Tak, wiem, po to były wybory. Tak wiem, mają przećwiczone metody doprowadzania zakładów do upadku. Obawiam się tylko, że tym razem proces będzie dogłębny jak w przypadku WZM Wola ale na skalę całej PGZ i pozostałych też, bo po co ma Tarnów produkować takie fajne moździerze? jako przykład.
Podobno, ale tej plotki nie umiem zweryfikować, już się wysłannicy niemieckiego przemysłu militarnego poszwendali, aby dekompozycja była, ale taka bardziej pod potrzeby.
No ale, to dobrze proszę państwa. Skłonności autodestrukcyjne powinny być karane (nagradzane?) destrukcją. Każdemu co mu się należy. To Polacy tak wybrali.
We wrześniu 2024 roku oficjalnie otwarto składnicę przy 33. Bazie Lotnictwa Transportowego w Powidzu. Stanowi element systemu APS-2 (Army Prepositioned Stock-2) czyli całej sieci magazynów armii USA w Europie. Dzięki nim Amerykanie mają dostęp do swojego sprzętu w państwach sojuszniczych.
W APS-2 w Powidzu już znajduje się sprzęt dla całej amerykańskiej brygady pancernej. Wcześniej przetransportowany został z podobnej składnicy w niemieckim Manheim. Mowa tu m.in. o 85 czołgach M1 Abrams w najnowszej wersji SEP V3 czy 190 wozach bojowych M2 Bradley. Wszystkich pojazdów w APS-2 Powidz ma być około 3000.
Źródło.
Czyli jednak obecność jest planowana na dłużej, bardziej znacząco ale też oznacza, że predykcja zagrożeń wskazuje na realne groźby ich wystąpienia.
A no to jak będziemy mieli magazyny na kolejne 2-3 brygady, to nich sobie ewakuują te 10 tyś wojaków.
Komentarz
Hehehe, nie zrozumiał grypsu.
przypomina innego bobasa z brodą z innej branży
Ale że ja?
A kto niby?
Takie są skutki szybkiego wpadania na forum i czytania bez aroniowej wkładki
A na serio, to zabije to nasz przemysł do samego końca.
Tak, a co?
Tak, wiem, po to były wybory. Tak wiem, mają przećwiczone metody doprowadzania zakładów do upadku. Obawiam się tylko, że tym razem proces będzie dogłębny jak w przypadku WZM Wola ale na skalę całej PGZ i pozostałych też, bo po co ma Tarnów produkować takie fajne moździerze? jako przykład.
Masz tu młotek i rozwal te wszystkie piękne rzeźby.
Podobno, ale tej plotki nie umiem zweryfikować, już się wysłannicy niemieckiego przemysłu militarnego poszwendali, aby dekompozycja była, ale taka bardziej pod potrzeby.
No ale, to dobrze proszę państwa. Skłonności autodestrukcyjne powinny być karane (nagradzane?) destrukcją. Każdemu co mu się należy. To Polacy tak wybrali.
Niby małe, a cieszy:
Źródło.
Czyli jednak obecność jest planowana na dłużej, bardziej znacząco ale też oznacza, że predykcja zagrożeń wskazuje na realne groźby ich wystąpienia.
A no to jak będziemy mieli magazyny na kolejne 2-3 brygady, to nich sobie ewakuują te 10 tyś wojaków.
tak, na Powidz powinniśmy patrzeć oceniając ruchy naszych sojuszników.
Nigdy tu ich nie było i nigdy ich tu nie będzie.