Skip to content

PiS do liftingu, remontu kapitalnego czy utylizacji?

1101112131416»

Komentarz

• Ciągle nie widzicie tego najważniejszego. Naprawdę nikt z was nigdy nie był u dentysty?

• Kol. los zapoda choć pierwszą literę.

• loslos
    edytowano 26 July

Pierwsza litera? Nie ma potrzeby, wystarczy przypomnieć sobie, jakimi kryteriami kierujemy się wybierając dentystę. Ja wiem, że to konowały, niszczą zęby i biorą za nic pieniądze. Ale w razie problemów z uzębieniem - kto z was potraktuje ten tekst poważnie i pójdzie np. do sąsiada emeryta, który wszystko o leczeniu zębów wie, przynajmniej jeśli wierzyć jego słowom?

• Poproszę o wpisanie się tutaj wszystkich, którzy nie korzystają z usług dentystów tylko słuchają krytykujących mądrali, którzy o zębach wiedzą wszystko (w ich własnej opinii). Poproszę zwłaszcza o przedstawienie argumentów za taką strategią życiową.

Wszystkie te argumenty wykorzystam argumentując za Konfą przeciw PiSowi.

Nie ma obawy, nikt się nie wpisze. Że co, że zęby są za ważne, by je powierzać mądralom? Życie ważniejsze.

• Po recenzji jaką Kolega wystawił Czarnkowi, to już chyba lepiej zaryzykować.

• Ale tylko pod warunkiem, że w kwestiach stomatologicznych zwróci się do mnie, aż mi rączki drżą z niecierpliwości.

• Dobre wieści: Jednocześnie z grupy Mateusza Morawieckiego wyłamał się Grzegorz Lorek. Poseł podpisał oświadczenie o rezygnacji z udziału w stowarzyszeniu. "To kolejny parlamentarzysta, który złożył rezygnację ze stowarzyszenia p. Morawieckiego i wraca do PiS, składając wymagane oświadczenie" - napisał rzecznik partii Rafał Bochenek. Nowogrodzka liczy, że to nie koniec.

• Tak a propos ząbków i Kulegi Psora @los awatara taki suchar: Jaka jest różnica pomiędzy krokodylem a zebraniem ZBoWiDu? Ten pierwszy ma sto zębów i dwa jajka, a na tym drugim mamy sto jajek i dwa zęby

• No dobra, czyli zdaniem Profesora najlepiej na Morawieckiego. A jakieś argumenty za PiS?

• Terlecki przeciw Maślarzom, ale za Kaczyńskim...

• Poza tym nie ma czegoś takego jak "narodowcy". Jest Konfederacja. Rozmawianie o głosiowaniu na "narodowców" to gruszki na wierzbie.

• @trep powiedział(a):
    Poza tym nie ma czegoś takego jak "narodowcy". Jest Konfederacja. Rozmawianie o głosiowaniu na "narodowców" to gruszki na wierzbie.

Jak Morawiecki był w PiS, to sobie pomyślałam, że nawet chętnie zagłosowałabym na samych Narodowców. No, ale są w pakiecie z, nieakceptowalną dla mnie, Nową Nadzieją. No ale teraz nie muszę mieć takich rozkmin XD

• edytowano 27 July

@trep powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):
    No dobra, czyli zdaniem Profesora najlepiej na Morawieckiego. A jakieś argumenty za PiS?

Przypominam, że Konfa nie potrafiła dotrzymać terminu jakiegoś sprawozdania, przez co straciła część subwencji. To tylko jeden termin i jedno sprawozdanie. Zarządzanie państwem jest nieco bardziej skomplikowane.

PiS też utracił dotacje. Oczywiście pewno jednym nie dali złośliwie, a inni nic nie potrafili. Ale którzy to jedni, a którzy drudzy to już pewnie zależy kogo pytać.

• @Mazowsze powiedział(a):

@allium powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Uświadomiłem sobie, że prawie nikogo w tym całym PiSie nie lubię.

https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/11280294,ryszard-terlecki-usuniety-z-pis-tak-napisal-o-prezesie-jaroslawie-kaczynskim.html

Okazało się, że jednak był tam kolo, którego da się lubić.

Terlecki???? Kilka razy "miałem okoliczność" i zamierzam omijać jak najszerszym łukiem.

Kiedyś minąłem go w drzwiach w karczmie "Nędza". Sprawia bardzo poczciwie wrażenie, dużo lepsze niż w tv.

Moje "okoliczności" były nieco bliższe. I powiem tak: ostentacyjne okazywanie lekceważenia całości lokalnych działaczy czy publice, która przyszła na spotkanie m. in. właśnie z nim dobrego wrażenia nie robią.
    Kłamstwo w żywe oczy też nie.

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    No dobra, czyli zdaniem Profesora najlepiej na Morawieckiego. A jakieś argumenty za PiS?

Tylko alternatywa. Ale to mocny argument.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Przypominam, że Konfa nie potrafiła dotrzymać terminu jakiegoś sprawozdania, przez co straciła część subwencji. To tylko jeden termin i jedno sprawozdanie. Zarządzanie państwem jest nieco bardziej skomplikowane.

PiS też utracił dotacje. Oczywiście pewno jednym nie dali złośliwie, a inni nic nie potrafili. Ale którzy to jedni, a którzy drudzy to już pewnie zależy kogo pytać.

Przy czym tak właśnie było. PiS się dotacja należy jak psu kość, a Mentzen spóźnił się ze sprawozdaniem o pół godziny.

• @celnik.mateusz powiedział(a):

Platforma Obywatelska.

• edytowano 07:20

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Przy czym tak właśnie było. PiS się dotacja należy jak psu kość, a Mentzen spóźnił się ze sprawozdaniem o pół godziny.

No nie tak Ignatz, oni mieli wielotygodniowy/miesięczny (poprawcie mnie bo nie mam pojęcia) termin i go zawalili. To nie był termin napięty jak plandeka na Żuku, tylko tasiemka w kalesonach dziadka, a oni to zawalili.
    No i oczywiście @rozum.von.keikobad Konfa dostała z rozdzielnika, i tu można się spierać czy to nie zbyt radykalna sankcja (ja uważam, że nie, bo termin jest dłuuugi), natomiast PiS dostał z interpretacji, którą sąd obalił, a Domański potrzymał swoim podpisem owo odebranie.

Z obecnej sytuacji to wyłania się obraz, że jak stary korporacyjny wyga, Morawiecki ma przygotowane alternatywne rozwiązania, a 'Maślarze' liczą na zdolności improwizacyjne Prezesa.
    Zauważcie, że 'maślarze' najpierw usiłowali wypychać 'harcerzy' z PiS, a kiedy 'harcerze' uznali, że w tak ostre gry oni się nie bawią i powiedzieli, że z tego nie ustąpią więc możecie nasz wyrzucać, to teraz 'maślarze' rozdzierają szaty w serii ohydnych ataków że to 'harcerze' działają przeciwko PiS.
    Po przeanalizowaniu dostępnych danych, zachowania 'maślarzy' to nawet nie wojna nominalistyczna, to gombrowiczowska wojna na miny!
    No żal.pl

• Przecież coś takiego dzieje się w PC/PiSie za każdym razem, jak są w opozycji. Ma przypominać?

Są dwie podstawowe słabości ludzkiego umysłu:
    1. Brak zdolności do dostrzegania alternatyw (jak nie PiS to lto?)
    2. Rozciąganie bieżącej chwili na wieczność.

• Jak kuleżeństwo postrzega sytuację w regionach, gdzie buntownicy mogą mieć największe wpływy?

• Znaczy się - w zarządach banków i dużych korporacji? Tam 100% głosuje na PO niezależnie od ich działań i deklaracji.

• Mother is back!

• Dobrze rozumiem, zostają?!

• Kumitet Potyliczny się waha (jak ten baca z suchara...)

• Może Prezez zobaczył to:

Dudek twierdzi, że spodziewał się rozłamu, ale zaraz przed wyborami. Według niego jest to decyzja Prezesa, dająca MM 9 miesięcy na utworzenie "nowej partii".

• @rdr powiedział(a):

Dobrze rozumiem, zostają?!

Źle. Trwają formalności i tyle.

• @erka powiedział(a):
    Mother is back!

To najbardziej dojrzała wypowiedź w tym zamieszaniu. PBS naprawdę ma cechy męża stanu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.