A zaczęło się od fisalisów. Wiejski bazar, patrzymy a tu fisalisy. Ze dwa razy taniej, niż w sklepach. A w sklepach to tylko w delikatesach można kupić - zazwyczaj zgniłe. Okazało się, że dziewczę hobbystycznie pędzi toto.
trep napisal(a): A zaczęło się od fisalisów. Wiejski bazar, patrzymy a tu fisalisy. Ze dwa razy taniej, niż w sklepach. A w sklepach to tylko w delikatesach można kupić - zazwyczaj zgniłe. Okazało się, że dziewczę hobbystycznie pędzi toto.
Michał5 napisal(a): a widywałam michunkowe owocki na bałuckim u takiego gostka. On przedawał rózności. Nagietkowe kwatki, kandyzowany własnorecznie agrest, owoce roży,
Jakoże ustałam kalendarz przetworów na 2022 bardzo byłabym wdzięczna o wypróbowane przepisy na konfitury wszelakie, których smak podkręca się np:
- winem - likierami - przyprawami o intensywnym smaku - landrynami (wiem wiem to jest słabe)
Znalazłam w sieci przepis na borówki z czerwonym winem i właśnie skończyłam sezon dżemem mango-chili-kurkuma, kombinuję samodzielnie truskawki wanilia.
Komentarz
On przedawał rózności. Nagietkowe kwatki, kandyzowany własnorecznie agrest, owoce roży,
Ale wygugać i poczytać łatwo
- Proponuję hot doda
- w piątek Pani proponuje mi hot doga?
- a skąd Pan wie że w naszych hot dogach jest mięso?
A propos - kolega odbył taką konwersację:
- Poproszę parówkę w bułce, bez sosu pomidorowego.
- [chwila przerwy] Aaaa, prosi pan hotdoga bez keczupu?
Dla pewności można jeszcze wzorem tzw. Braci Starszych siedzieć podczas podróży na misce z wodą
Nie wygodniej - po prostu- na klozecie?
- winem
- likierami
- przyprawami o intensywnym smaku
- landrynami (wiem wiem to jest słabe)
Znalazłam w sieci przepis na borówki z czerwonym winem i właśnie skończyłam sezon dżemem mango-chili-kurkuma, kombinuję samodzielnie truskawki wanilia.
Inspiracje przybywajcie!
przepis po angielsku mnie się podoba
smienił nazwę w angielskim!
z semi -salted cucumbers na jakieś semi - fermented dill pickles