Jak długo utrzymały się komuchy? Pomyślcie tylko - 45 lat władzy absolutnej, PRL stworzyli od zera, wszystko było ich, potężne tajne służby, kilka milionów partyjniaków... W 20 lat po odstawieniu od moskiewskiego cycka rozsypało się wszystko w pył pod własnym ciężarem a przecież nikt ich nawet nie ugryzł.
A co ma Biebroń? Tylko kasę z Berlina, nawet jednego czołgu.
Wprowadzimy zasadę, że płaca minimalna będzie wynosiła 60 proc. średniej krajowej
Mało. Ja bym dał 120%.
Ale jak trzymać się procentów i podnosić minimalną do 60% automatycznie wzrasta płaca średnia. No to automatycznie płaca minimalna procentowo spada względem średniej. No to trzeba automatycznie podnieść tą minimalną do 60%. No to automatycznie średnia wzrasta. No to automatycznie płaca minimalna procentowo spada względem średniej. No to trzeba automatycznie podnieść tą minimalną do 60%. No to automatycznie średnia wzrasta. No to automatycznie płaca minimalna procentowo spada względem średniej. No to trzeba automatycznie podnieść tą minimalną do 60%. No to... i tak bez końca.
Wprowadzimy zasadę, że płaca minimalna będzie wynosiła 60 proc. średniej krajowej
Mało. Ja bym dał 120%.
Ale jak trzymać się procentów i podnosić minimalną do 60% automatycznie wzrasta płaca średnia.
No właśnie to jest ciekawe... Jakie będą konsekwencje nałożenia na siebie warunku, że minimalna to 60% średniej oraz rozkładu płac w Polsce? Późno już, więc myślenie mi słabuje, ale nie zdziwiłbym się, gdyby wyszły ciekawe1 skutki jak np. spadek średniej i minimalnej.
krzychol66 napisal(a): Pewno, że jaja. Tak głupi to nawet oni nie są.
Nie jestem pawian. 2 razy więcy pedałów niż dziewcząt!
To nie są jaja to pawdziwy materiał 400W jest w stanie wycisnąć z rowerka zawodowy kolarz światowej klasy na wyścigu. Przeciętny człowiek jak wyciśnie 100W to będzie wszystko. 200000*100W = 20MW. 1/18 jednego bloku z Bełchatowa. Niech któryś mądrala najpierw spróbuje obejrzeć telewizor zasilony własnymi mięśniami, potem takie obrazki wkleja Poza tym - ludzie są z natury rzeczy leniwi. Jakby zobaczyli, że im Wiosna Ludów proponuje pracę w kieracie, to by z wielkim krzykiem uciekli.
"– Do 2035 roku zamkniemy wszystkie kopalnie węgla i będziemy mieli najczystsze powietrze w tej części Europy. Stworzymy także sektor odnawialnych źródeł energii, a w nim 200 tysięcy miejsc pracy dla górników oraz pracowników elektrowni. – powiedział w niedzielę Biedroń."
a grafikę zamieścili na twitterze entyzjaści Biedronia
romeck napisal(a): "Wiosna" na wybory jesienią??? A co z latem i zimą?
(między 12.X a 12.XI)
o, doczytałem, że podkładem muzycznym konwencji Biedronia był utwór - księdza! - "Wiosna" z "czterech Pór Roku"> oni się co kwartał będą inaczej nazywali!
= ps. a jutro w Wyborczej wywiad z księdzem Vivaldim....
Proroctwo Stonogi, że nas Kaczyński będzie tentego w tamto, bardziej niż nas Tusk tentego, najwyraźniej się wypełniło. Teraz starsi i mądrzejsi wystrugali fagota, żeby nas już oficjalnie tentego. Najwyraźniej mają taką 4-latkę: 2011 Palikot z diabolicznym orszakiem (Biedroń, Bęgowski, Kotliński), 2015 Kukiz ochrzczony na narodowco-wolnorynkowco, a teraz nowa wersja wszechpedalizmu.
Komentarz
https://www.welt.de/politik/ausland/article188138507/Polen-Robert-Biedron-die-neue-Hoffnung-der-Opposition.html
A co ma Biebroń? Tylko kasę z Berlina, nawet jednego czołgu.
No to automatycznie płaca minimalna procentowo spada względem średniej.
No to trzeba automatycznie podnieść tą minimalną do 60%.
No to automatycznie średnia wzrasta.
No to automatycznie średnia wzrasta.
No to... i tak bez końca.
Jest co robić.
No właśnie to jest ciekawe... Jakie będą konsekwencje nałożenia na siebie warunku, że minimalna to 60% średniej oraz rozkładu płac w Polsce? Późno już, więc myślenie mi słabuje, ale nie zdziwiłbym się, gdyby wyszły ciekawe1 skutki jak np. spadek średniej i minimalnej.
Teraz pozostaje trzymać kciuki za wynik 5% minus 1 głos.
W międzyczasie dla rozrywki można oglądać licytację POKO i Biedroniów kto jest bardziej postępowy obyczajowo.
400W jest w stanie wycisnąć z rowerka zawodowy kolarz światowej klasy na wyścigu. Przeciętny człowiek jak wyciśnie 100W to będzie wszystko. 200000*100W = 20MW. 1/18 jednego bloku z Bełchatowa.
Niech któryś mądrala najpierw spróbuje obejrzeć telewizor zasilony własnymi mięśniami, potem takie obrazki wkleja
Poza tym - ludzie są z natury rzeczy leniwi. Jakby zobaczyli, że im Wiosna Ludów proponuje pracę w kieracie, to by z wielkim krzykiem uciekli.
a grafikę zamieścili na twitterze entyzjaści Biedronia
To chiba stąd, jeśli moja osoba dobrze pamięta:
A co z latem i zimą?
(między 12.X a 12.XI)
oni się co kwartał będą inaczej nazywali!
=
ps. a jutro w Wyborczej wywiad z księdzem Vivaldim....
Najwyraźniej mają taką 4-latkę: 2011 Palikot z diabolicznym orszakiem (Biedroń, Bęgowski, Kotliński), 2015 Kukiz ochrzczony na narodowco-wolnorynkowco, a teraz nowa wersja wszechpedalizmu.
Ciekawe skąd się te wiosenne wiatry wezmą