Fajna wizualizacja. Za sto lat Izrael będzie od Polski ludniejszy. Niemcy zahamują depopulację imigrantami na bardzo wysokim poziomie (pod 80 mln ludności).
Za to Afryka... 700 milionów w Nigerii...
Te 700 milionów w Nigerii (i nie tylko ta prognoza) pachnie jakoś dawnymi, prymitywnymi ekstrapolacjami Klubu Rzymskiego.
Tenże Klub Rzymski ekstrapolował też produkcje żywności i wychodziło mu że nie wystarczy. Tak więc zanim będzie 700 milionów Nigeryjczyków jakieś 300 umrze z głodu zdanie ekoklimatologów. Tylko prezerwatywy i zielona energia mogą uratować Nigerię.
Te dane z populationpyramid coś mnię podśmierdują. Z jakiej racji Czechy, które mają podobną do Polski strukturę demograficzną zwłaszcza w dolnej części, około 2075 r. magicznie odbijają się od dołka i idą wzwyż a Polska leci w dół?
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Co do demografii i tych 38,5 mln, to ja mam zapytanie o Ukraińców.
A także o mniemaną bezskuteczność 500+.
Co do 500+ to ja porównuję prognozy liczby urodzeń z 2010 do obecnej sytuacji. Gdzie z grubsza się zgadzają one z tym co się działo do 2015 (co ciekawe do 2015, a nie 16, kiedy można było widzieć realny wpływ 500+), a potem to się magia dzieje panie. Jesteśmy cirka ebałt 250 tys ludności na plusie w stosunku do przewidywań.
Dla mnie oczywistym benefitem 500+ jest to, że się wolno osuwamy w dół, a nie lecimy w przepaść na główkę. Oczywiście gównomedia nie piszą w ten sposób a jedynie: łaaaa!!! 500+ nie działa!!!! bo liczba urodzeń spada!!!! No ale gdyby pisały uczciwy byłyby mediami po prostu.
przekleję wybiórczo i skrótowo pierwsze posty (wątek na pięć m-stron)
@fatuswombatus: Czyli historia w wykonaniu pewnych ludzi lubi się powtarzać. Jak rozwalić rząd gdy wszystko inne nie działa?
los:
... Partia, która przeforsuje takie prawo, w następnych wyborach dostanie nie więcej niż 1% a w konsekwencji zostanie wprowadzona aborcja na żądanie do 72 roku życia. A potem to już eutanazja, obowiązkowa. Tego chcemy? ... ... Marek Jerzy ten scenariusz już przerabiał 10 lat wcześniej ale nie wyciągnął nauk. Albo wyciągnął.
... otwieranie tomatu "mordowanie nienarodzonych" to otwieranie frontu wschodniego ze Stalingradem, Kurskiem i oblężeniem Leningradu włącznie...
Jedna kulezanka, sort średnio-starszy, raczej nieskora do manifestowania swoich sympatii, czy antypatii politycznych, orzekła, że tym razem, jakby PiS taką ustawę wysmażył, ona wychodzi również na ulice. Wiem, że z GWna ulepiona i sformatowana przez Szkło kontaktowe WSI 24, ale jednak, daje to do myślenia. Druga zaś podkreślając w rozmowie, że jest katoliczką (może taką bezobjawową...?) i generalnie jest przeciwna aborcji, nie wyobraża sobie takiego zamordyzmu względem młodych kobiet, jakie te nowe rozwiązania legislacyjne by przyniosły. Jej to wprawdzie już nie będzie dotyczyć, ale " żeby takie piekło egzystencjalne gotować tym młodym kobietom"...
8. marca 2016 to pierwszy raz #strajkkobiet się odbył, stąd pewnie wątek...
romeck napisal(a): ultimatum Lempart minęło: nie ma zatem albo rządu, albo strajku
oraz nie wiem ile kosztował fundację Strajk Kobiet strajk, ale na plus otrzymała 1.300.000 zł na konto Jakie słodkie zakończenie!
Wystarczy aby 10000 wpłaciło po 130 zł.
Rozchodzi mi się o sam fakt jaką kasę takie fundacje/stowarzyszenia mogą trzepać. Gdzieś ostatnio czytałem, że po tym jak padła Irlandia kasa z UK na zapewnienie aborcji idzie do Polski i Malty. jakieś tam ichnie fundacje i ludzie którzy to wspierają.
Szturmowiec.Rzplitej napisał w listopadzie 2020 roku: Na moje oko, w następnych wyborach 3-5% na partię protestu Strajk Kobiet, o wiele Boni z Labudą tego nie przewrócą.
Pytanie o przesunięcia pomiędzy PO, Hołownią a PiS jest otwarte, o wiele Hołownia do 2023 roku wogle dotrwa.
A w maju 2021, pół roku ledwie później, podzwonne głosowania w Sejmie nad KPO (Lewica wraz z PiSem):
tvp info:
Gdy Lewica poparła Krajowy Plan Odbudowy, Marta Lempart dała politykom 24 godziny na zmianę decyzji. Lewica się nie wycofała, a co więcej, do poparcia rządowego projektu dołączyły PSL oraz Polska 2050. – Zdecydowanie jest to schyłek tego ruchu – mówi o Strajku Kobiet socjolog z KUL prof. Arkadiusz Jabłoński. W rozmowie z portalem tvp.info zaznacza, że liderki feministek mają też coraz mniejsze szanse na pojawienie się w przyszłości na listach Platformy Obywatelskiej.
Szturmowiec.Rzplitej napisał w listopadzie 2020 roku: Na moje oko, w następnych wyborach 3-5% na partię protestu Strajk Kobiet, o wiele Boni z Labudą tego nie przewrócą.
Pytanie o przesunięcia pomiędzy PO, Hołownią a PiS jest otwarte, o wiele Hołownia do 2023 roku wogle dotrwa.
A w maju 2021, pół roku ledwie później, podzwonne głosowania w Sejmie nad KPO (Lewica wraz z PiSem):
tvp info:
Gdy Lewica poparła Krajowy Plan Odbudowy, Marta Lempart dała politykom 24 godziny na zmianę decyzji. Lewica się nie wycofała, a co więcej, do poparcia rządowego projektu dołączyły PSL oraz Polska 2050. – Zdecydowanie jest to schyłek tego ruchu – mówi o Strajku Kobiet socjolog z KUL prof. Arkadiusz Jabłoński. W rozmowie z portalem tvp.info zaznacza, że liderki feministek mają też coraz mniejsze szanse na pojawienie się w przyszłości na listach Platformy Obywatelskiej.
Tia, niektórzy już się nawet niechętnie przyznają, że uczestniczyli w tym ku***
Komentarz
https://www.populationpyramid.net/pl/polska/2019/
Ale chyba aż tak źle nie będzie. Nie wydaje mi się by nas za 4 lata było o milion mniej.
W 2020 już się nie zgadza. Wg GUS jest nas 38,5 miliona w czerwcu 2020.
https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ludnosc/ludnosc/ludnosc-stan-i-struktura-ludnosci-oraz-ruch-naturalny-w-przekroju-terytorialnym-stan-w-dniu-30-06-2020,6,28.html
Wg wykresu - 37,85 miliona. Spory rozjazd.
A także o mniemaną bezskuteczność 500+.
Gdzie z grubsza się zgadzają one z tym co się działo do 2015 (co ciekawe do 2015, a nie 16, kiedy można było widzieć realny wpływ 500+), a potem to się magia dzieje panie.
Jesteśmy cirka ebałt 250 tys ludności na plusie w stosunku do przewidywań.
Dla mnie oczywistym benefitem 500+ jest to, że się wolno osuwamy w dół, a nie lecimy w przepaść na główkę.
Oczywiście gównomedia nie piszą w ten sposób a jedynie: łaaaa!!! 500+ nie działa!!!! bo liczba urodzeń spada!!!!
No ale gdyby pisały uczciwy byłyby mediami po prostu.
mielimy temat regularnie co kilka lat (łącxnie z Rebelyą)
ot, wątek z marca 2016 otwarty przez @fatuswombatus MJ melduje gotowoć do wykonania zadania i gada... losem!
przekleję wybiórczo i skrótowo pierwsze posty (wątek na pięć m-stron) Acha, @Szturmowiec.Rzplitej pięknie się z losem spiera, a fatus fajnie argumentuje...
cały wątek do odświeżenia!
i jeszcze, chyba @Eden (nie wiem) 8. marca 2016 to pierwszy raz #strajkkobiet się odbył, stąd pewnie wątek...
nie ma zatem albo rządu, albo strajku
oraz
nie wiem ile kosztował fundację Strajk Kobiet strajk, ale na plus otrzymała 1.300.000 zł na konto
Jakie słodkie zakończenie!
Rozchodzi mi się o sam fakt jaką kasę takie fundacje/stowarzyszenia mogą trzepać. Gdzieś ostatnio czytałem, że po tym jak padła Irlandia kasa z UK na zapewnienie aborcji idzie do Polski i Malty. jakieś tam ichnie fundacje i ludzie którzy to wspierają.