Skip to content

Różne fajne mapy

1272829303133»

Komentarz

• Tytus miał historyczne spojrzenie.

• Mapa powiatów nie wygląda już tak dobrze.

• Największy wróg chłopa?

• Świat się, generalnie, kończy. Nie hukiem lecz skomleniem.

• Innego końca świata nie będzie, powiada siwy staruszek przewiązujący pomidory

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    Innego końca świata nie będzie, powiada siwy staruszek przewiązujący pomidory

Cesiek?
    Yeah, bunny.
    Nie polecam.

👣

🐾
    🐾

• image

👣

🐾
    🐾

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Paczaj świecie! Myślołech, że Bałtyk to najmniej słone muerze na tut. łez padole. A temczasem okazuje się, że całe wybrzeże północnego Pacyfiku jest podobne w smaku. To Morze Śródziemne jest wyjątkiem, nie zaś Mare Nostrum.

No bo skalę małą zrobili i wszystko co poza skalą wydaje się być z jednego worka. Tu już widać różnicę, choć i tak Bałtyk daleko poza skalą bo ma ponoć 25 salinity.

• Wrzuciłem w szatkownicę: ''days of the week that elections are held worldwide''
    I rzygło mię toto:

https://imgur.com/election-day-1B9eleZ

Piszę tylko podpierając się infem z internatu, nic nie sprawdziłem:

• Sunday is far and away the most common election day around the world. Yet, is unpopular among English speaking democracies.

• Kanada, Filipiny - poniedziałek

• USA , Izrael - wtorek

• Holandia - środa

• UK - czwartek

• Irlandia - piątek

• Słowacja, Łotwa - sobota

• Czesi mnie zaskoczyli, czyly można.
      Tamuj wybory są w piątek od 2pm do 10pm i w sobotę od 8am do 2pm.
      Perfekt dla tych co pracują, mają dzieci w szkołach, planują wyjazd na weekend, czy nawet grylika, chlańsko, wyleczenie kaca przed poniedziałkiem.
      Albo przeznaczenie niedzieli na kościół, pierwszą Komunię, bierzmowanie lub odpoczynek.

A nie:
    kościółek, wyborki, grylik, chlanie, polityka, napierdalanka słowna, napierdalanka czynna, "o kurwa jutro znowu do roboty", hehe.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 26 May

W Czechach praktycznie, bo łatwiej dosypać głosów jak z exit pollsów wyjdzie co nie miało wyjść.

• Jak nie umią zabezpieczyć to i dobrze.
    Można zwalać na siły nadprzyrodzone: "Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści", hehe.

👣

🐾
    🐾

• Mapa Europy po IIWŚ bez Niemiec, był taki Amerykanin Theodore N. Kaufman, który proponował całkowity rozbiór Niemiec ORAZ sterylizację Niemców. W 1941 wydał książkę "Germany Must Perish!".

• A dlaczego w Austrii chciał dać język włoski?

• I dlaczego mówią, że świat bez niemiec a Austria zostawiona?

• Bo nie wiedzieli co to Niemcy.

• @los powiedział(a):
    A dlaczego w Austrii chciał dać język włoski?

Dla porządku.

• Poznaję tę mapkę! Osobiście taką narysowałem, jak byłem w podstawówce. Tyle że przyznałem Luksemburgowi więcej gruntu. I był na niej jeszcze Wolny Kurdystan.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@los powiedział(a):
    A dlaczego w Austrii chciał dać język włoski?

Dla porządku.

Stosowniejszy byłby czeski. I słoweński.

• A potem przyszli niemcy.

• edytowano 29 May

Na zdjęciu ojciec naszego przyjaciela. Jego ojciec (dziad przyjaciela) miał duży wkład w rozwój miejscowości.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.