Arcymciekaw, ilu Polaków ma takie pojęcie o Niemcach, nie licząc oczywiście Kolegi i mnie.
odparł:
Wszyscy. Wszyscy mają w zbiorowej pamięci, co Niemcy robili w Polsce. Nie jest to sprzeczne z równie powszechnym pragnieniem, by zostać Niemcem a przynajmniej vice-Niemcem. Bo co może być lepszego: nakraść się, nagwałcić, namordować a potem jeździć mercem i spędzać wakacje na Majorce?
Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że nie tylko alkoholizm jest złem. Problem jest także pijaństwo czyli częste wprowadzanie się się w stan upojenia alkoholowego.
trep 10:09 31.182.227.72 Widzę to (picie przez upijania się) tak, jak udział w ŻRFF. Odmówisz swoją dziesiątkę? Masz zasługę. Nie odmówisz? Nie masz grzechu.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
A niepicie ? To dziwactwo słabych ludzi. Tyle, że trzeba być bardzo silnym żeby w poczet tych słabych ludzi się wpisać. Nie ma sprzeczności w tym co napisałem.
Pragnieniem wielu (jeśli nie wszystkich) jest prześlizgnąć się przez życie i nikomu nie podpaść - przede wszystkim Bogu, bo może zesłać do Piekła, ale diabłu też nie, bo może uczynić wiele przykrości tu na tym świecie. Zazwyczaj się to nie udaje, nie jest pewne, czy jest to w ogóle możliwe.
Komentarz
Kurski jest na Excathedrze???
jakby co , to admin tnij!
Arcymciekaw, ilu Polaków ma takie pojęcie o Niemcach, nie licząc oczywiście Kolegi i mnie.
odparł:
Wszyscy. Wszyscy mają w zbiorowej pamięci, co Niemcy robili w Polsce. Nie jest to sprzeczne z równie powszechnym pragnieniem, by zostać Niemcem a przynajmniej vice-Niemcem. Bo co może być lepszego: nakraść się, nagwałcić, namordować a potem jeździć mercem i spędzać wakacje na Majorce?
Moja. Na moje zlecenie.
Smoku
(czwarty wpis w o Dżordanu Pitersonu)
Przemko
(wpis w elektromobilności-dasię)
TecumSeh
allium
m.s.wygnaniec
adamstan
Brzost
JORGE
Dotacja to jedyny niezbędny element dzieła sztuki. Nawet krytyk jest mniej od niej istotny.
los
Pani_Łyżeczka
Szturmowiec.Rzplitej
Pani Łyżeczka
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
JORGE
stał się słabym dla słabych
może być, że moje ;-)
Los
Los.
(zamieściłam to na tt, przeprosiłam za kradzież w wątku Aktualności)
Brzost
los
Rydygier