Skip to content

Warszawski Szpital Południowy

14567810»

Komentarz

• u niektórych członków mafii zawał jest bardzo wskazany

• @janosik powiedział(a):
    u niektórych członków mafii zawał jest bardzo wskazany

tak, szczególnie u tych, którzy kontrolowali przepływy

• Dawidek zapuścił się w moje rejony. Nadal ma dyplom lekarza, wiec zebrał ekipę, przyjechał do Mińska Maz. i zaproponował dyr-owi szpitala, że obejmie SOR. Plotka głosi, ze zażądał zbyt wysokiego wynagrodzenia, więc dyrektor go pogonił.
    Jak widać, łapiduch ma się dobrze i ma swoją ekipę!

• I chciał wypierniczac kolektyw

• Aby nie było, że prokuratura nic nie robi w sprawie Szpitala Południowego:

Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez dra Emila Jędrzejewskiego przez kilka dni krążyło między jednostkami prokuratury. Ostatecznie trafiło do śledczych z Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga. Autorem pisma jest szef Narodowego Funduszu Zdrowia. Medykowi zarzucane jest poświadczanie nieprawdy przy rozliczeniach z NFZ.

Źródło.
    Aby nie było szef NFZ jest z PiSowskiego nadania ;)
    Więc jak widać akcja rozmasowywania trwa.
    No i taki drobiazg, że owa kontrola NFZ skończyła się we wrześniu.

• Dwie uwagi:

• Przemysław Czarnek wrócił na dzisiejszym brifingu wrócił do sprawy Szpitala Południowego, teraz trzeba patrzeć, którzy politycy PiS gadają o rozłamach (zdrajcy), a którzy zbywają te pytania (o rozłam) stwierdzeniami że przez rozłamy w PiS żaden pacjent nie stracił życia, a ilu pacjentów zmarło z powodu tego co się działo w Szpitalu Południowym?
    • ponoć taśmy z monitoringów szpitalnych to bardzo gorący towar, ale nic więcej nie wiem

A Donald Tusk wyjaśnił już dlaczego się tym nie zajmuje, bo jak słyszy o takich sprawach to go mdli, więc nie ma jak się tym zajmować.

• Pamięć dr Kacprzyka to też bardzo gorący towar, dlatego przesłuchiwać nikt go nie będzie.

• @los powiedział(a):
    Pamięć dr Kacprzyka to też bardzo gorący towar, dlatego przesłuchiwać nikt go nie będzie.

Jego pamięć to mapa ale potrzeba skarbu czyli dowodu, a tym są między innymi te nagrania.
    Kolejna sprawa, to jak owe wizyty rozliczano w NFZ, a może ich nie rozliczano i pokrywano z funduszy własnych szpitala?
    Z punktu widzenia śledczego tam jest arcyciekawie!

• Na użytek newsów nie trzeba dowodów.

• A tymczasem Kanał Zero publikuje wstrząsającą relację, gdzie w Szpitalu Bródnowskim podczas dyżuru na SOR Dawidka, z powodu kardynalnego błędu lub olania nieistotnego pacjenta umiera 61 latka na zawał serca.
    A chwilę wcześniej ów Szpital Bródnowski skontrolował owego Dawidka i wykrył niespójności i anomalie w grafikach dyżurów.
    Coraz mocniej muszą zaciskać oczy, bo samo odwracanie głowy to chyba za mało.
    Dla ułatwienia:

• Szpital Południowy to PO i Trzaskowski
    • Szpital Bródnowski to PSL i Strózik

co ładnie ilustruje skalę umoczenia.

• Podobnych przypadków z udziałem Dawidka musi być sporo więcej skoro dr Jędrzejewski mówił, że w środowisku lekarskim nie powinno być miejsca dla Dawidka. Dr Jędrzejewski - z oczywistych powodów- nie mówił o wszystkim co wie i co wiedzą inni lekarze.

• A tej Jędrzejewski jeszcze nie siedzi?

• GWno podało że to pewnie jakiś kumpel Nawrockiego, bo lubi box.

• Ta karta przyjęć z SOR z Brudnowskiego to albo totalny bałagan (możliwe, choć mało prawdopodobne) albo maskowanie dramatycznych błędów i zaniechań. Tak mnie wiewiurki zaćwierkały.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.