Czy Polska jako naród ma swojego Anioła Stróża ?
Tak mi się nasunęło czytając wątek o ewolucji i delegowaniu uprawnień przez Najwyższego na anioły, że tak na logike - jako naród powinniśmy mieć oddelegowanego Anioła do stróżowania. Jeżeli moje rozumowanie jest poprawne - trza by było poprośić o interwencję w najbliższym czasie. I zacząć już teraz, żeby się wyrobił na niedzielę.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
pod Krosnem, w Miejscu Piastowym (38-430), map google 49.631438,21.790739 tam też sanktuarium.św. Michała archanioła
+
+
+
Gdyby nie zmiany klimatyczne ( ochłodzenie klimatu ) i co za tym idzie - głód który popchnął ludzi do radykalnych poglądów ( protestantyzm - wojny religijne) a z drugiej strony - gwałtowny wzrost popytu na futra ( ekspansja Rosji na Syberie - kozacy Jermaka) - budowa potęgi ekonomicznej Rosji - u nas upadek folwarków szlacheckich na rzecz magnackich latyfundiów ( zubożenie szlachty) - to by nam mogli jedni i drudzy skoczyć na pompkę. Turcy osmańscy zresztą też.
Dzięki za wątek i informację:)
+++
A nie oszukujmy się- ostatnie naście lat, nawet uwzględniając czarną noc tuska (ortografja moralna), nie było tak straszne, jak dekada 90'.
Nie zgadzam się co do strasznych okresów. Jest coraz gorzej, mimo że lepiej. Chodzi mi głownie o relacje międzyludzkie, dochodzimy do pewnej granicy. Właściwie to chyba już wszyscy czekają na mega tąpnięcie.
Nawet kościół to uznaje.
jest konsekwencja w tym niepodawaniu imion aniołów (i serafów i cherubów);
prócz trojga imion arcyaniołow - MichaEl, GabriEl, RafaEl - nie znamy nawet tego pierwszego, najpotężniejszego, co się zbuntował! bo Lucyfer to rzymskie imię, a (cała) Biblia nie wymienia jego imienia! (wzięło się z wersetu, że był jak jutrzenka (gwiazda zaranna, czyli planeta Wenus), co po łacinie lucis-ferre, niosący (zapowiadający) światło (czyli słońce, czyli... Pana Boga))
więc sobie myślę, że
Anioł Stróż Polski