Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1…802803804805807

Komentarz

• a wszystko przy osobistym zaangażowaniu pani prawnik o zerowych kompetencjach wychowawczych.

• edytowano 24 September

@Eden powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Dokładnie tak samo jak i inny nieokrzesany prostak co w proteście napiedralał butem w pulpit.
    Tyn tyż miał cojones.

Wolisz skundlenie Kanadyjców? Cały czas od XVIIIw. pod butem, jak nie londyńskim, to waszyngtońskim, a teraz niektórym tam za kałużą i berlińsko-brukselski się marzy

Niektórzy tam jeszcze dobrze wspominają but francuski stąd wynikać może afekt do UE.

• To pewnie ci z Kłebeku.

• @Brzost powiedział(a):
    To pewnie ci z Kłebeku.

ale ci z Quebec potrafią chociaż dbać o zachowanie swojego rodzimego języka i kultury 🇨🇵, nie ulegają zangielszczeniu/amerykanizacji

• Krwawa jatka w klasztorze w Jarosławiu; Ukrainiec z nożem w ręku zadźgał jednego księdza, drugi walczy o życie, inni ranni- w szpitalu.
    Który to z Uśmiechniętych mówił, że Polska brunatnieje?

• @Mania powiedział(a):
    Krwawa jatka w klasztorze w Jarosławiu; Ukrainiec z nożem w ręku zadźgał jednego księdza, drugi walczy o życie, inni ranni- w szpitalu.
    Który to z Uśmiechniętych mówił, że Polska brunatnieje?

Typ podobno przyjechał z Rajchu

• Celna uwaga:
    Zdzisław Najmrodzki@TiktokSpecialSq
    ·
    Ihor nie podlega służbie wojskowej że może sobie kursować między Ukrainą a Niemcami? Skoro chciał wjechać na Ukrainę to raczej nie podlega mobilizacji żeby go wyłapali na drodze. A więc Ihor to:
    1. Były żołnierz
    2. Zwolniony z powodu chorób/łapówek
    3. Skazany recydywista

• Dla mnie z całego zdarzenia płynie następująca nauka: Czuwajcie!

• a mi kojarzą się dwie sprawy:

1. pandemia na świecie, Polska zamknęła granicę z Niemcami wysyłając nawet na tę granicę uzbrojone wojsko, potem trochę odpuścili. Ale wciąż nic - pandemia na świecie szaleje w Polsce nic. Wtedy jeden pan mieszkający po naszej stronie przy granicy z Niemcami wsiadł do autobusu, pojechał na drugi koniec Niemiec na jakiś festyn, wrócił i poprosił o przetestowanie - i trafnie, mieliśmy wreszcie pacjenta 0.

2. taki dowcip z czasów PRL - jak zarobić na saksach. Pojechać do Szwecji, popełnić jakieś przestępstwo, pójść do więzienia. Wiadomo, w Szwecji więzienia są dogodne dla odbywających karę. I więzień dostaje wikt i opierunek do tego może pracować. Po odsiedzeniu swojego w dobrych warunkach dostaje się do garści legalnie zarobione pieniądze.

Tu jeszcze lepiej wychodzi - pewnie pójdzie do psychiatryka. I kara nie będzie duża, bo sprawca był pod wpływem jak mówią (sztucznie pobudzony).

• @KazioToJa powiedział(a):
    a mi kojarzą się dwie sprawy:

1. pandemia na świecie, Polska zamknęła granicę z Niemcami wysyłając nawet na tę granicę uzbrojone wojsko, potem trochę odpuścili. Ale wciąż nic - pandemia na świecie szaleje w Polsce nic. Wtedy jeden pan mieszkający po naszej stronie przy granicy z Niemcami wsiadł do autobusu, pojechał na drugi koniec Niemiec na jakiś festyn, wrócił i poprosił o przetestowanie - i trafnie, mieliśmy wreszcie pacjenta 0.

2. taki dowcip z czasów PRL - jak zarobić na saksach. Pojechać do Szwecji, popełnić jakieś przestępstwo, pójść do więzienia. Wiadomo, w Szwecji więzienia są dogodne dla odbywających karę. I więzień dostaje wikt i opierunek do tego może pracować. Po odsiedzeniu swojego w dobrych warunkach dostaje się do garści legalnie zarobione pieniądze.

Tu jeszcze lepiej wychodzi - pewnie pójdzie do psychiatryka. I kara nie będzie duża, bo sprawca był pod wpływem jak mówią (sztucznie pobudzony).

Nie trzeba być prorokiem, by przewidzieć, ze będą ta sprawę próbowali wykorzystać do ataku na Kościół pod wymyślonymi pretekstami.

• W mediach piszą, że to były żołnierz SZU. Skoro w wieku 31 lat i po zmobilizowaniu > @Wielen powiedział(a):

Celna uwaga:
    Zdzisław Najmrodzki@TiktokSpecialSq
    ·
    Ihor nie podlega służbie wojskowej że może sobie kursować między Ukrainą a Niemcami? Skoro chciał wjechać na Ukrainę to raczej nie podlega mobilizacji żeby go wyłapali na drodze. A więc Ihor to:
    1. Były żołnierz
    2. Zwolniony z powodu chorób/łapówek
    3. Skazany recydywista

W mediach piszą, że były żołnierz SZU. Niezależnie od tego, czy został zwolniony z powodu jakichś problemów (np. psychicznych) czy niemieckiego paszportu jego zbrodnia stanowi wielki dzwon alarmowy. Bo bardzo okrutnie pokazuje jakie problemy mogą wynikać z obecności osób z przeoraną przez wojnę psychiką. A wśród Ukraińców, nie tylko weteranów, jest ich coraz więcej.

• edytowano 25 September

Nie widać zdjęć i podpisów a na nich są:

Rzecznik praw dziecka

Znany europoseł (Robert B )

Lokalna pani doktor (pani Gizela)

Niszowy austriacki malarz

• Ryżemu nawet diabeł wnuki kołysze. Bo ta krwawa jatka bez wątpienia podbije poparcie Gerszomowi.

R. I. P.

• @RMajakowski
    Kobieta, która spowiadała się w chwili ataku, jest w ciąży. Walczy w szpitalu o życie.
    2:13 PM · 24 wrz 2026
    ·
    +++

• Strasznie dziwna jest ta sprawa. Szczególnie ten rajd sprawcy.
    I teraz to obwieszczenie zamachów ( wPolsce24 ).

Bardzo budujące jest, że Kapłani stanęli w obronie wiernych.

• Nie wykluczałbym, że ten ukr był zadaniowany przez wiadome służby z kierunku wschodniego. Oczywiście odgrywanie roli ataku nożem w afekcie, to tylko teatrum

• A to już nie jest tak, że "wyroków sądu się nie komentuje"

• A ja myślałem, że jak tego gazdę skazywali za gwałt, to był taki dowcip.

• Dla mnie mózgotrzepe było, że pani (niedo)rzecznik była ekspertem u Zizu:

• @allium powiedział(a):

A to już nie jest tak, że "wyroków sądu się nie komentuje"

W naszym pięknym kraju agresywne, antynatalistyczne feministki spod znaku czarnego pioruna są głównym taranem ateistycznych ideologii.

Mały Donald bardzo chętnie je wykorzystuje umieszczając na wierzchołkowych stanowiskach administracyjnych doskonale wiedząc, że polscy mężczyźni dostają palpitacji serca na samą myśl o sprzeciwieniu się jakimkolwiek żądaniom kobiet.

Redpill jest więc dla przesiąknierych ginocentryznem umysłów jak orzeźwiająca poranna bryza.

• Co to jest ginocentryzm?

• @Kuba_ powiedział(a):
    Co to jest ginocentryzm?

Solidarność jajników.

• To jest straszna manipulacja.

Wolność_Słowa z X manipuluje albo nie zrozumiał.
    A wy łyknęliście.

Ja nie bronię tych babsztyli i wogle nie wiem jak było ale odnoszę się tylko do tego widełka i do wypowiedzi tej ekspierdki.

Transkrypt mój:
    "Ponieważ w mediach podawana jest informacja, że rzekomo miało być takim powodem dwa piwa w lodówce, które są nieotwarte...[redaktorka przerwała poczem babsztyl dalej kontynuuje wypowiedź]... Dwa piwa w lodówce nieotwarte mogą służyć temu że ktoś leczy dzień wczorajszy, noc wczorajszą. Dwa piwa mają to do siebie też, że za godzinę już ich nie ma ponieważ będą otwarte i skonsumowane. Dwa piwa mają to do siebie że po dwóch piwach możemy się udać do najbliższego sklepu i dokupić."

Teraz wywalam przerwanie redachtórki, bo nic nie wnosi i dodaję oraz wytłuszczam słowa dla lepszego zrozumienia:

Ponieważ w mediach podawana jest informacja, że rzekomo miało być takim powodem dwa piwa w lodówce, które są nieotwarte. [Zdaniem mediów:] Dwa piwa w lodówce nieotwarte [rzekomo] mogą służyć temu że ktoś leczy dzień wczorajszy, noc wczorajszą. Dwa piwa [rzekomo] mają to do siebie też, że za godzinę już ich nie ma ponieważ będą otwarte i skonsumowane. Dwa piwa [rzekomo] mają to do siebie że po dwóch piwach możemy się udać do najbliższego sklepu i dokupić.

Baba cytuje media. Może kłamie, ja nie wiem. Ale mimo, że to dla nas nie na rękę to nie jest jej zdanie.
    Proponuję przesłuchać parę razy.
    Logika.

👣

🐾
    🐾

• Członkowie komisji staną przed sądem. Źle przeliczono głosy dla Nawrockiego i Trzaskowskiego

Prokuratura wyjaśniła, że w grupie kart z głosami oddanymi na Rafała Trzaskowskiego znalazło się 101 kart z głosami faktycznie oddanymi na Karola Nawrockiego i jedna nieważna, a wśród kart z głosami na Nawrockiego była jedna z poparciem Trzaskowskiego.

W ten sposób źle policzono liczbę głosów ważnych, nieważnych i głosów oddanych na poszczególnych kandydatów: w przypadku Nawrockiego przyjęto, iż dostał o 100 głosów mniej niż w rzeczywistości, a w przypadku Trzaskowskiego wynik zawyżono o 101.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-akt-oskarzenia-ponad-rok-po-wyborach-sytuacja-dotyczyla-isto,nId,23549359

• edytowano 26 September

@Cyrylica powiedział(a):
    Członkowie komisji staną przed sądem. Źle przeliczono głosy dla Nawrockiego i Trzaskowskiego

Prokuratura wyjaśniła, że w grupie kart z głosami oddanymi na Rafała Trzaskowskiego znalazło się 101 kart z głosami faktycznie oddanymi na Karola Nawrockiego i jedna nieważna, a wśród kart z głosami na Nawrockiego była jedna z poparciem Trzaskowskiego.

W ten sposób źle policzono liczbę głosów ważnych, nieważnych i głosów oddanych na poszczególnych kandydatów: w przypadku Nawrockiego przyjęto, iż dostał o 100 głosów mniej niż w rzeczywistości, a w przypadku Trzaskowskiego wynik zawyżono o 101.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-akt-oskarzenia-ponad-rok-po-wyborach-sytuacja-dotyczyla-isto,nId,23549359

Nie ma wielu bardziej oczywistych rzeczy niż to. W ogóle to jest metoda szatana na wszystkich frontach. Kradniemy? Krzyczmy, że to PiS kradną. Sprzedajemy się ruskim? Piszmy, że to PiS kocha rosję. Fałszujemy wybory? Zarzucajmy to PiS. Itd.

Ale że nie mieli listy, gdzie to się im udało, żeby tam nie przeliczać, to mnie jednak dziwi...

• @allium powiedział(a):
    Dla mnie mózgotrzepe było, że pani (niedo)rzecznik była ekspertem u Zizu:

Gdyż wiadomo że pisowce to lewaki

• @allium powiedział(a):
    Dla mnie mózgotrzepe było, że pani (niedo)rzecznik była ekspertem u Zizu:

To jest 'Ekspertka' odpowiedzialna za 'Lex Kamilek' czyli supertoksyczną ustawę, na miarę 'ustawy klapsowej'.
    To z jednej strony tłumaczy, dlaczego PiS tak promował lewacką agendę i dlaczego nie zasługuje na powrót do władzy, bo okazało się, że Beata Szydło czy Antoni Macierewicz robili za listki figowe!
    A z drugiej, to ładnie pokazuje, jakim ściekiem jest środowisko Zizu!

• @trep powiedział(a):
    W ogóle to jest metoda szatana na wszystkich frontach. Kradniemy? Krzyczmy, że to PiS kradną. Sprzedajemy się ruskim? Piszmy, że to PiS kocha rosję. Fałszujemy wybory? Zarzucajmy to PiS. Itd.

Ja raczej kojarzę z przedszkolakami. To ty jesteś grubas.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.