Manfred Weber chce zatrzymać PiS
... ponieważ PiS nie jest europejski. Jedyną gwarancją dla postępowej Europy jest proniemiecki rząd w Polsce.
1
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
... ponieważ PiS nie jest europejski. Jedyną gwarancją dla postępowej Europy jest proniemiecki rząd w Polsce.
Komentarz
19.11.1557 r.
... no, ale tak otwarcie nikt przed nim tego nie powiedział.
Tylko cytował swojego partyjnego kolegę, Donalda Tuska.
Teraz Tuskowi należy odpowiadać: Cicho, dziecko. Przyjdź z tatusiem, niech on się tłumaczy.
Apropo tego co się tam dzieje w Germanii:
Plan modernizacji armii nie musi wzbudzać obaw Niemiec. Liczą one, że przeprowadzą federalizację i przejmą kontrolę, stawiając na czele armii europejskiej generała von Klinkerhofena. Czyli: my będziemy spłacać armię, która będzie narzędziem niemieckiej dominacji nad nami. Przypominam, ze premier Morawiecki jest za budową armii europejskiej.
werbalnie jest za tą armią czy realnie?
Bo Duda też swego czasu zadeklarował kupno euroczołgów, dodając "gdy one powstaną".
Morawiecki nie jest za "armia europejską" ale za "armią europejską zintegrowaną z NATO", zacznijmy od tego. Skoro nie można zmusić do wydawania na armie poprzez członkostwo w NATO to może poprzez członkostwo w UE się uda, nie możemy znowu bronić zachodu przed Rosją ma swój koszt.
Hehe, aż musiałem wygóglać co to za data :-)
Ciekawe są te uwagi p. Czabana nt. powstrzymywania AfD.
Na razie wygląda bowiem tak, że największa z partii rządzących jest w sondowaniach na ciecim miejscu
Pierwsze jest CDU/CSU, tak ze 25-26%
Drugie AfD — dwajsia %
No i ciecie SPD bez kozery 19%
AfD będzie mogła mówić i robić to co Niemcy uważają że im nie wypada.
Hodują po to te AfD, żeby w jedną lub dwie kadencję odwaliło za nich czarną robotę, będzie wesoło.
Tak, jak Węgry Orbana.
A co takiego jest w AfD gorszego niż w pozostałych Niemcach?
większy odsetek służbistów niż gdzie indziej.
Otóż, imaginuj Waćpan sobie, w odróżnieniu od pozostałych partii w Tamtenkraju, AfD nie stawia sobie za cel likwidacji Niemiec.
Poza tem mają asystenta zkonfy
Teraz Jarro powinien powiedzieć, że ma coś co zastąpi CDU, hehe.
Jestę za!
E, ktoś już na to wpadł.
https://i.postimg.cc/tg55Q4hD/Screenshot-20230626-233704.png
Ten się nie liczy.
wiara w polonocentryzm jest u resztek Tutejszych żydów nieprawdopodobna!
Zbanowałam dziś tego starego komsomolca.
PS. Dzisiejszy Reset przygnębiający. Jakie jeszcze dokumenty dostaniemy od wujka Joe?
Co wstrząsnęłoby lemingami?
Z dokumentów/sensacji nic. Nawet gdyby putin się przypadkiem wysypał co do Smoleńska, to jeszcze by się większość cieszyła.
Ich ruszyłby tylko strach, gdyby PiS zaczął rozdawać razy.
One są za.
Tak gada Ziemniak
Klinkerhofen zostanie szefem armii europejskiej i to będzie fakt. A czy będzie ona zintegrowana z NATO to się zobaczy.
2. Zachodu nie trzeba bronić przed Rosją bo ona nie jest dla niego zagrożeniem. Idź i się spytaj.
a możesz w paru zdaniach streścić? Wierciłem w suficie i montowałem lampy, więc nie usłyszałem przypomnienia w komórce...
Czy muszę i ja?...
→ śmierć królowej Bony Sforzy i jej testament, czyli "sumy neapolitańskie" i hapspurkowie
Czy muszę i ja?...
→ śmierć królowej Bony Sforzy i jej testament, czyli "sumy neapolitańskie" i haps!-burgowie
TYmczasem śmierć wielkiej polskiej Królowej duża część polskiej szlachty przyjęła zupełnie tak samo jak palikotowcy śmierć prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Niemcy o to zadbali... "Królowa Bona umarła"
Polacy mają wciąż jednego i tego samego wroga - bo Rosja to po prostu filia Niemiec nach Osten. I wciąż wobec niego okazują się totalnymi głupcami.