Skip to content

A w Rosji dzień jak co dzień

11516171820

Komentarz

• To taniej im będzie wycofać się z Ukrainy i bić się w Woroneżu i Białogrodzie

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    To taniej im będzie wycofać się z Ukrainy i bić się w Woroneżu i Białogrodzie

Zwłaszcza że w Kurskim nie walczy armia najemcza, której trzeba wypłacać po 1-2 miliony rubli na start, ale poborowi i zmobilizowani.

• Kurski?
    gdzieś słyszałem

były kiedyś nazwiska od miejscowości
    szlachta i ci no wiecie

• Bertold Kittel
    @Bertold_K
    Szef sztabu eskadry rosyjskich bombowców nie żyje. Brał udział w atakach na cele cywilne: „Zwłoki rosyjskiego zbrodniarza wojennego Dmitrija Golenkowa zostały znalezione z licznymi obrażeniami głowy, prawdopodobnie od uderzeń młotkiem”

• 7my7my
    edytowano 22 October

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Bertold Kittel
    @Bertold_K
    Szef sztabu eskadry rosyjskich bombowców nie żyje. Brał udział w atakach na cele cywilne: „Zwłoki rosyjskiego zbrodniarza wojennego Dmitrija Golenkowa zostały znalezione z licznymi obrażeniami głowy, prawdopodobnie od uderzeń młotkiem”

Prigożyn żyje?

• @7my powiedział(a):

Bertold Kittel
    @Bertold_K

Prigożyn żyje?

To GUR zrobił, chwalą się przynajmniej.

• Słynny rosyjski tancerz Władymir Szkljarow wyszedł na balkon na papierosa, wypadł z niego i zginął spadając z piątego piętra.

Tym razem to chyba naprawdę uszkodzony balkon.

• Wot durak, widzi balkon i wychodzi nań.

• @Przemko powiedział(a):
    Słynny rosyjski tancerz Władymir Szkljarow wyszedł na balkon na papierosa, wypadł z niego i zginął spadając z piątego piętra.

Czy ja wiem może dostał propozycję angażu w jakimś Royal Ballet London czy NY jak wielu jego kolegów.
    Baletowo tancerze z Moskwy i Petersburga to dalej ekstraklasa, a wyjazdy się skończyły o bida…

• Palenie jest szkodliwe po prostu.

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Słynny rosyjski tancerz Władymir Szkljarow wyszedł na balkon na papierosa, wypadł z niego i zginął spadając z piątego piętra.

Czy ja wiem może dostał propozycję angażu w jakimś Royal Ballet London czy NY jak wielu jego kolegów.
    Baletowo tancerze z Moskwy i Petersburga to dalej ekstraklasa, a wyjazdy się skończyły o bida…

Możliwe, ale z tego co widziałem to im jakoś specjalnie na zachodzie nie blokowano pracy, mam na myśli artystów.

• -- Stefan, nie pal! To cię powoli zabija...
    -- Mnie tam się nie śpieszy.

• @marniok powiedział(a):
    Palenie jest szkodliwe po prostu.

W Kacapii kałmucko-astrachanskiej zabójcze wręcz

• edytowano 20 November

@trep powiedział(a):
    Liczby czterocyfrowe w ostatnich dniach nie są już rzadkością. Przekroczono również granicę 10k w dwóch statystykach.

Ostatnia tabelka była rok temu. Teraz wrzucam aktualną. Można sobie porównać.

Skąd oni mają tyle tego żelastwa??

• Z drugiej strony jakaś laseczka w radio Wnet twierdzi, że zaczyna Ukrom brakować żołnierzy, że nowi wysyłani na front mają po 50 lat. Może faktycznie czas na pokój i może za 50 lat na jakimś forumku za wschodnią granicą powstanie wątek "Pochwała wielkiego Trumpa".

• Ukraińcy stracą ziemie na wschodzie, ale zyskają terytorium na zachodzie?

• Trump nie wyśle amerykańskich chłopców, żeby umierali za Ukrainę. Demoliberalne społeczeństwa europejskie też tego nie zrobią. Broń to tylko broń. Jak zabraknie żołnierzy do obrony kraju, UA padnie.

• Ciekawe1, że zupełnie zatrzymało się rozbijanie samolotów i hejhopterów.

• edytowano 20 November

Ciekawe1, że zupełnie zatrzymało się rozbijanie samolotów i hejhopterów.

Po prostu przestały latać tam, gdzie niebezpiecznie. Lotnictwo radzieckie służy w tej chwili do wystrzeliwania z dużej odległości rakiet na ukraińskie miasta i do zrzucania z dużej wysokości tych szybujących bomb. Z raz na miesiąc taka bomba im się urywa, spada na Biełgorod najczęściej i jest kupa zabawy. Ale i tak z raz na kwartał Ukraińcy coś im zestrzeliwują, ostatnio w październiku chyba.

A te ATACMS mają właśnie głównie służyć do ataków kasetowych na lotniska, żeby ruscy nie mogli robić i tego za wygodnie. F-16 na tę chwilę służą do ganiania Szachedów i innego złomu wystrzeliwanego na Ukrainę z daleka.

• Może już nie mają co wysyłać a nowe: samolot, helikopter, łódź podwodną, nie tak łatwo kupić/sklecić?

• O! Taka graficzka w tomacie. Ja się nie znam, ale może się przyda do dyskusji:

• Powie ktoś, że dzień jak co dzień, ale jednak moskalą udało się 29 listopada ustanowić nowy rekord – ponad 2000 żołnierzy na dobę.

• "W Moskwie zlikwidowano Michaiła Szackiego, zastępcę generalnego projektanta Biura Projektowego Mars i szefa działu oprogramowania. Szacki był organizatorem prac nad modernizacją rakiet Ch-59 do rakiet Ch-69, którymi najeźdźcy uderzają w Ukrainę, łącznie z infrastrukturą energetyczną."

• Ukradł za dużo czy za mało?

• @peterman powiedział(a):
    Ukradł za dużo czy za mało?

Nie wypadł z okna tak że to raczej Ukraińcy.

• Ehhh... [zadumał się].

• edytowano 12 December

@Przemko powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

Tego kejsa trzeba będzie zinwestygować. aczkolwiek prawdopodobnie rosyjska MinObrona dokonała kattingu na externalach. Najwyrażniej puszowali Szackiego, pracował w owertajmie lecz nie wyrobił się przed dedlajnem.

• taa dedlajn, jak widać

• edytowano 17 December

@Przemko powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

Ukraińcy podają, że to ich robota. Tak jak to:

"Generał porucznik Igor Kirilłow, dowódca Jednostki Obrony Radiologicznej, Chemicznej i Biologicznej Rosyjskiej Sił Zbrojnych oraz jego asystent zginęli w wybuchu w Moskwie, gdy opuścili budynek mieszkalny. Materiał wybuchowy mógł zostać podłożony na skuterze zaparkowanym przy wejściu.

Dzień wcześniej SBU wzbudziło podejrzenia wobec generała Kyryłowa. Twierdzi się, że był odpowiedzialny za użycie broni chemicznej przeciwko ukraińskim siłom zbrojnym. W marcu 2022 roku Kirilłow twierdził, że „biolaby Pentagonu na Ukrainie rozprzestrzeniają broń biologiczną do Rosji przy użyciu nietoperzy i ptaków"."

• taka smutnie cisząca wiadomość z rana;

Ważny rosyjski generał zginął w Moskwie w wyniku... wybuchu bomby w skuterze elektrycznym!

Źródło
    Jego adiutant też zginął.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.