Problem transkrypcji na pismo łacińskie imion i nazwisk w oryginale pisanych innymi alfabetami. Ja posługuję się polską transkrypcja, która do cyrylicy nadaje się znakomicie, innie wolą transkrypcję międzynarodową. Piszę Kim Ir Sen i Mao Ce Tung a nie Kim Il Sung i Mao Ze Dong.
ciekawe czemu tak jawnie? Żebyśmy mieli o czym pogadać czy rozpaczliwa próba wykazania swojej przyzwoitości przez ujawnienie jednej z linek, przy pomocy której jest prowadzony?
@los powiedział(a):
Problem transkrypcji na pismo łacińskie imion i nazwisk w oryginale pisanych innymi alfabetami. Ja posługuję się polską transkrypcja, która do cyrylicy nadaje się znakomicie, innie wolą transkrypcję międzynarodową. Piszę Kim Ir Sen i Mao Ce Tung a nie Kim Il Sung i Mao Ze Dong.
Ja też takiej używam, również w s*tosunku do nazwisk serbskich, arabskich. To dobrze działa, jak wiadomo o kogo biega, ale tutaj te dwa V lepiej wyjaśniają z kim mamy do czynienia.
@los powiedział(a):
Formalnie asystentka społeczna pana premiera.
Nie wiem czy pamiętacie z wątkòw o Annie Chapman, ale któryś z jej nowojorskich kolegów- dostarczycieli informacji przyznał, że w kwestiach seksualnych godziła się bez zahamowań i oporów na wszystko i to chętnie. To już standardowy motyw, że ruskie ku.., mimo że umiarkowanej urody, mają wysoką skuteczność 'penetracji'. Obstawiam ten sam schemat.
@christoph powiedział(a):
Noale z czym się wiąże być assys tentem?
W tym miejscu nie mogę się powstrzymać przed vlepieniem jednego z moich ulubionych dowcipów (zawiera wulgaryzmy)
Rozmowa rekrutacyjna na asystentkę dyrektora.
Dyrektor: Jakie programy pani obsługuje?
Kandydatka: Dość słabo się znam na komputerach.
A umie pani pisać bezwzrokowo na maszynie?
K: Piszę tylko dwoma palcami.
Umie pani stenotypować?
K: Niestety nie.
(z przekąsem) To może pani chociaż dobre kanapki robi?
K: Prawdę mówiący w ogóle nie lubię kuchni.
Taaaak? A ile by pani chciała zarabiać?
K: Osiem tysięcy.
Osiem tysięcy??!? Tyle to ja mogę płacić kerownikowi produkcji.
K: Noo, jak pan chce piedrolić kierownika produkcji...
czemuż ach czemu ktoś twierdzi, że fakt iż pani kosmetyczka jest w rzeczywistości wysoko kwalifikowaną specjalistka od systemu bankowego ma nas uspokoić? I czemu ten fakt nie został ujawniony w życiorysie pani asystentki?
@los powiedział(a):
Ludzie ze wschodu aktualnie mają w polskich papierach oficjalną transkrypcję i ona najczęściej jest właśnie taką, z -ov i -yi na końcu.
Donka rajcuje poniżanie nas, także a być może zwłaszcza tych, co bezwarunkowo go popierają. Przekracza kolejne granice i myśli sobie: i co teraz Polaczki, łykniecie?
Tusk- wiadomo- kanalia, ale najbardziej mnie dziś wk..... pomniejszy peowski płaz, który dzień w dzień nazywa na tt pisowców złodziejami, których trzeba zamknąć. Joński, Szczerba, Kropiwnicki, Zembaczyński, Myrchowie itp. To samo, prawdopodobnie w tvn.
Kłamstwo powtarzane 1000 razy...
no to co, że ekolog - kosmetolog
w Ludwigshafen zatrudnili sprzątaczkę , uciekinierkę z WietNamh
a potem wyszło, że przede wszystkim buszowała po koszach w R&B Abteilung BASF
dwa doktoraty z chemii w Chinach miała
Komentarz
ciekawe czemu tak jawnie? Żebyśmy mieli o czym pogadać czy rozpaczliwa próba wykazania swojej przyzwoitości przez ujawnienie jednej z linek, przy pomocy której jest prowadzony?
pogarda
Ja też takiej używam, również w s*tosunku do nazwisk serbskich, arabskich. To dobrze działa, jak wiadomo o kogo biega, ale tutaj te dwa V lepiej wyjaśniają z kim mamy do czynienia.
w stosunku do nas, do siebie czy do tej pani?
PS może do żony?
do wszystkich
Do Polski.
Noale z czym się wiąże być assys tentem?
Nie wiem czy pamiętacie z wątkòw o Annie Chapman, ale któryś z jej nowojorskich kolegów- dostarczycieli informacji przyznał, że w kwestiach seksualnych godziła się bez zahamowań i oporów na wszystko i to chętnie. To już standardowy motyw, że ruskie ku.., mimo że umiarkowanej urody, mają wysoką skuteczność 'penetracji'. Obstawiam ten sam schemat.
W tym miejscu nie mogę się powstrzymać przed vlepieniem jednego z moich ulubionych dowcipów (zawiera wulgaryzmy)
NASZ NEWS! Czy ABW sprawdzała kosmetolog z warszawskiego Mokotowa?
https://tvrepublika.pl/NASZ-NEWS-Czy-ABW-sprawdzala-kosmetolog-z-warszawskiego-Mokotowa,166428.html
Przepraszam, a co to takiego kosmetolog? Czy mówimy o kosmetyczce?
Trzeba przyznać że w szczuciu i dzieleniu Tusk jest doskonały, kimkolwiek jest ta kobieta rozegrał to doskonałe.
czemuż ach czemu ktoś twierdzi, że fakt iż pani kosmetyczka jest w rzeczywistości wysoko kwalifikowaną specjalistka od systemu bankowego ma nas uspokoić? I czemu ten fakt nie został ujawniony w życiorysie pani asystentki?
Ludzie ze wschodu aktualnie mają w polskich papierach oficjalną transkrypcję i ona najczęściej jest właśnie taką, z -ov i -yi na końcu.
Jak to ujął jeden pan: „Całe życie walczyłem, żeby być Włodzimierz, a nie Wołodymyr, a teraz państwo polskie nazwało nie Volodymyr".
Ta druga też niezła
Tak, to był zacny trolling 👍
Who the hell is the other Alice?
Patrycja Czerska (nomen omen)
Sydney Sweeney, aktoreczka.
Osohozi?
Patrycja Czerska naprawdę wygląda tak
Ale jakby ją stosowie ubrać...
Ładna, naturalnie, dużo ładniejsza od tej porobionej wyżej.
Donka rajcuje poniżanie nas, także a być może zwłaszcza tych, co bezwarunkowo go popierają. Przekracza kolejne granice i myśli sobie: i co teraz Polaczki, łykniecie?
To poniżanie to nie tylko realizacja pragnień ale jest w tym też metoda. Wydaje się że skuteczna.
Tusk- wiadomo- kanalia, ale najbardziej mnie dziś wk..... pomniejszy peowski płaz, który dzień w dzień nazywa na tt pisowców złodziejami, których trzeba zamknąć. Joński, Szczerba, Kropiwnicki, Zembaczyński, Myrchowie itp. To samo, prawdopodobnie w tvn.
Kłamstwo powtarzane 1000 razy...
no to co, że ekolog - kosmetolog
w Ludwigshafen zatrudnili sprzątaczkę , uciekinierkę z WietNamh
a potem wyszło, że przede wszystkim buszowała po koszach w R&B Abteilung BASF
dwa doktoraty z chemii w Chinach miała
Pszypadek?
to ta pierwsza fajniej jakby się nazywała Wiertnicza