Plebiak i pani Emilia
Nie wiem jak wasze wrażenia ale z tego co pamiętam, to w przedszkolu mojej córki intrygi były bardziej wyrafinowane.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Aha - sędziowskie jeszcze lepsze, czyli gorsze.
No gdzie są służby Maria coby takie prymitywne ustawki pacyfikować a podejrzane kontakty niszczyć w zarodku?
No i gdzie są osławieni dziennikarze śledczy prawicy i szybcy jak błyskawica redaktorzy? Powinni sypnąć aferami peowskich troli jak z rękawa. Też chałupnictwo i żenada.
"Do konia nie podchodź od tyłu, do byka od przodu, a do idioty w ogóle"...
Najpierw ustrzelenie Kuchty przez podanie na tacy rozkladow lotow.
Teraz zagrywka na oslabienie ZiZiTOPa na po wyborach
Jakość Polaków jest jedynym problemem Polski. Jedynym.
Wszystko mogę, jestę bogię
Kaczyński ma władzę rady nadzorczej. Może zrobić tylko jedno - przystawić pistolet do skroni i nacisnąć spust czyli wszystko rozwalić, co dotąd budował: zdymisjonować Morawieckiego i spowodować, że skrót "PiS" znajdzie się tylko w podręcznikach historii. I to niekoniecznie.
Władzę ma Mateusz Morawiecki. Władzę ma ten, kto ma władzę w detalach.
Nie sądzę też aby jakość Polaków była niższa niż Niemców, Francuzów czy Anglików albo Czechów czy Szwedów. Wręcz przeciwnie - wydaje mi się że jest lepsza co nie znaczy że statystycznie wysoka.
Cichocki wczoraj trafił do szpitala.
Wymiękam.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Idę sobie pobiegać, umiarkowany wysiłek fizyczny wydaje mi się ostatnio najsensowniejszym rodzajem aktywności
Mensch ist Mensch
Człowiek jest czlowiekiem
Sw. Paweł ujmowal to trochę inaczej
Walka ducha i mięsa