Moje też nie do końca, ale Maanam napisał kawał historii polskiej muzyki popularnej w dobrym tego słowa znaczeniu. Baby szczerze to nie lubiłem nigdy i to na długo przed podziałem na my i oni - widziałem z nią jakiś dłuugaśny wywiad w tv i po prostu sprawiała niezbyt sympatyczne wrażenie. Dołączyła do mojej długiej listy artystów których nie trawię, ale dzieła doceniam (niekwestionowany lider na tej liście to Jacek Kaczmarski). Mimo wszystko - coś zrobiła, coś pozostawiła po sobie, sędzią jej nie będę, Panie święć nad jej duszą. Muzyki słucha się przyjemnie - bodajże w Trójce była audycja po jej śmierci, której słuchałem ze dwie godziny - leciały tylko jej piosenki, i wszystkie słuchało się dość przyjemnie.
Była oryginalna, nikogo nie małpowała, w przeciwieństwie do...( tu można wpisać dziesiątki naszych gwiazdeczek wzorujących się na zachodnich idolach, łącznie z Edytą Górniak). To już dużo. Poza tym miała własne teksty i była atrakcyjną kobietą. Jak wspomniał Los, uległa wpływom środowiska, obsiedli ją lewacy.
Komentarz
wiec jakis sentyment jest
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
W sumie chyba nie była złą osobą, zniszczyło ją towarzystwo.
Jackowski też ok
+++
wrócił do katolicyzmu i zmarł jako wierzący-praktkujący (2013)
olga jackowska do końca pluła jadem na Kościół plus prochy.... ale myślę że modlitwy marka... on też uważał ją za dobrego człowieka
R.I.P.
+++
dyskografia
Tak sobie lubiłem, nie moje klimaty,,,
Baby szczerze to nie lubiłem nigdy i to na długo przed podziałem na my i oni - widziałem z nią jakiś dłuugaśny wywiad w tv i po prostu sprawiała niezbyt sympatyczne wrażenie.
Dołączyła do mojej długiej listy artystów których nie trawię, ale dzieła doceniam (niekwestionowany lider na tej liście to Jacek Kaczmarski).
Mimo wszystko - coś zrobiła, coś pozostawiła po sobie, sędzią jej nie będę, Panie święć nad jej duszą. Muzyki słucha się przyjemnie - bodajże w Trójce była audycja po jej śmierci, której słuchałem ze dwie godziny - leciały tylko jej piosenki, i wszystkie słuchało się dość przyjemnie.
ale denerwowala jak mowila:"cos od siebie"
Polska Patti Smith ?
To już dużo. Poza tym miała własne teksty i była atrakcyjną kobietą.
Jak wspomniał Los, uległa wpływom środowiska, obsiedli ją lewacy.
RIP