BBN w 2010 roku - po Smoleńsku.
Na zaproszenie B.Komorowskiego wziął w nim udział W.Jaruzelski.
Jakie mają wpływy dziś? Ile mają na kontach?
Symboliczne zdjęcie, bo do nich należała cała władza, którą wciąż chcą odzyskać.
Tak wyglądała Polska zaledwie 7 lat temu...
Władcy kondominium.
Wklejam ku pamięci.
Jakie mają wpływy dziś? Ile mają na kontach?
Symboliczne zdjęcie, bo do nich należała cała władza, którą wciąż chcą odzyskać.
Tak wyglądała Polska zaledwie 7 lat temu...
Władcy kondominium.
Wklejam ku pamięci.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Jeżeli możemy mówić o hańbie, to najbardziej zhańbieni jesteśmy my. To hańba dla nas, że przez tyle lat pozwoliliśmy kurwom rządzić. Do momentu kiedy ich nie będzie już wcale, nie będę w stanie zmyć z siebie brudu. Funkcjonowanie tych ludzi w przestrzeni politycznej nie daje mi spokoju. Jestem jednak cierpliwy, dam radę żyć w dyskomforcie jeszcze jakiś czas.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Alonzo Mourning @AlonzoMourning1
23 godz.23 godziny temu
Protest przeciwko "Rządom PiS" leci z playbacku przed Sejmem. Kurwa, chyba mamy jedyną opozycję na Świecie, którą da się obalić wyciągając wtyczkę z gniazdka...
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Pękają już ścięgna, czy można jeszcze docisnąć ?
Pamiętam jak dziś: wracam do domu z akademika ze znaczkiem w kurtce solidarką pisanym: "wolę Lecha". Ojciec spogląda, mówi mi "Zdejmij to bo wstyd na mieście robisz". A po moim oporze mówi mi tak:
"Słuchaj synu. Będziemy na niego głosować obaj, bo nie ma innego wyjścia. Ale zobaczysz, wspomnisz moje słowa. Obaj będziemy się jeszcze tego wstydzić".
No to wybawiciel czy partner? To co mówisz kupy się nie trzyma. Albo jest się podmiotem albo ofiarą.
nie miej żalu do siebie
byliśmy oszukani, okłamani, zmanipulowani, traktowani jak pionki do wyręki a to nie jest powód do wstydu
(edit)
Nie było internetu, telefony dla wybrańców, 2 reżimowe programy telewizyjne, a poza tym, nawet ci, co wiedzieli, zamilkli.
No bo co świat powie?
Myśleli, że tworzą legendę, a stworzyli potwora.
A myśmy się spodziewali...
*
i głosowałem - i zrobiłem własnoręczne plakaciki - na Mazowieckiego
*