marniok napisal(a): O 13.00 wspólna konferencja prasowa PBS i JK w TVP.
Leci na wp ale trzeba mieć pejsbuka żeby odbierać. Śledzi ktoś? Edit, jednak udało mi się złapać. JK mówi o Beacie w czasie przeszłym... dziękuje za to co robiła. Czyżby jednak?
marniok napisal(a): O 13.00 wspólna konferencja prasowa PBS i JK w TVP.
Leci na wp ale trzeba mieć pejsbuka żeby odbierać. Śledzi ktoś? Edit, jednak udało mi się złapać. JK mówi o Beacie w czasie przeszłym... dziękuje za to co robiła. Czyżby jednak?
No co wy. Dziękować można wyłącznie za to, co już zrobiła. Na to, co robi i co jeszcze zrobi można życzyć powodzenia i błogosławieństwa Bożego. Jeszcze raz apeluję o spokój i zaufanie. Zawiedli was?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
OK, zaczynam się bać. Dziś w telewizji wPolsce był wywiad z Błaszczakiem. Zapytany o doniesienia mediów dotyczące premierostwa JarKacza odpowiedział, że rekonstrukcja będzie, ale nie będą o tym mówić w mediach...
erka napisal(a): OK, zaczynam się bać. Dziś w telewizji wPolsce był wywiad z Błaszczakiem. Zapytany o doniesienia mediów dotyczące premierostwa JarKacza odpowiedział, że rekonstrukcja będzie, ale nie będą o tym mówić w mediach...
Od 13:50:
O nie, od 16:00 w tym wywiadzie Karnowski pyta, czy Beata utrzyma stanowisko, a Błaszczak odpowiada, że ogłoszą decyzję dopiero, jak zostanie podjęta...
Kolega do mnie pije? Ja, w przeciwieństwie do części Koleżeństwa, jestem chwiejny i niestały. No mięczak taki i zmieniam zdanie zależnie od okoliczności jak chorągiewka na wietrze. Pewnie mnie Kolega mało czyta, bo gdyby tak to by Kolega zauważył stopniową ewolucję moich opinii o Panu Mateuszu. No tak niestety mam że nowe okoliczności znaczy fakty lub ujawnienia, albo czasem iluminacja jaka, skłaniają mnie to takich zmian poglądów. Ja rozumiem i doceniam trwałość poglądów niektórych bez względu na okoliczności. Bardzo doceniam i staram się wystrzegać kontaktów bezpośrednich.
los napisal(a): Beata to powiedziała expresis verbis: odejdzie, kiedy sama zechce. Przegapiliście bardzo ważny moment polskiej historii: czas Jarosława Kaczyńskiego się skończył.
tak samo mówił jeszcze miesiąc temu pewien dyrektor placówki muzealnej w stolicy dzis było zapoznanie zespołu z nowym dyrektorem
Jeśli JarKacz rzeczywiście jest na tyle schorowany że nie może nie tylko zostać Premierem, ale też utrzymać w ryzach obozu Dobrej Zmiany to znaczy że walka o sukcesję będzie szybko narastać. Jeśli tak i Pani Premier Szydło nie da się odwołać Pan Minister Morawiecki nie ma szans ani na przywództwo w PiS ani na fotel Premiera. Być może dostanie szansę pozostania na stanowisku na warunkach Pani Premier czyli z okrojonymi kompetencjami i wiceministrami patrzącymi mu na ręce.Jeśli uda mu się zając fotel Premiera to różni prorocy medialni będą mieć rację - to będzie ostatnia kadencja PiS u władzy. Dalej wiele będzie zależeć od ułożenia się Pani Premier bezpośrednio z Prezydentem. Jeśli poświęci Ministra Macierewicza to jest to, zdaje się, możliwe. Ziobro może zostać jak zamknie dziób i się wycofa dwa kroki wstecz. Gowin niestety urośnie i będzie potrzebny na flance wolnorynkowej.
Komentarz
Kto ma czas, do wyboru do koloru.
Ostatnie dwie mogą być istotne dla przyszłości samych zainteresowanych....
Na panikę przyjdzie czas dopiero jeśli okaże się, że PJK oszalał. Inna rzecz, że wtedy już nic nie będzie miało znaczenia.
Z wypowiedzi JK, wynika, że nie ;-)
Na to, co robi i co jeszcze zrobi można życzyć powodzenia i błogosławieństwa Bożego.
Jeszcze raz apeluję o spokój i zaufanie.
Zawiedli was?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Od 13:50:
dzis było zapoznanie zespołu z nowym dyrektorem
+++
i za jej męża ++
+