

Nic się nie stało.
    Można się rozejść.

• szacunek dla Jastrzębowskiego.

• Jędrzejewskiego

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.