Nie zapominajcie, że zrobić dobrze mroczny film o ludzkim złu jest kilka razy łatwiej niż dobry pogodny film o ludzkim dobru. Podobnie zresztą jest z literaturą.
(piję jakieś 5-6 kaw dziennie) mycie kawiarki razy pół roku podzielone przez arbitralnie ustaloną stawkę godzinową pozwala na kupowanie nowego ekspresu co pół roku.
Brzost napisal(a): Ja tak se dumam, że w każdym podejściu do kwestii ekologicznej na końcu zawsze pojawia się myśl: człowiek jest zbędny. Więc to co ludziom nie przechodziło przez gardło po 2 wojnach światowych, dzisiaj ekolodzy wesoło sobie śpiewają udając tych dobrodusznych.
janosik
Nie wię, skąd ta cycata, więc tukej dodam, że w ramach noblizmu-skoblizmu stwierdziłem, że i Gierman Giesse poruszał w "Wilku stepowym" sto lat temu, że ludziom żyć się będzie lepiej, jeśli się Ziemię cokolwiek "wyludni". Tak tegdy, wśród humanistów żądza likwidacji jednostek zbędnych nie jest sprawą nową.
Komentarz
zresztą jest z literaturą.
Dyzio
Dr Jacek Bartosiak
los
los
trep
Rozum.
Zawsze są dwie możliwości.
los
qiz
Przemko
Trep.
Ich się poznaje po tym, że mówią Wojtyła.
forumowicz
Double shot
. Skoro postrzeganie Boga jest naturalne, znaczy, że wiemy, że ten Bóg jest, przynajmniej na tyle, na ile człowiek może coś wiedzieć.
Bardzo mnie bawi, jak ktoś dowodzi rzecz przeciwną do tej, której dowiedzenie sobie zamierzył. Jeszcze śmieszniej jest, kiedy tego nie zauważa.
👣
🐾
🐾
żeby coś przyjąć za pewnik, trzeba mieć przynajmniej jakieś słabe podstawy, by uważać, że coś takiego w ogóle jest.
Katownia jest straszniejszym miejscem niż pole bitwy.
los
(któżto ten kutafon i con text - zaodnośnikowane)
Jeszcze z poprzedniego forum: Ledwo po Wielkanocy a kolega już z choinki urwany.