@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Paczaj świecie! Myślołech, że Bałtyk to najmniej słone muerze na tut. łez padole. A temczasem okazuje się, że całe wybrzeże północnego Pacyfiku jest podobne w smaku. To Morze Śródziemne jest wyjątkiem, nie zaś Mare Nostrum.
No bo skalę małą zrobili i wszystko co poza skalą wydaje się być z jednego worka. Tu już widać różnicę, choć i tak Bałtyk daleko poza skalą bo ma ponoć 25 salinity.
Piszę tylko podpierając się infem z internatu, nic nie sprawdziłem:
Sunday is far and away the most common election day around the world. Yet, is unpopular among English speaking democracies.
Kanada, Filipiny - poniedziałek
USA , Izrael - wtorek
Holandia - środa
UK - czwartek
Irlandia - piątek
Słowacja, Łotwa - sobota
Czesi mnie zaskoczyli, czyly można.
Tamuj wybory są w piątek od 2pm do 10pm i w sobotę od 8am do 2pm.
Perfekt dla tych co pracują, mają dzieci w szkołach, planują wyjazd na weekend, czy nawet grylika, chlańsko, wyleczenie kaca przed poniedziałkiem.
Albo przeznaczenie niedzieli na kościół, pierwszą Komunię, bierzmowanie lub odpoczynek.
A nie:
kościółek, wyborki, grylik, chlanie, polityka, napierdalanka słowna, napierdalanka czynna, "o kurwa jutro znowu do roboty", hehe.
Mapa Europy po IIWŚ bez Niemiec, był taki Amerykanin Theodore N. Kaufman, który proponował całkowity rozbiór Niemiec ORAZ sterylizację Niemców. W 1941 wydał książkę "Germany Must Perish!".
Poznaję tę mapkę! Osobiście taką narysowałem, jak byłem w podstawówce. Tyle że przyznałem Luksemburgowi więcej gruntu. I był na niej jeszcze Wolny Kurdystan.
Komentarz
Tytus miał historyczne spojrzenie.
https://pbs.twimg.com/media/GrToTRAWIAAi7e_?format=jpg&name=900x900
Mapa powiatów nie wygląda już tak dobrze.
Największy wróg chłopa?
Świat się, generalnie, kończy. Nie hukiem lecz skomleniem.
Innego końca świata nie będzie, powiada siwy staruszek przewiązujący pomidory
Cesiek?
Yeah, bunny.
Nie polecam.
👣
🐾
🐾
👣
🐾
🐾
No bo skalę małą zrobili i wszystko co poza skalą wydaje się być z jednego worka. Tu już widać różnicę, choć i tak Bałtyk daleko poza skalą bo ma ponoć 25 salinity.

Wrzuciłem w szatkownicę: ''days of the week that elections are held worldwide''
I rzygło mię toto:
https://imgur.com/election-day-1B9eleZ
Piszę tylko podpierając się infem z internatu, nic nie sprawdziłem:
Sunday is far and away the most common election day around the world. Yet, is unpopular among English speaking democracies.
Kanada, Filipiny - poniedziałek
USA , Izrael - wtorek
Holandia - środa
UK - czwartek
Irlandia - piątek
Słowacja, Łotwa - sobota
Czesi mnie zaskoczyli, czyly można.
Tamuj wybory są w piątek od 2pm do 10pm i w sobotę od 8am do 2pm.
Perfekt dla tych co pracują, mają dzieci w szkołach, planują wyjazd na weekend, czy nawet grylika, chlańsko, wyleczenie kaca przed poniedziałkiem.
Albo przeznaczenie niedzieli na kościół, pierwszą Komunię, bierzmowanie lub odpoczynek.
A nie:
kościółek, wyborki, grylik, chlanie, polityka, napierdalanka słowna, napierdalanka czynna, "o kurwa jutro znowu do roboty", hehe.
👣
🐾
🐾
W Czechach praktycznie, bo łatwiej dosypać głosów jak z exit pollsów wyjdzie co nie miało wyjść.
Jak nie umią zabezpieczyć to i dobrze.
Można zwalać na siły nadprzyrodzone: "Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści", hehe.
👣
🐾
🐾
Mapa Europy po IIWŚ bez Niemiec, był taki Amerykanin Theodore N. Kaufman, który proponował całkowity rozbiór Niemiec ORAZ sterylizację Niemców. W 1941 wydał książkę "Germany Must Perish!".
A dlaczego w Austrii chciał dać język włoski?
I dlaczego mówią, że świat bez niemiec a Austria zostawiona?
Bo nie wiedzieli co to Niemcy.
Dla porządku.
Poznaję tę mapkę! Osobiście taką narysowałem, jak byłem w podstawówce. Tyle że przyznałem Luksemburgowi więcej gruntu. I był na niej jeszcze Wolny Kurdystan.
Stosowniejszy byłby czeski. I słoweński.
A potem przyszli niemcy.
Na zdjęciu ojciec naszego przyjaciela. Jego ojciec (dziad przyjaciela) miał duży wkład w rozwój miejscowości.